Новини  

Турция откри огромни залежи от природен газ в черно море

0 Коментари
921
22 авг 2020

Президентът на Турция Реджеп Таййип Ердоган обяви, че Турция е открила огромно находище на природен газ в черно море. Залежите се изчисляват на над 320 милиарда куб. метра.

Себестойността на залежите открити с продължаващите усилия на турския сондажен кораб „Фатих“ се изчисляват на над 100 милиарда долара. Това са количества достатъчни да посрещнат енергийните нужди на Турция за над 8 години.

Президентът Ердоган изрази надежда, че находища от природен газ и нефт ще бъдат открити и в басейна на средиземно и егейско море, като потвърди решителността на Турция да се възползва от правата си на суверинитет върху своята територия и своята морска и въздушна акватория. Ердоган каза и че „Съгласно международните договори Турция има права на морски суверинитет, и тези права по никакъв начин няма да бъдат прехвърлени на други държави“. 

Президентът отправи и следното предупреждение към някои държави: „Всички, които се опитват да ни пречат при тези наши усилия, начело с Гърция, знаят много добре, че ние сме в правото си. Когато ЕС подстрекава Гърция за да ни напада, трябва да осъзнава, че това отслабва единството на съюза. Произволно начертаните карти, които се ползват за атаки срещу нас нямат никаква правна стойност, и са в ущърб на ЕС… За всяко свое дипломатическо действие или провокация на терен всички, които се опитват да ни пречат ще получат категоричен отговор. Ние вярваме, че пред нас се очертава много по ясен път и ясно бъдеще. Ще оставим важно наследство за бъдещите поколения. Ние продължаваме да работим денонощно. Бог да ни дава сила в начинанията.“

Както е известно през изминалия месец, Гърция, Франция и някои Европейски държави се опитаха да попречат на Турция да започне геологични проучвания в своите акватории в Средиземно море.

Предвид на всичко това, Турция ангажира част от военноморските си сили да придружат турския проучвателен кораб „Оруч Реис“…

Дурмуш Арда

TOTAL INCOME
$20,00 CAD
AVERAGE SALES
$6,67 CAD
TOTAL INCOME
$20,00 CAD
AVERAGE SALES
$6,67 CAD
TOTAL INCOME
$20,00 CAD
AVERAGE SALES
$6,67 CAD
TOTAL INCOME
$20,00 CAD
AVERAGE SALES
$6,67 CAD
TOTAL INCOME
$20,00 CAD
AVERAGE SALES
$6,67 CAD
TOTAL INCOME
$20,00 CAD
AVERAG
Последна актуализация на:: събота 22 август 2020 16:36
Сродни статии: Кмета Неджми ли премахна турското приветствие от табелата на Джебел? Австрия отмени забраната за забрадки в училища Кърджалийските Детски Градини Продължават да Просят Пари от Родителите Турция постигна рекорден автомобилен износ въпреки кризата 21 Октомври – "Празник на Кърджали" е гавра с местното турско население Геройски загиналите войници и предателството на командирите на Кърджалийския османски гарнизон Мюмюн Чолакоглу от концлагера Белене, осъди Българската прокуратура за бездействие Турци и българи се сплотяват срещу "зловеща сила" в Търново през 1833 г. От стетоскопите на ТЕЛК и НЕЛК, тамтамите на етническия фанатизъм ли се чуват? След Турците и Македонците са против честването на 3-ти Март, като „национален празник"
Турция е открила огромно находище на природен газ в черно море.

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.