Новини  

Гладни деца си взеха храна от християнските гробища

0 Коментари
1943
05 ное 2018

Гладни деца си взеха храна от християнските гробища 

 Религията включително и християнството волно или неволно допринасят за борбата с глада и бедността. 

Оказва се, че в най-бедната Европейска държава е лукс да се оставя храна за мъртвите… 

Храна оставена за мъртвите християни по случай „Задушница”, беше иззета от страна на мизерстващи от глад деца в Монтана и в други населени места в България. 

Българските медии също подчертават, че това „…възмутило социалните мрежи”.  

"Тези деца влизат със своите родители, с потока от останалите хора през главния вход. Няма как да ги спрем. Те идват под предлог, че отиват на гробовете на свои близки. Охрана имаше. На клипа се вижда как охранителите ги гонят ”, каза в ефира на bTv директорът на "Обредни дейности” – Монтана Венка Динкова. 

"Реагирахме веднага, когато ги видяхме. Говорят за ескалация, но такава не е имало. Става на въпрос за 15-20 деца под 10-годишна възраст”. Това обясниха мъжете от фирмата охраняваща гробищата в Монтана. 

"Отсякохме и черешите, защото  децата влизат да берат от дръвчетата. Това се наложи, защото се качват на паметниците, за да достигнат до плода. По този начин ги чупят. Ние ги изгонихме”, разказа още Венка Динкова. 

Междувременно журналистката, която живее в САЩ - Татяна Кристи, коментира във Фейсбук: 

"Мили хора, разбирам възмущението от това, че ромски деца обират храната, която сте оставили на гробовете на близките си. Но кой човек би ходил по гробищата да събира храна, ако я имаше в достатък? Най-тъжното е, че децата на България от този етнос са докарани да крадат козунаци от гробищата, за да ги ядат! Да се краде храна от гроб в страна на ЕС в 21 век показва, че всеки който е бил на власт досега в България носи огромна отговорност, че е позволен този позор - позорът на глада и бедността! 

Позорът ромите да се използват единствено за платени електорални единци и умишлено да не се интегрират, позорът да са оставени като неконтролируема маса да живее от подаяния и кокошкарство, която да се използва единствено за ресурс на неграмотни гласове при избори. Няма нито един политически мерзавец, който да не е минал през ромска махала с двадесетолевки и кебапчета! Няма! Мизерията и неграмотността на тези хора, е решаващ фактор в това кой ни управлява".

 

rodopite.net 

 

Вижте също: 

Най-бедни в Най-бедната Европейска Държава 

http://rodopite.net/blog/naj-biedni-v-naj-biednata-ievropiejska-drzava/

 

Ако искаш да умреш по-рано ела в България

http://rodopite.net/blog/ako-iskash-da-umriesh-po-rano-iela-v-blgariia-/

 

0.0
Последна актуализация на:: понеделник 05 ноември 2018 16:40
Сродни статии: Златна монета от Турско Сдружение на Изселници за шахматния гений Нургюл Салимова Турците и Македонците са против честването на 3-ти Март, като „национален празник" Пладнешки обир от фелдшер Бирсен и потулване по веригата Орхан Исмаилов от гроба бебето Тюркян: „Новото правителство обслужва ДПС. Българските турци са и... Има ли злоупотреби в ОД „Земеделие Кмета Неджми ли премахна турското приветствие от табелата на Джебел? Австрия отмени забраната за забрадки в училища Кърджалийските Детски Градини Продължават да Просят Пари от Родителите Азербайджан освободи окупираните си територии България- с изключително успешна асимилационна политика
Гладни деца си взеха храна от християнските гробища

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.