Новини  

Защо д-р Иван Димитров от Пловдив застреля един ром!?

0 Коментари
2571
08 мар 2018

 Д-р Иван Димитров от Пловдив е изпразнил целия пълнител на пистолета по рома Георги Джевизов

В момента явно е удобно прокуратурата да е виновна за всичко, заяви окръжният прокурор на Пловдив- Румен Попов. 

По думите му тиражираната по медиите информация и изказванията в последните дни не са факти. "Твърдеше се, че предполагаемият крадец е влязъл в дома на обвиняемия, че със него имало съучастник, че съпругата и децата били в жилището", изтъкна Попов. Това обаче не било вярно.

 Жената и децата на Димитров изобщо не живеели на адреса и в апартамента е бил само той. Съпругата и децата живеели в село Крумово. "Не е имало какъвто и да било съучастник на крадеца", категорична е прокуратурата, позовавайки се на факти.

Тази информация беше изнесена на брифинг в Пловдив от окръжния прокурор Румен Попов, зам. Прокурорите- Галина Андреева - Минчева и Галин Гавраилов, както и от наблюдаващия прокурор Георги Пенев. 

Тука да си припомним, кадрите от всички български телевизионни канали, където съпругата-Жулиета, на обвиняемия Иван Димитров, със сълзи на очите твърдеше, че ако мъжът и не  е бил в къщи, е можело тя и децата и да бъдат убити в жилището!?

За времето от сутринта на 2 март досега са извършени множество процесуално-следствени действия, огледи на местопроизшествие и разпити на свидетели, информира прокуратурата. Назначени са съдебно-медицински, биологична, химическа експертизи и ДНК експертиза. 

Опитът за вероятна кражба се е случил пред гаража в двора на кооперацията. 

Поне около 30 мин. стрелецът Димитров е наблюдавал случващото се преди да излезе.

"Извършването на подготовката на кражбата е наблюдавана от доктора, без да съобщи на никой", обясниха от прокуратурата. 

Впоследствие той с незаконния пистолет излиза. Вероятно е произвел един предупредителен изстрел, след което е стреля по Георги Джевизов. Многократно била променяна и версията от обвиняемия д-р Иван Димитров за това- какво и дали изобщо е хвърлял нещо, убитият по него!? 

На три пъти е променена версията, уточниха от прокуратурата - един път метална тръба, после е казано, че е замерен с табела, а третата версия на доктора е, че е замерен с нож. Впоследствие е станало ясно, че ножът не е бил собственост на крадеца, а е взет от апартамента, той бил измит. 

Иван Димитров е стрелял до "изпразване на целия пълнител на Валтера", обясни прокурор Попов. Изстрелът е произведен отгоре надолу и е попаднал напред, обясниха от прокуратурата. 

Една е огнестрелната рана в тялото на убития ром. 

След стрелбата д-р Иван Димитров се обадил на свои приятел и го помолил за помощ. 

Той поискал от приятеля си да му помогне при заличаването дотолкова до колкото е възможно на следите на местопрестъплението. Събирали се гилзи и измиване на кръвта. 

Иван Димитров помолил друг свои приятел да укрие и изхвърли пистолета. Има видеозапис, на който се виждат действията на обвиняемия след стрелбата, казаха от прокуратурата. Когато лелята на обвиняемия слязла долу и разбрала за случилото се, тя заедно с приятеля на д-р Димитров изрично го молили да се обади на 112, но той категорично отказал.

 След намирането на трупа без каквото и да било съдействие се стига до доктора, информираха от прокуратурата. 

Окръжният прокурор на Пловдив е категоричен, че прокуратурата не е длъжна да дава мигновени брифинги.  

Докторът, които сега странно защо е „национален герой*”, се е опитал да се укрие.

Това обясни прокурор Георги Пенев. Повдигнатите му обвинения са по Чл. 117 - защото превишил неизбежна отбрана и Чл. 339 - незаконно притежание на оръжие и патрони. На сутринта след убийството двама души са били молени от д-р Димитров да изтрият наличните записи от видеокамери на притежавани от тях в близост обекти.

