Новини  

Криминалният Петър Низамов-Перата обвинява българското правителство

0 Коментари
1726
28 юни 2018

На снимката: един от ограбените и малтретирани емигранти от Перата и неговата криминална банда

Криминалният Петър Низамов обвинява българското правителство 

През 2009 в Бургас при самоотбрана след конфликт на пътя ексбаретата Петко Лисичков застрелва с личния си пистолет криминално проявения Калоян Стоянчов - Голямата Рижа. 

За минути бандата на Рижите се събира на мястото и опитват да линчуват Лисичков, въпреки че бургаската полиция го пази на моменти с жив щит. Някои от групата са с мачете. 

В групата „здрави момчета” е и Петър Низамов по прякор Перата - мъжът, заснел скандалния клип по лов и малтретиране на емигранти на турската граница.  

Перата е криминално проявен, с няколко присъди и множество регистрации за побой и хулиганство. 

Тогава Валери Симеонов коментира скандалното видео с насилие върху емигрантите така: „Това, което правят - знаят се много добре в Бургаско пътеките на трафикантите, отиват там, засядат на гюме и първата група, която хващат, удрят им бой, събират им парите и джиесемите и това е”. 

„Би Би Си”, „Евронюз”, френската „Франс ТВ”, големи вестници и интернет-издания тогава публикуваха подробни информации и коментари за скандала, който сериозно урони престижа на България като европейска правова държава. 

Чак след шумния световен отзвук и у нас властите осъдиха действията на "доброволческите отряди". Във фейсбук тогавашният вътрешен министър Румяна Бъчварова написа, че "Трябва да внимаваме не само за нелегално пресичащите границите, но и за тези, които искат да се възползват от тях. За пари или за евтина и опасна слава". А главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че такова нещо като "граждански арести" не било допустимо. 

Абсолютно недопустимо е отряди, отделни лица, формирования, както и да се наричат да се опитват да изземват функции на държани органи и да осъщестявяват това, което някои медии наричат лов на бежанци. Всички тези опити ще бъдат преследвани от прокуратурата с цялата тежест на закона”, заяви главният прокурор Сотир Цацаров. 

Преди три дни на 26 юни вечерта Низамов беше прострелян пред дома си в бургаския комплекс "Изгрев". По първоначална информация нападателите са били двама.  

Перата подозира, че стрелбата срещу него е поръчана от правителството.  

В публикация в профила си в социалната мрежа Фейсбук Перата написа след нападението, че е имало опит да бъде убит. По думите му той е бил прострелян с 8 куршума. 

Перата е пострадал от три куршума, съобщи "24 часа", позовавайки се на разследващи. Два са входно изходни, а третият е останал в крака му. 

Перата е улучен в крака, той е откаран до близката УМБАЛ - Бургас от полицейски патрул. Там той е бил опериран. Състоянието му е стабилно и няма опасност за живота му потвърди и вътрешният министър Валентин Радев.

 

rodopite.net

0.0
Последна актуализация на:: четвъртък 28 юни 2018 17:26
Сродни статии: Орхан Исмаилов от гроба бебето Тюркян: „Новото правителство обслужва ДПС. Българските турци са и... И /…да гинат Турски племена/ официално влезе в изпитите на Българското училище Далавери с българското гражданство Правата на човека и българското европредседателство? |
Криминалният Петър Низамов обвинява българското правителство

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.