Новини  

Байрам с посланиe за Великден...

0 Коментари
1337
14 май 2021

Рамазан Байрам с послания за Великден в Кърджали…

„Поне едната страна на този ОГРОМЕН билборд в центъра на Кърджали, трябваше да отправи приветствие и за големия мюсюлмански празник, бележещ края на свещения месец Рамазан- Рамазан Байрам…“

Това очакваха и така разсъждават турците и мюсюлманите в Кърджали и общината. Турците и мюсюлманите представляват мнозинството от населението на региона, т.е. мнозинството и от данъкоплатците в кърджалийско.

Тази година големият религиозен празник на християните- Великден и големият мюсюлмански празник Рамазан Байрам са само с десетина дена разлика.

Ръководството на Община Кърджали и лично кмета Хасан Азис традиционно отбелязват подобаващо и дори внушително религиозните празници, но като чели не обръщат еднакво внимание на различните празници.

За миналата Коледа например, кмета Азис построи специален небесен ангел от метал и крушки пред Общината- там където преди беше паметника на „вожда“ Г. Димитров. Всъщност „Ангелът“ остана за постоянно там. Кмета пренесе и коледните дръвчета и украса направо пред Общината…

Още седмица преди Великден- кмета Азис, изгради специално кътче за деца пред Общината и отправи приветствие към християните от големия билборд в центъра на града. Всичко това заслужава похвала.

Но, за настоящия празник Рамазан Байрам, кмета не си направи труда да поздрави и мюсюлманите от някой  билборд или поне от едната страна на същия ОГРОМЕН билборд.

В същото време, партията на Хасан Азис- ДПС, доволно очаква подкрепа едва ли не от всички турци и мюсюлмани в община Кърджали.

От ДПС вероятно пак се надяват на това- турците и мюсюлманите да не разсъждават много много, а просто да гласуват…

 rodopite.net

0.0
Последна актуализация на:: вторник 18 май 2021 10:46
Сродни статии: ДПС пак се подигра с турците в Млечино, с песен за Питу Гули Мизерни 258 евро става нетната минимална заплата в България Турчин и албанец преговарят за България и Македония, но… Австрия отмени забраната за забрадки в училища Законни ли са глобите за маските в България? Етническата омраза в българските учебници и….плачевен резултат Истината за Нагорни Карабах Забраниха наргилетата на непълнолетни в България Турция постигна рекорден автомобилен износ въпреки кризата Геройски загиналите войници и предателството на командирите на Кърджалийския османски гарнизон
Байрам с посланиe за Великден! Рамазан Байрам с послания за Великден в Кърджали…

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.