Новини  

Две Дози Побългаряване, Моля!

0 Коментари
1201
05 юни 2022

Още Две Дози Побългаряване!

Третата българската държава почти за цялото време от създаването си до днес, стриктно се придържа към политики на побългаряване на малцинствата в границите на своята територия. Тази политика е най-системно и последователно прилаганата дейност от почти всички политически режими в страната. Жертвите са ясни, това са малцинствата- турци, помаци, роми, татари, македонци и други.

Оказва се, че тази насилствена или по принуда асимилация на небългарските етнически групи в България е и изключително успешна, защото огромна част от помаците към днешна дата са „превърнати“ в „българи-християни“, както и част от ромите, татарите и дори от турците.

Значителна част от турците например, към днешна дата вече общуват помежду си и най-вече с децата си предимно на български език, а турския го владеят колкото да завържат магарето когато си идат на село, защото повечето магарета в турските села все още не разбират български команди. Някои от младежите турци, дори смятат, че българският език е някак си по-прогресивен от турския, и се надяват, че като се „побългарят“ езиково ще имат по-добри шансове за развитие в най-бедната и най-корумпирана държава в ЕС. Макар, че изучаването и владеенето на граматически турски език безспорно би бил огромен плюс в тяхното CV.

На снимката: "Пожелания" от "демократичния"! Кърджали

 

Така, един представител на „турското мнозинство“ от Кърджали, се обърна към редакцията на rodopite.net за да публикуваме негова Молба до Кмета на Кърджали, в която той моли за „още две дози побългаряване“.

Ето какво пише „все още турчина“, живеещ в централната част на града:

Уважаеми Г-н Хасан Азис,

През половин-вековния си живот преживях многократно насилие спрямо етно-религиозната си и човешка идентичност като турчин. С времето разбрах, че най добре и най-модерно, пък и най-лесно в България е да си българин, а ако не си по рождение, по добре е да се побългариш. Помня с каква невиждана настървеност, учителите ни караха да учим и да рецитираме „Аз съм българче“ от съвсем малки. После помня, как майка ми и баща ми плачеха „от радост“ когато български войници дойдоха с автомати да ни сменят турските имена. Когато си тръгваха моята майка метна след тях сухи лозови пръчки- турско пожелание за това да ги сполети същото „щастие“. После в училище, колко добре и последователно ни обработваха за „побългаряване“, но…нещо, нещо все недостигаше...за да се побългарим напълно.

Днес аз живея в Кърджали, в близост до градския часовник и толкова съм благодарен, че на всеки час ми пускате гръмка „възрожденска“ патриотична песен и то по 17 пъти на ден, после следват гръмки металните удари на отброяването, което ме води все по близо до пълното побългаряване.

Сърдечно ви благодаря и за това, че през 2012г. вие лично се заехте с ремонта и поддръжката на градския часовник, като вложихте там пари от нашите данъци и ясно заявихте, че пеещият градски часовник трябва да се запази на всяка цена, защото е „станал част от всекидневието на хората“. Радвам се и че голяма част от активистите на вашата партия ДПС, вече успяха да се побългарят напълно. Най-много ми допада мелодията в 22:00 часа “Къде си, вярна ти любов народна…”. Известно е , че в третия куплет на тази творба се призовава към етническа омраза или етническа чистка:

„На кръста си тънки саби запашете,
за бащината си земя станете,
тъпчете (колете-в оригинал) турски племена,
пълнете с техните тела
пространните равнини,
дълбоките долини!“
 ,

 Но, след като всички се побългарим и това няма да има значение!...

Моята, Молба към вас Г-н Азис е да се застъпите, за още „две дози“ патриотични-възрожденски мелодии от часовника в часовете 23:00 и 24:00, за да мога да завърша и своята метаморфоза от турчин в българин, защото ха-ха напълно да се побългаря и малко нещо все, все недостига. Аз вече, почти не говоря турски език вкъщи, на улицата и без това е забранено по закон, забравих и няколкото молитви, които бях научил от баба си, ям свинско и пия, та ще ви бъда изключително благодарен, ако ми пуснете още две дози „побългаряване“ от пеещия градски часовник в късните часове.

Моля Ви само за още „две дози побългаряване“.

Предвид вашата „патриотична“ дейност като кмет досега, вярвам че ще ми съдействате.

Благодаря Ви предварително.“

Всичко това може би звучи странно или шокиращо, но да не забравяме, че всъщност това е част от реалната действителност и днес в „европейска“ България.

