Новини  

ВМРО готви нов „Възродителен процес" със специален Закон!

0 Коментари
2382
09 май 2018

Поредният „малоумен” Законопроект от агент на ДС!

ВМРО готви нов „Възродителен процес” със специален Закон! 

ВМРО подготвя провеждането на „Възродителен процес”, този път ще бъдат асимилирани не само турците и помаците, но и арменците и евреите в България. 

Вицепремиерът, който е и бивш агент от комунистическата ДС- Красимир Каракачанов, явно е от хората, които не могат и няма да се примирят с провалите на „Възродителните процеси” над турците и мюсюлманите в страната, и затова е подготвил и връчил на деловодството на Народното събрание, специален законопроект, който цели тотално да побългари всички турци, помаци, евреи и арменци в страната. 

Законопроектът на бившия ДС агент „Иван*”, предвижда „Вероизповеданията в България да проповядват само на български език и българското знаме да се вее над всяка джамия и синагога”, според зам. шефа на групата на „Обединените патриоти” – Искрен Веселинов. 

Междувременно, обаче се оказа, че ГЕРБ, БСП и ДПС, уплашени от фашистките текстове в законопроекта на Каракачанов, набързо са внесли и свой вариант за промени в Закона за вероизповеданията, с който се предлагат да се отпуска държавна субсидия само за вероизповедания, към които принадлежи не по-малко от 1% от населението на страната. Законопроектът на Цветанов, Нинова и Карадайъ въвежда и забрана заплатите на свещенослужещите и служителите в религиозните общности да се изплащат от чужди дарения. Всяко дарение трябва да е разрешено от държавата.

Въпреки това, агентът от бившата ДС, и настоящ вицепремиер на България, днес също е внесъл своя специален законопроект и дори се надявал двата законопроекта „…да се обединят в името на доброто на държавата” каквото и да означава това!?  

На 5 май, от пресцентъра на ВМРО разпространиха алтернативния законопроект на вицепремиера и лидер на партията Красимир Каракачанов. 

Предложенията на Каракачанов предвиждат българските граждани да могат да извършват богослужебна дейност, когато са завършили образованието си в България или когато чуждата диплома е призната по специален ред у нас. 

Преди ден агент „Иван”- Каракачанов обяви във фейсбук своите абсурдни обяснения: 
"В качеството ми на заместник министър-председател по обществен ред и сигурност и председател на ВМРО – Българско национално движение ще предизвикам обществено обсъждане по готовия Законопроект за вероизповеданията, който обещах да бъде внесен в парламента до края на този политически сезон....
 
Предложенията, които аз и екипът ми правим с този проект, са предизвикани от негативни по характера си явления - религиозен радикализъм и осъществяване на терористични актове, наличие на индикации за политизация на вероизповеданията и на започнал процес на дезинтеграция на религиозен принцип на отделни религиозни общности в страната…. Ето защо настъпи моментът за конкретни действия, а именно обществено обсъждане и внасяне в Народното събрание за гласуване на нов Закон за вероизповеданията (...)” 
Текстовете на агент „Иван” са радикални в редица направления. Например – освен, че свещенослужители могат да са само български граждани, те ще трябва да са завършили и религиозното си образование в български училища, в това число и висши. Има все пак и опция, която позволява верификация на чужда диплома от държавата.
 

Предлага се и забрана за извършване на богослужения извън обявените от самите вероизповедания храмове, обредни и молитвени домове. 

Последното предполага, че дори християните няма да могат да празнуват празници, като Богоявление и Гьоргьовден, понеже поповете няма да имат право да бого-служат извън църквите си!?
Записано е още, че проповедите трябва да се водят задължително и на официалния български език- промяна, която се бе появила и в 43-ия парламент в законопроект и на "Атака" и на "Патриотичния фронт", които обаче тогава не стигна до пленарната зала.
 

Задължението за проповеди само на български език може да се разглежда и като естествено продължение на дискриминационните текстове от българската Конституция за забрана на езика на турците и небългарите в България. 

