Новини  

Българи наркотрафиканти, бяха заловени с 11000кг. хашиш в Италия

0 Коментари
1430
30 ное 2018

Българи наркотрафиканти, бяха заловени с 11000кг. хашиш в Италия 

11 тона хашиш за Либия са пренасяли двамата българи… 

Огромна наркопратка от 11 тона хашиш беше открита от италианската икономическа полиция край Сицилия на борда на яхта, управлявана от двама българи. 

В съвместна акция с прокуратурата италианската финансова полиция спира за проверка 19-метровата яхта, плаваща под холандски флаг в ранните часове на 27 ноември. На борда ѝ са открити 11 тона хашиш. В удара срещу наркотрафикантите са били включени хеликоптер и полицейски катер. 

Двамата българи, превозвали наркотиците, са арестувани. За случая е информиран официално представителя на българското МВР в италианската столица. 

„Това, което знам е, че операцията си е на италианските служби. Двама заловени са българи. Доста голямо количество наркотично вещество е задържано на въпросната яхта”, каза вчера директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.
Властите у нас допълват, че единият от задържаните по-рано е бил арестуван и за шофиране в нетрезво състояние.
„Българите обикновено в трафика на наркотични вещества се използват по отношение на логистиката, превоза на такива вещества през морета, океани и т.н. За съжаление, най-вероятно ще продължи да бъдат задържани такива българи”, добави Спиридонов.
 

Пътят на наркотиците все още се уточнява, но основната версия на службите за борба с организираната престъпност е, че са пътували за Либия от Мароко. 

rodopite.net

0.0
Последна актуализация на:: петък 30 ноември 2018 16:08
Сродни статии: Мизерни 258 евро става нетната минимална заплата в България Турчин и албанец преговарят за България и Македония, но… Законни ли са глобите за маските в България? Забраниха наргилетата на непълнолетни в България България- с изключително успешна асимилационна политика Турци и българи се сплотяват срещу "зловеща сила" в Търново през 1833 г. Коронавируса в България и ... Сръбска Музика Петиция за oтменяне на 3-ти март като национален празник на България Българинът бил нискоефективен и трябвало да бачка повече Намаляването на ДДС-то било вредно в България!?
Българи наркотрафиканти бяха заловени с 11000кг. хашиш в Италия

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.