Стокхолмският синдром е психологически феномен, при който жертвата на насилие се привързва към агресора. Тези чувства обикновено се считат за ирационални в светлината на опасността или риска, понесени от жертвите, които бъркат липсата на действителна злоупотреба от агресора си с акт на доброта.

Изследвания на ФБР показват, че в около 8% от жертвите на дискриминация или насилие са открити следи от Стокхолмския синдром.

Стокхолмският синдром може да бъде разглеждан като форма на травматично привързване. Една често използвана хипотеза за обясняването на този синдром е основана на теорията на Фройд. В нея се предполага, че тази връзка се изразява в отговора на индивида към травмата, която изпитва, ставайки жертва. Идентифицирайки се с агресора е начин Егото да се защити.

Агресията или дискриминацията към човешката същност на личността може да идват от отделен индивид или като част от държавна политика, например.

rodopite.net

Вижте също:

Етническата омраза в българските учебници и….плачевен резултат

https://rodopite.net/blog/ietnitchieskata-omraza-v-blgarskitie-utchiebnici-i/

ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА на КОМУНИЗМА

https://rodopite.net/blog/priestplieniiata-na-komunizma/

РИБНОВО 29 Март, 1964г. - ГЕРОИЧНАТА БИТКА на ПОМАЦИТЕ

https://rodopite.net/blog/ribnovo-29-mart-1964g-gieroitchnata-bitka-na-miusi/

ДПС е против признаването на Турското национално малцинство

https://rodopite.net/blog/dps-ie-protiv-priznavanieto-na-turskoto-nacionalno/

КОРНИЦА 28 Март, 1973г.- КРЪВ, БОЙ и ДЪРЖАВЕН ТЕРОР...

https://rodopite.net/blog/kornica-28-mart-1973g-krv-i-boj/

Турците в България имат ли право на национално малцинство?

https://rodopite.net/blog/turcitie-v-blgariia-imat-li-pravo-na-nacionalno-ma/

Мюмюн Ахат- Детето-герой-мъченик от Момчилград!

https://rodopite.net/blog/miumiun-achat-gieroiat-ot-momtchilgrad/

Кръстилката през 1912 г. в Брезница и избавлението*…

https://rodopite.net/blog/krstilkata-priez-1912-g-v-brieznica-i-izbavlieniie/

Етническата Асимилация на турчетата в България Продължава!!!

https://rodopite.net/blog/ietnitchieskata-asimilaciia-na-turtchietata-v-blga/

Изумителната забрава за етническото прочистване на турците в България

https://rodopite.net/blog/izumitielnata-zabrava-za-ietnitchieskoto-protchist/

Интеграция (или Асимилация? )

https://rodopite.net/blog/intiegraciia/

Насаждат християнство в кърджалийско училище!

https://rodopite.net/blog/nasazdat-christiianstvo-na-turtchieta-v-krdzalijsk/

Гости от Турция- потресени от мизерията и мрака на Кърджали

https://rodopite.net/blog/gostitie-ot-turciia-potriesieni-ot-mizieriiata-i-m/

Том Хайнс в Кърджали: Кмета Хасан не е ли турчин?!

https://rodopite.net/blog/tom-chajns-v-krdzali-chasan-nie-ie-li-turtchin/

„Освобождението на Кърджали, или не точно“…

https://rodopite.net/blog/osvobozdieniieto-na-krdzali-ili-nie-totchno/

Да станеш за резил с майчиния си език!

https://rodopite.net/blog/da-staniesh-za-riezil-s-majtchiniia-si-iezik/

Съдбата на турското малцинство в България

https://rodopite.net/blog/sdbata-na-turskoto-malcinstvo-v-blgariia/

Ти защо не знаеш Български бе…?!

https://rodopite.net/blog/ti-zashtcho-nie-znaiesh-blgarski-bie/

Имала душа на ангел*-Леля Хамиде- Една Човешка Трагедия от т.нар. Възродителен процес

https://rodopite.net/blog/imala-dusha-na-angiel/

По времето на т.н. „Възродителен процес

https://rodopite.net/blog/po-vriemieto-na-tn-vzroditielien-procies-grupa-tur/

0.0
Последна актуализация на:: четвъртък 09 юни 2022 18:42
Сродни статии: Две Джебелски фирми близки до ДПС, прибрали 130 милиона от Обществени поръчки ДпС на ДвЕ Крачки от кокЪла… След двеста години... Или историята на една джамия
македонци и други. помаци роми татари това са малцинствата- турци Третата българската държава почти за цялото време от създаването си до днес

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.