Новини  

Орхан Исмаилов от гроба бебето Тюркян: „Новото правителство обслужва ДПС. Българските турци са и...

0 Коментари
1105
26 дек 2021

 

Орхан Исмаилов от гроба  бебето Тюркян: Новото правителство обслужва ДПС. Българските турци са изолирани от властта

Лидерът на НПСД  Орхан Исмаилов почете най-младата жертва на възродителния процес – бебето Тюркян

“Поклон пред непримиримите по дух жители на с. Каялоба, с. Китна, с. Бенковски, с. Горски Извор, с. Пресека и Добромирци, които показаха на една деградирала власт, че духът и моралът са по-силни от оръжието и мракобесието. Поклон пред паметта на бебетоТюркян. За жалост днес т.нар.демократични партии на свободна България се сещат за подвига на тези хора само предизборно. Днес също ги няма на възпоминанието, а само преди месец някои от тях спираха автобуси с български граждани на границата само заради етническата им принадлежност. Явно диктатурата е още жива в ръцете на властта. Може би е дошло време ние да извоюваме промяната по примера на героите от преди 37 години, чийто подвиг днес почитаме”, обърна се към присъстващите на гроба на бебето Тюркян” заяви Орхан Исмаилов. Той заедно с ръководството на НПСД в лицето на Кристиян Йончев, Кирил Груев, Сунай Реджеп, Даниела Костадинова, Ерал Кязим, Али Хюсеин, Алиш Хасан и други партийци и симпатизанти отдадоха почит на брутално убитите от комунистическия режим през 1984 г.- бебето Тюркян  Фейзуллах, леля й Айше Молла Хасан и Муса Якуб.

Лидерът на НПСД Орхан Исмаилов коментира липсата на индикации, че новоизбраният кабинет има готовност да включи представители на малцинствата в управлението на страната.

“С бездействието си по отношение на българските турци, новото правителство помага на ДПС. Отказвайки да включат представители на малцинствата във властта, премиерът и министрите му съобщават на тези хора: “Вратите на управлението са затворени за вас”. Хиляди високо образовани и отлично подготвени представители на турския, помашки, ромски и други етноси губят конституционното си право да работят за родината. Това увеличава ролята на ДПС като единствен представител и защитник на интересите им. Излиза, че Кирил Петков помага на Мустафа Карадайъ да консолидира членската си маса.

На думи се демонстрира загриженост за всички български граждани, но на дела отново наблюдаваме дискриминация на значителна част от нашите сънародници” допълни Исмаилов.

Според него най-добрият начин да се разбие хегемонията на ДПС в смесените региони, е хората от етносите да реализират образованието и професионалната си подготовка в структурите на изпълнителната власт - както на централно ниво, така и по места.

Тези хора заслужават да бъдат назначавани в държавната администрация не по партиен признак, както ДПС прави, а заради личните си качества. Това е пътят хората с различно вероизповедание да припознаят и влязат във всички български политически партии. Така по естествен път ще се минимизира влиянието на етническите формации в бъдещи властови конфигурации” уточни лидерът на НПСД след като почете паметта на  бебето Тюркян Фейзуллах, най-невръстната жертва на т.нар. възродителен процес.

 

rodopite.net

Последна актуализация на:: понеделник 27 декември 2021 12:44
Сродни статии: Златна монета от Турско Сдружение на Изселници за шахматния гений Нургюл Салимова Турците и Македонците са против честването на 3-ти Март, като „национален празник" Пладнешки обир от фелдшер Бирсен и потулване по веригата Лидерът на НПСД Орхан Исмаилов почете най-младата жертва на възродителния процес – бебето Тюркян… ДПС пак се подигра с турците в Млечино, с песен за Питу Гули Има ли злоупотреби в ОД „Земеделие Кмета Неджми ли премахна турското приветствие от табелата на Джебел? Законни ли са глобите за маските в България? Австрия отмени забраната за забрадки в училища Етническата омраза в българските учебници и….плачевен резултат
Лидерът на НПСД Орхан Исмаилов почете най-младата жертва на възродителния процес – бебето Тюркян…