Новини  

Всеки ден аварии на ВиК и мизерия в Кърджали

0 Коментари
2089
07 юни 2018

Всеки ден аварии на ВиК и мизерия в Кърджали! 

ВиК авариите само в град Кърджали са средно над 80 за всяка година. 

Но в последните няколко дни аварии в главния водопровод за най големия кърджалийски квартал „Възрожденци” оставят гражданите без вода в 30 градусовите жеги и създават преки условия от разпространение и бум на епидемии от заразни болести като хепатит и холера. 

Припомняме, че през Януари тази година, багерист от фирма на бившия депутат от ДпС- М. Ахмет остави част от кърджалийския квартал „Възрожденци” без вода в студените зимни дни. Тогава багерът прекъсна водопровод по време на копане за основите на жилищна сграда в близост до „Пасарелката”.  

Инвеститорът изграждащ жилищната сграда, вероятно добър приятел на управляващите ДпС в града си беше заградил част от пешеходната алея за "Пасарелката", както и електрически стълб на който има лампа, осветяваща нощем пътя на пешеходците. Това беше типичен случай на партийно връзкарче с пари, който явно е оставен, да се разпорежда както си иска в Кърджали. 

Голямата авария на водопровода за „Възрожденци“ и периферните населени места Прилепци и Резбарци беше отстранена във вечерните часове.  

Аварията този път е била предизвикана от изпълнението на Водния цикъл в Кърджали, което продължава да тегне като зла прокоба над кърджалийци.  

Това беше за вчера, ДНЕС обаче нова авария остави голяма част от домакинствата във „Възрожденци" отново на сух режим. Проблем с тръбопровод наложи спиране на водоподаването в част от най-големия кърджалийски квартал. 

От ВиК посочват, че все още работят по отстраняването на проблема.
Заради аварията, част от локалното на бул. "Христо Ботев" се превърна в "блатиста река".
 

   Известно е, че водата в Кърджали поскъпна двойно за последните две години, въпреки че като източник се ползва язовир "Боровец", и водата се транспортира до града и до Момчилград по гравитачен път т.е. безплатно. 

Друг значим проблем за града управляван от ДпС е плачевното състояние на градските улици, като на много места железните капаци на отводнителните шахти изобщо липсват. Примери за такава пряка опасност за гражданите и колите са шахта
на паркинга на пазара в Кърджали и шахтата пред магазина на Виваком.
 

 Кой отговаря за шахтите? Питат кърджалийци!

 

ДпС управата на града слабо се интересува от тези драматични проблеми за кърджалийци, сега ДпС-арите са заети да обикалят по ифтари* и мевлиди* за да създадат впечатление у хората, че и те са вярващи мюсюлмани. 

И всички тези посещения на джамии от ДпС-арите се отразяват ежедневно в подробни материали по всички местни и национални медии на Пеевски. 

Това е нова тактика на агентурната партия на Доган и Пеевски и се прилага особено стриктно от две години насам или от създаването на новата партия на турците и мюсюлманите ДОСТ. 

Но хората са убедени и знаят добре, че единственият дерт* на ДпС е „обръчът от фирми*"общинските бюджети и  обществените поръчки, и за повечето ДпС-ари няма особено значение дали ще забравят езика си или ще сменят своята религия и своята човешка същност.  

И тази алчност и продажност на ДпС-арите води до неименуемия крах на агентурната им партийка.

 

 

rodopite.net

 

0.0
Последна актуализация на:: четвъртък 07 юни 2018 17:43
Сродни статии: Турците и Македонците са против честването на 3-ти Март, като „национален празник" Удивителният свят на Лоли Лидерът на НПСД Орхан Исмаилов почете най-младата жертва на възродителния процес – бебето Тюркян… Кмета Неджми ли премахна турското приветствие от табелата на Джебел? Ще изхвърчат ли и калинките на Караянчева? Строителната треска в Кърджали и … Байрам с посланиe за Великден... Грешните действия на арменските лидери Мизерни 258 евро става нетната минимална заплата в България Мистериозната карта на османския адмирал Пири Рейс
Всеки ден аварии на ВиК и мизерия в Кърджали

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.