 Фактите сочат, че докторът и крадеца не са се познавали. Стрелбата е станала от упор. Експертизата може да каже дали се е самонаранил докторът. Ромът-Георги Джевизов е починал заради кръвозагуба вследствие на огнестрелната рана. След като бил прострелян мъжът пробягал 110 м., за да се скрие зад колата, до която по-късно е издъхнал. 

Вероятният опит за кражба е станал на вратата на гаража. Изстрелите и следите от биологичен материал сочат, че сблъсъкът е станал на улицата. По думите на прокурора апартаментът се намирал през улицата на втория етаж на сградата.  

Освен това д-р Димитров и приятелят му два часа са обикаляли района, за да търсят простреляния ром-Джевизов. От момента, в който му е повдигнато обвинение Иван Димитров е потвърдил тази фактология, обясниха от прокуратурата.  

Въпреки, че фактологията на случая говори по-скоро за добре замислено убийство, обвиненият по случая Иван Димитров каза пред bTV, че не е убиец?!...

Трупът на гражданина от ромски произход-Георги Джевизов беше открит на сутринта на 2-ри Март, на капака на автомобил пред сградата, където се намира кабинетът на областният управител на Пловдив Здравко Димитров. Д-р Иван Димитров, който е началник на рентгеновото отделение в болницата в Пловдив,  беше задържан за убийството на Георги Джевизов.  

Арестът на доктора предизвика бурни реакции и протести на българската общност на различни места в страната. Стотици жители на Пловдив се събраха на протест пред сградата на Второ РУ на МВР, срещу ареста на доктор Иван Димитров. 

Разследващи са разкрили и това, че през 1996г. срещу д-р Иван Димитров се е водело и досъдебно производство за хулиганство. Тогава той е участвал в инцидент с още четирима души, но делото е било прекратено по давност. Колеги на д-р Димитров го описват, като избухлив и малко кибритлия твърди 24chasa.bg.

Националистически лидери и телевизионни водещи, без да са нясно с фактологията на случая, многократно настояха за незабавното освобождаване на обвиняемия Иван Димитров!? 

 Впоследствие втори път доста пловдивчани се събраха на протест в защита на Иван Димитров, протести бяха организирани и в Стара Загора и София. Пред съдебната палата в столицата се бяха събрали около 200 души в подкрепа на обвиняемия Иван Димитров. 

Под обществения натиск българската Прокуратура замени мярката за обвиняемия Иван Димитров от "задържане под стражата" в "подписка" и докторът набързо беше освободен от ареста. 

Но, прави чест на българската прокуратура, че поне не се поддаде на обществения натиск за да промени фактологията на този случай, фактология, която говори за по-скоро добре обмислено и дори „хладнокръвно" убийство извършено, след предположение за кражба от страна на Иван Димитров. 

Въпреки всичко това българската прокуратура засега, не е посмяла да обвини обвиняемия Иван Димитров в убийство (предумишлено или непредумишлено).

Прокуратурата не казва нищо и за това дали докторът, който не живее със семейството си, е бил под влияние на алкохол при извършване на деянието- разстрел "от упор" на един гражданин от ромски произход!?

Развитието на този случай, ще даде и точен отговор на въпроса- Колко струва животът на един ром в България!?!?!?

 

rodopite.net

 

 

 

0.0
Последна актуализация на:: сряда 23 май 2018 18:10
Сродни статии: Златна монета от Турско Сдружение на Изселници за шахматния гений Нургюл Салимова Турците и Македонците са против честването на 3-ти Март, като „национален празник" Пладнешки обир от фелдшер Бирсен и потулване по веригата Орхан Исмаилов от гроба бебето Тюркян: „Новото правителство обслужва ДПС. Българските турци са и... Има ли злоупотреби в ОД „Земеделие Кмета Неджми ли премахна турското приветствие от табелата на Джебел? Австрия отмени забраната за забрадки в училища Кърджалийските Детски Градини Продължават да Просят Пари от Родителите 21 Октомври – "Празник на Кърджали" е гавра с местното турско население Геройски загиналите войници и предателството на командирите на Кърджалийския османски гарнизон
Как и защо Иван Димитров от Пловдив застреля един ром

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.