   Този тип забрани на езика на малцинствата обаче са в разрез с договорните ангажименти от българската държава, включително противоречат и на Парижкия договор от 1947г. съгласно, която: "България трябва да гарантира основните човешки права и свободи, на всички субекти под нейния суверенитет и да гарантира човешките права и свободи, без оглед на различията в расата, пола, езика и религията, съвестта, свободата на мнение и пресата, както и политическата и свободата на събранията.".  

Съгласно Чл. 5 ал. 4 от Конституция на България : „ Международните договори, ратифицирани по конституционен ред, обнародвани и влезли в сила за Република България, са част от вътрешното право на страната. Те имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат.” 

    Тоест, вицепремиерът Каракачанов, опасно се е запътил за пореден път да постави под въпрос- международната легитимност на България. 

 

Без никаква религиозна компетентност ВМРО дава и свои разтегливи определения* на понятията "религиозен радикализъм" и "политизация на вероизповедание".
Политизация на вероизповедание“ е опасно за националната сигурност нарушаване на принципа на отделно съществуване на политическата власт от религията и използване на вероизповедание, на неговите органи и храмове, традиции и обредност за политически цели от религиозна институция или политическа организация“, пише още в законопроекта на агента от ДС. 
ВМРО иска и ремонт на Закона за политическите партии с цел на тях да им е забранено например да "защитават и пропагандират групови и малцинствени права по начин, който ги изолира и противопоставя на нацията*".

Като под „нацията*” явно се има предвид само етническите националисти в България. 

Партиите да нямат право и да "се намесват в делата на вероизповеданията и да използват техните събития, ритуали и символи за своята дейност и цели" иска още възпитаникът на ДС – Каракачанов.

За тези и други подобни "нарушения*", които, както се вижда, са доста разтегливо написани, пък се предвижда закриване на партии - Прокуратурата ще е длъжна да поиска това от Софийския градски съд, ако преди това е получила сигнал за нарушение от държавен орган. 

При тези фашистки и асимилационни текстове в новия Законопроект на агент „Иван”- Каракачанов, който понастоящем е вицепремиер отговарящ за „обществения ред” в милата ни родина България, ни остава единствено да отправим своите молитви към всевишния Аллах, НО тихо, без глас, само вътрешно, че горко ни ако усетят, че се молим в своите домове т.е. извън религиозния храм, тогава ще има глоба за всеки мюсюлманин.

 Нищо не пречи, на следващ етап пак да се открият и концентрационни лагери за по упоритите мюсюлмани в страната, ... какво като сме в Европейския съюз!?

 

rodopite.net

 

Турците в България имат ли право на национално малцинсво? 

http://rodopite.net/blog/turcitie-v-blgariia-imat-li-pravo-na-nacionalno-ma/

Анкара и Вашингтон с убийствени критики за състоянието на човешките права в България 

http://rodopite.net/blog/ankara-i-vashington-s-ubijstvieni-kritiki-za-sstoi/

АНКАРА: Турците в България са изправени пред сериозни трудности и дискриминация

http://rodopite.net/blog/ankara-turcitie-v-blgariia-sa-izpravieni-pried-sie/

 

 

 

0.0
Последна актуализация на:: сряда 09 май 2018 13:37
Сродни статии: Турци и българи се сплотяват срещу "зловеща сила" в Търново през 1833 г. Иван Вазов осъжда на смърт кучето на Михал Първанов Новата джамия в Атина е готова, София се ослушва... Куриоз: Пеевски в Европа, но със забрана за Турция РИБНОВО 29 Март, 1964г. - ГЕРОИЧНАТА БИТКА на ПОМАЦИТЕ Седмица след кървавото нападение в Нова Зеландия… Нов джамийски комплекс се издига величествено над Кърджали Изявление на председателя на MÜSİAD, след кървавия атентат в Нова Зеландия България е заплашена от нова наказателна процедура от ЕС заради мръсния въздух Прокуратурата погна Живко Мартинов от ГЕРБ по Суджукгейт*
ВМРО готви нов „Възродителен процес” със специален Закон!

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.