Новини  

Задържаха данъчен за 15 000 лева подкуп

0 Коментари
1276
29 ное 2018

На снимката: Българският катаджия от Родопите- Петър Гогов, който твърди, че никога не е вземал подкуп!

Служител на НАП е заловен в момента на получаване на подкуп от 15 хил. лева. Това е съобщил административният ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова на брифинг по повод разследване по случая, предаде „Фокус“.  Данъчният е бил част от екип, който трябвало да направи ревизия на търговско дружество, и е заловен в момент на получаване на първия транш от поисканата сума.
 
Сигналът за поискания подкуп е бил подаден в началото на ноември от самия управител на фирмата, на която е правена ревизия.
 

На него му било казано, че по отношение на дружеството са установени недекларирани печалби в размер на 800 хил. лева. Предложено му било да му бъде изготвен акт само за 16 до 20 хил. лева. За целта управителят на дружеството е трябвало да предостави сумата от 45 хил. лева. Впоследствие служителят на НАП е заловен при получаването на първия транш от 15 хил. лева, които са му били предадени в центъра на столицата.
 
Емилия Русинова уточни, че служителят е задържан за 72 часа и предстои да бъде поискано постоянното му задържане под стража, а процесуално-следствените действия по случая продължават.

По думите на Русинова анализът на доказателствата не е приключил и кръгът от обвиняеми лица не е изчерпан. 

Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов благодарил на човека, подал сигнала за поискан подкуп.

"Призовавам всички български граждани, които са пострадали от такива корупционни практики, които се опитват да налагат държавни служители, да ни укажат съдействие, като дойдат и ни съобщят“, e заявил шефът на ГДБОП.

 

Източник: dariknews.bg

0.0
Последна актуализация на:: четвъртък 29 ноември 2018 16:35
Сродни статии: Златна монета от Турско Сдружение на Изселници за шахматния гений Нургюл Салимова ДПС пак се подигра с турците в Млечино, с песен за Питу Гули Байрам с посланиe за Великден... Мизерни 258 евро става нетната минимална заплата в България Турчин и албанец преговарят за България и Македония, но… Австрия отмени забраната за забрадки в училища Законни ли са глобите за маските в България? Етническата омраза в българските учебници и….плачевен резултат Истината за Нагорни Карабах Забраниха наргилетата на непълнолетни в България
Задържаха данъчен за 15 000 лева подкуп

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.