Новини  

ДПС застроява парк Простор в Кърджали и маха най-старото турско гробище

0 Коментари
3177
09 ное 2018

 Деца ще ритат върху най-старото турско гробище на града...

Ще застроят парк „Простор”, и децата ще ритат футбол върху старото гробище на Кърджали. Това обяви областният управител Никола Чанев пред представители на медиите. Става въпрос за най-старото турско гробище в южната част на градския стадион. 

Интересното в случая е, че етнически турци от ДПС Кърджали начело с кмета Хасан Азис и общинските съветници преди месец са дали разрешение за строеж на спортни обекти върху парцели, които включват и най-старото турско гробище на града. Тоест турци от ДПС своеобразно искат да се премахнат костите на дедите им, където много вероятно е и гробът на основателя на града- Кърджъ Али. 

Още по-интересно е, че пръв за тази предстояща гавра със старото турско гробище сигнализира- областният управител Г-н Никола Чанев. 

Прави чест на областния управник, който за разлика от кърджалийските ДПС-ари, проявява почит към паметта на мъртвите, и иска Кърджали да не загуби малкото си зелени площи.  

Не всичко е пари, господа от ДПС Кърджали!

Според снимки с парцелите, върху които е дадено разрешение от страна на Общината се предвижда изграждане на два стадиона и паркинг около Арена „Арда”. „Разрешителното е издадено в края на септември. Предвидено е изграждане на две футболни игрища. Едното е на моравата до самолета, където ще бъде продължен и паркингът за автомобили. Другото ще бъде върху старото гробище в парка”, обясни Никола Чанев.  

Областният управител ще сезира Окръжна прокуратура за извършване на проверка по случая.

 

„Дори и всичко да се окаже законно, то обаче не е правилно. Не трябва да се отнемат и малкото останали зелени площи в Кърджали. Искам да попитам и родителите дали ще са съгласни децата им да тренират футбол върху гробище, буквално върху костите на отдавна починали хора, някои от които техни предци? Недопустимо е парк да бъде превърнат във футболно игрище. Застроихме всички зелени площи, а вече посягаме и на парковете.”, каза още Чанев. 

Областният управител заяви, че държавата ще окаже съдействие помощните терени да бъдат изградени на друго, по-подходящо място. Като пример областният управител посочи района на бъдещата нова спортна зала. 

„Държавата ще помогне. Инициирахме разговори и с президента на „Арда”. Готови сме за съдействие, но долу ръцете от парка”, посочи още Чанев.

Мюфтийството в града, за сега не реагира. Както е известно от няколко години насам Общината на ДПС плаща разходите за ток и други на централната джамия в града, като така си "осигурява*" и подкрепата на местните ходжи.

 

 

rodopite.net

 

Вижте също:

Доган иска да купи Кърджали… малко преди да го загуби на избори

http://rodopite.net/blog/dogan-iska-da-kupi-krdzali-malko-priedi-da-go-zagu/

Шубето хвана Д(п)С* Кърджали

http://rodopite.net/blog/shubieto-chvana-dpskrdzali/

Карадайъ се изложи като „кифладжия* в Кърджали

http://rodopite.net/blog/karadaj-sie-izlozi-kato-kifladziia-v-krdzali/

Крадлива ли е ДпС администрацията???

http://rodopite.net/blog/kradliva-li-ie-dps-administraciiata/

ДА ОСЪЗНАЕШ, ЧЕ СИ УМРЯЛ!

http://rodopite.net/blog/-da-osznaiesh-tchie-si-umrial/ 

Защо Общината на Хасан така държи на "задължителното" свинско за децата на ВСИЧКИ?! http://rodopite.net/blog/zashtcho-obshtchinata-na-chasan-drzi-na-zadlzitiel/ 

ДпС на ДвЕ Крачки от кокЪла… http://rodopite.net/blog/dps-na-dvie-kratchki-ot-kokla/ 

Претоплена ДпС манджа*

http://rodopite.net/blog/prietopliena-dps-mandza-ot-krdzali-/

 

 

 

 

 

 

 

 

0.0
Последна актуализация на:: събота 10 ноември 2018 17:36
Сродни статии: Златна монета от Турско Сдружение на Изселници за шахматния гений Нургюл Салимова ДПС пак се подигра с турците в Млечино, с песен за Питу Гули Орхан Исмаилов от гроба бебето Тюркян: „Новото правителство обслужва ДПС. Българските турци са и... Кмета Неджми ли премахна турското приветствие от табелата на Джебел? Строителната треска в Кърджали и … Медиите на Пеевски хвалят Борисов, а ДПС „играе Кърджалийските Детски Градини Продължават да Просят Пари от Родителите 21 Октомври – "Празник на Кърджали" е гавра с местното турско население Свещен Коран на български и в Кърджалийската джамия Геройски загиналите войници и предателството на командирите на Кърджалийския османски гарнизон
ДПС застроява парк „Простор” в Кърджали и маха старото турско гробище

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.