Новини  

Свещен Коран на български и в Кърджалийската джамия

0 Коментари
120
16 окт 2020

Днес, петъчната молитва в Кърджалийската централна джамия беше отслужена при спазване на противоепидемичните мерки. Веднага след молитвата обаче се пристъпи към раздаване на Свещения Коран на присъстващите, но… в български превод.

Водещият намаза имам обяви, пред присъстващите мюсюлмани, че Коранът на български език е "подарък" от Главното Мюфтийство...

Но, над 95% от присъстващите на молитва в Кърджали са турскоговорящи и не разбират друг език. Същите, днес получавайки Корана на български език започнаха учудено да се споглеждат. Започнаха и гласно да се питат "Дали това е първата крачка за въвеждане на задължителен български език и в джамиите в България?!"

Както е известно, етническите националисти в състава на настоящето българско правителство отдавна искат да въведат задължителен български език и в джамиите.

Даа…

И отпечатването и раздаването на Свещения Коран на български език, дали е първата крачка в тази насока?

Източник: balkanlar24. com

Последна актуализация на:: -/-
Сродни статии: 21 Октомври – "Празник на Кърджали" е гавра с местното турско население Геройски загиналите войници и предателството на командирите на Кърджалийския Османски Гарнизон Коронавируса в България и ... Сръбска Музика От стетоскопите на ТЕЛК и НЕЛК, тамтамите на етническия фанатизъм ли се чуват? Петиция за oтменяне на 3-ти март като национален празник на България След Турците и Македонците са против честването на 3-ти Март, като „национален празник" Изкуството на Байрям Байрямали Златото поскъпна до 6 годишен рекорд ДПС-Кърджали от 6 месеца не дава отговор за стая за изучаване на Турски език Намаляването на ДДС-то било вредно в България!?
Водещият намаза имам обяви пред присъстващите мюсюлмани че Коранът на български език е "подарък" от Главното Мюфтийство...