Новини  

Ще изхвърчат ли и калинките на Караянчева?

0 Коментари
753
26 ное 2021

Ще изхвърчат ли и калинките на Караянчева?

Помните ли Калинка от ГЕРБ с фалшивата европейска диплома, а „калинката“ Десислава Трифонова, която заради некадърност бе позорно изритана от Българската агенция за инвестиции (БАИ). Мигновено назначена на друга държавна служба, а по-късно номинирана за депутатка от ГЕРБ.  Но, нищо не е случайно. Оказва се, че Десислава е сестра на сочения за един от най-верните хора на Делян Пеевски – Марио Трифонов, бивш шеф на дирекция „БОП“ в ДАНС и МВР.

За изминалите 12 години, ГЕРБ проведоха тотална чистка в държавната администрация, като смениха почти изцяло целия ръководен персонал, на всевъзможни длъжности и постове разположиха само и единствено партийни активисти, много от които дори не знаят какво са завършили, понеже не са прочели дори и купената си диплома. Всички тези десетки хиляди ГЕРБ-ерчета, сега изплащат своята благодарност, като безусловно подкрепят омаскарената с корупционни скандали партия. Но изглежда, че ГЕРБ успяха да загнездят „свои“ хора и на различни нива в Прокуратурата, поне така може да се обясни серията от откази на държавното обвинение да образува производства срещу държавни служители- членове на ГЕРБ.

С други думи, ГЕРБ се превърна в пълно подобие на ДПС, и ако двете партии бяха спечелили 121 места в парламента, корумпирани политици щяха да управляват безпроблемно още 4 години. За радост българският народ се събуди…

Но, да се върнем на „калинките“ на Караянчева, или на назначенията на ГЕРБ-ери във всички държавни служби в Кърджалийско от 12 години насам.

Като областен лидер на ГЕРБ, Караянчева кадруваше изключително брутално и безпардонно от чистачката до директора на държавните учреждения, напълно копирайки модела на кадруване на агентурната партия ДПС. Твърди се, че госпожата се е чувствала толкова всесилна, че често си е позволявала да оказва натиск дори в частни фирми- намеса в персонални назначения на банки и строителни фирми.

На последните избори народът, вкл. и кърджалийци ясно показаха своя избор за промяна и отхвърлиха корупционните модели на управление. Отхвърлиха и всезнаещата г-жа Карянчева, вероятно поради високия и морал или поради предложението и да се „ходи пеша, БЕ“. Но, хилядите „калинките“ на ГЕРБ и в частност „калинките“ на Караянчева в кърджалийско си останаха по местата, като огромна сила за защита на своите покровители.

Първоначално много от тези ГЕРБ-ерски назначения бяха извършвани набързо, със заобикаляне на конкурсните изисквания в Закона за държавния служител, но ГЕРБ управляваха толкова дълго, че имаха време да „узаконят“ всяко едно свое назначение.

В Кърджали се говори, че всички кадри на ГЕРБ назначени на по висши длъжности, като директори на дирекции „Земеделие“, „СП“, ВиК и др., както и началниците в държавните горски стопанства се отчитали с безкрайна лоялност и не само пред незаменимата кадровичка Караянчева.

Сега е времето да се провери, как точно се управляват и финансите на всичките държавни ведомства (повечето самостоятелни финансови единици), и дали например годишният преглед на един държавен автомобил може да струва хиляди левове, дали се надуват като балон разходите на институциите, защо горските стопанства едва свързват двата края, въпреки че продават милиони кубически метра дървесина, и т.н. и т.н.

И на въпроса „Ще изхвърчат ли и „калинките“ на Караянчева?“, вероятно да, ако има стабилно и решително управление на страната, и финансовият контрол на държавните институции не е предимно фиктивен и не е партиен, както беше през последните 12 години.

rodopite.net

0.0
Последна актуализация на:: петък 26 ноември 2021 11:16
Сродни статии: Турците и Македонците са против честването на 3-ти Март, като „национален празник" Удивителният свят на Лоли Лидерът на НПСД Орхан Исмаилов почете най-младата жертва на възродителния процес – бебето Тюркян… ДПС пак се подигра с турците в Млечино, с песен за Питу Гули Има ли злоупотреби в ОД „Земеделие Кмета Неджми ли премахна турското приветствие от табелата на Джебел? Строителната треска в Кърджали и … Байрам с посланиe за Великден... Грешните действия на арменските лидери Мизерни 258 евро става нетната минимална заплата в България
напълно копирайки модела на кадруване на агентурната партия ДПС. Твърди се че госпожата се е чувствала толкова всесилна Ще изхвърчат ли и калинките на Караянчева? Като областен лидер на ГЕРБ

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.