Новини  

Питат Хасан Азис къде са 15те милиона събрани като Такса-смет?!

0 Коментари
1868
21 ное 2018

Питат Хасан Азис къде са 15те милиона събрани като Такса-смет?! 

Общинският съветник Божидар Стоянов пита кмета на Кърджали Хасан Азис за това къде са отишли над 15 млн. лева събрани от Общината като Данък „Такса смет”???  

Съветникът пита още кмета на Община Кърджали инж.Хасан Азис  защо нарастват дълговете към фирмата, ангажирана със сметосъбирането в града??? 

Общинският съвет в Кърджали се готви да даде съгласие за сключване на цесия с търговска банка „Д-Банк” за разсрочено плащане, за да могат сметосъбиращите дружества да получат парите си. 

Ето част от официалното питане на Божидар Стоянов: 

 „Моето питане е относно причините, поради които се е натрупала тази огромна сума като дълг на община Кърджали към фирмата-изпълнител. Къде са отишли тези събрани средства от всички нас, гражданите на територията на община Кърджали и малки и средни предприятия, които всяка година съвестно си изпълняваме ролята на данъкоплатци.

Къде са отишли тези над 15 млн. лева? И каква е причината да бъде този дълг реалност и факт към фирмата-изпълнител.  

По закон тези пари, които постъпват под формата на такса-смет, е длъжна общината да ги превежда своевременно на фирмата-изпълнител. Защо това не е направено и кой ще понесе отговорността от страна на ръководството на община Кърджали?“. 

Ако, всичко това в твърденията на Общинския съветник е вярно, Прокуратурата трябва да се самосезира и кмета Хасан Азис, би трябвало да бъде подведен под отговорност за безстопанственост, също като кметовете на Карлово, Казанлък, Септември, Белово, Николаево и Пловдивската община Родопи. 

Гражданите на Кърджали вече следят отблизо законносъобразното харчене на парите в общинския бюджет.

rodopite.net

0.0
Последна актуализация на:: сряда 21 ноември 2018 16:32
Сродни статии: Златна монета от Турско Сдружение на Изселници за шахматния гений Нургюл Салимова Турците и Македонците са против честването на 3-ти Март, като „национален празник" Орхан Исмаилов от гроба бебето Тюркян: „Новото правителство обслужва ДПС. Българските турци са и... Законни ли са глобите за маските в България? Коронавируса в България и ... Сръбска Музика Петиция за oтменяне на 3-ти март като национален празник на България След Турците и Македонците са против честването на 3-ти Март, като „национален празник" 18 милиона Турчета си взеха Свидетелствата Турският танц Кълъч-калкан (Сабя и щит) Професор самозванец твърди, че граф Дракула е бил българин!
Питат Хасан Азис къде са 15те милиона събрани като Такса-смет?!

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.