Новини  

ДПС пак се подигра с турците в Млечино, с песен за Питу Гули

0 Коментари
2369
11 яну 2022

ДПС пак се подигра с турците в Млечино, с песен за Питу Гули

Както всяка година, и на изминалия 25 декември, в Ардинското село Млечино /Sütkesiği/ беше отбелязан първият протестен митинг на жителите на региона срещу насилствената смяна на имената на турското и мюсюлманското население. Странно защо обаче, този път ДПС организира „празненствата“ на 25-ти, вместо на 24-ти декември.

Но, на подготвеното от ДПС Ардино „празнество“, се случи и поредната гавра с паметта на загиналите и изтезавани през 1984г. за своето име, вяра и идентичност турци. На възпоменанието, от ДПС бяха подготвили, изпълнението на песента „Море пиле, славей пиле“ за четника Питу Гули, който със своята чета в началото на 20-ти век избива безброй цивилни турци, бошнаци, албанци и торбеши по земите на днешна Македония.

Така, Кой е Питу Гули или Питу Гулев:

Той е от влашки произход, известно време живее и работи в София. Подкрепен и от тогавашната българска власт създава и ръководи чети, които участват и в акции за избиване и прогонване на мнозина турци и мюсюлмани от Македония.

Турци от ардинско, казват че не са изненадани от това поведение на ДПС, дори поради избора на по-българил се техен земляк(Павлин Павлов Кръстев), като депутат от ардинско на парламентарните избори 2021г.

Ето, и българо-македонския текст на тази песен, която под ръководството на ДПС беше изпята от ученички-туркини:

Море пиле, славей пиле,
я запей ми песничица
Да се чуе, надалеко,
надалеко преко Вардар
 Преко Вардар, до Велешко,
от Велешко, до Прилепско
Да се чуе, надалеко,
надалеко преко Вардар
  Там се бие, славен юнак,
славен юнак Питу Гули
Да се чуе, надалеко,
надалеко преко Вардар

 Ой ви вази крушовчани,
що сте толку нажалени,
нажалени, наскърбени?
Сос куките изгорени,
сос топове преорани!
Тамо горе Мечкин-камен,

там се бие Пито Гуле..

Тази част на песента засега е цензурирана:

...Турци викат: "Алах, Алах!"
а четници: "Ура, ура!"
турци пайгят неброени,
а четници песни поят…
.

След, подобна гавра на ДПС, какво повече може да се каже…Турците бяха прогонени и от ардинско, а „четниците“, сега карат деца на турци да пеят македонски четнически песни!

И Дявола не би се сетил…за възхваляването на четника Питу Гули, по време на възпоменателен митинг за турската съпротива срещу насилствения асимилационен процес на българската държава...

Така подлостта, гаврата и мерзостта на ДПС с паметта на загиналите и изтезаваните през 1984г., стигна до нови висоти…

Дурмуш Арда

 

Последна актуализация на:: вторник 11 януари 2022 11:10
Сродни статии: Златна монета от Турско Сдружение на Изселници за шахматния гений Нургюл Салимова Турците и Македонците са против честването на 3-ти Март, като „национален празник" Пладнешки обир от фелдшер Бирсен и потулване по веригата Орхан Исмаилов от гроба бебето Тюркян: „Новото правителство обслужва ДПС. Българските турци са и... Байрам с посланиe за Великден... Мизерни 258 евро става нетната минимална заплата в България Турчин и албанец преговарят за България и Македония, но… Медиите на Пеевски хвалят Борисов, а ДПС „играе Законни ли са глобите за маските в България? Австрия отмени забраната за забрадки в училища
гаврата и мерзостта на ДПС с паметта на загиналите и изтезаваните през 1984г. стигна до нови висоти… Така подлостта