Новини  

Забраниха наргилетата на непълнолетни в България

0 Коментари
93
13 ное 2020

 

 

Депутатите окончателно забраниха продажбата на наргилета и бездимни цигари на деца под 18 години. Това стана с гласуването на второ четене на измененията в Закона за закрила на детето.

Тези продукти стимулират децата да ги използват в големи количества, като ги консумират продължително време без прекъсване, а това засилва вредата върху живота и здравето им. Освен това пораждат нагласи, че пушенето е безвреден и приятен навик.

Към регламентираната вече забрана в Закона за закрила на детето на продажба на деца на алкохолни напитки и тютюневи и свързаните с тях изделия се добавя и забраната за употреба от деца на този тип продукти, като изрично се записва и "изделия за пушене, различни от тютюневи изделия".

По отношение на контрола и налагане на административни наказания във връзка със забраната, законопроектът препраща към Закон за административните нарушения и наказания, където ясно са посочени санкциите за непълнолетни и малолетни. Целта е не да бъде санкционирано детето, а неблагоразумните родители, които трябва да знаят, че могат да понесат санкция заради децата си.

В същото време Турция от вчера забрани пушенето на открити места - улици, паркове, площади, градинки и спортни площадки.

Това е допълнителна мярка срещу разпространението на коронавируса.

В Турция от години действа забрана за пушене на закрито, като забраната се прилага и ефективно.

Вчера в Турция са регистрирани нови 2529 заразени, а 87 души са починали.

Към днешна дата броят на дневно установените случаи на коронавирус и тежкоболните в 83 милионна Турция е по-нисък от ежедневните случаи и тежкоболни от коронавирус в България.

rodopite.net

 

0.0
Последна актуализация на:: петък 13 ноември 2020 09:13
Сродни статии: Мизерни 258 евро става нетната минимална заплата в България Мистериозната карта на османския адмирал Пири Рейс Турчин и албанец преговарят за България и Македония, но… Медиите на Пеевски хвалят Борисов, а ДПС „играе Австрия отмени забраната за забрадки в училища Законни ли са глобите за маските в България? Истината за Нагорни Карабах България е с изключително успешна асимилационна политика Турция постигна рекорден автомобилен износ въпреки кризата 21 Октомври – "Празник на Кърджали" е гавра с местното турско население
Забраниха наргилетата на непълнолетни в България

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.