Новини  

Спецполицаи установиха над 80 случая на общуване на педофили с деца в мрежата

0 Коментари
693
01 фев 2018

Спецполицаи са засекли над 80 случая на комуникация между педофили и деца през 2017 година. Това заяви Явор Колев, началник на отдел "Трансгранична организирана престъпност" в ГДБОП пред bTV.

 Всички са докладвани на прокуратурата. Засечените лица са установени и има повдигнати обвинения, допълни той. 

"Тези хора обикновено са много добри психолози, защото преследват собствените си отвратителни нужди и в този нагон достигат до крайности", заяви Колев.

 "Много малки деца, включително и моята 4-годишна внучка прекарват много време в браузване в интернет. Гледа клипчета, постоянно е в платформите за видео стрийминг. Там може да попаднеш и на много неподходящо съдържание. Но ние не трябва да ограничаваме, трябва да говорим с тях и да наблюдаваме това, което те правят, да сме наясно, че когато детето е с телефона или таблета, не е в безопасност", коментира той.

 Относно системата "Амбър Алърт", той обясни каква информация се подава за издирваното дете. Системата подпомага дейността по издирване на изчезнали или отвлечени деца, като ангажира огромен кръг от обществото в тази дейност . Тя беше въведена у нас преди дни.

 "На страницата на всеки един от потребителите на "Фейсбук" в България, които са над 4 милиона, в радиус от 200 км от изчезването на детето един постер, който съдържа всички данни за детето и евентуално за автомобил, с който то е било отвлечено", обясни Явор Колев.

 "Обикновено информацията за изчезнало дете се получава в секторите "Издирване", където родители или близки подават сигнал. Тази информация се прецизира, обработва се от специалистите от тези сектори и се подава на ГДБОП, където се изготвя този постер, съдържащ всички данни на детето - височина, ръст, години, актуална снимка", каза Колев.

 Идеята е всеки един потребител, ако забележи детето или автомобила, с който е било отвлечено, да се обади на посочен телефон в ГДБОП. Телефонът работи 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата, разясни Колев.

 Чрез тази система от 2015 г. до момента само в САЩ са установени и върнати в семействата си над 900 деца.

 

rodopite.net 

0.0
Последна актуализация на:: понеделник 26 март 2018 16:41
Сродни статии: Коронавируса в България и ... Сръбска Музика От стетоскопите на ТЕЛК и НЕЛК, тамтамите на етническия фанатизъм ли се чуват? Петиция за oтменяне на 3-ти март като национален празник на България След Турците и Македонците са против честването на 3-ти Март, като „национален празник" Изкуството на Байрям Байрямали Деца в Кърджалийско ОДЗ си играят в мръсотия Златото поскъпна до 6 годишен рекорд ДПС-Кърджали от 6 месеца не дава отговор за стая за изучаване на Турски език Намаляването на ДДС-то било вредно в България!? Хотел във Варна краде ток за хиляди лева
Спецполицаи установиха над 80 случая на общуване на педофили с деца в мрежата

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.