Новини  

СЕНЗАЦИЯ! Кърджали на Хасан Азис се побратими с общината на „Сивите Вълци" от Маниса

1 Коментари
2593
29 апр 2019

На снимката: Кмета на Маниса- Дженгиз Ергюн от MHP- Партията на Националистическото Движение /Сивите Вълци/ със своя внук, който прави прословутия турски националистически знак "Сив Вълк" с ръката си.

Само преди три години след скандалното изказване на кмета на Кърджали- Хасан Азис, че всички деца в Детските градини трябва да ядат еднаква храна (включително и свинско), без оглед на желанието на родителите-мюсюлмани и правото им да възпитават децата си съобразно своята религия, няколко турски общини - голямата градска община - Бурса, община Йълдъръм-Бурса и истанбулската община Газиосманпаша, официално обявиха с писма, че замразяват отношенията си с управляваните от ДпС Кърджали, Момчилград и Крумовград.

 Всъщност от тогава насам партията на Доган/Сава/ загуби безвъзвратно и половината от електората си и продължава да се смалява до едно политическо джудже. С появата на партия ДОСТ стана пределно ясно, че ДпС винаги си е била партия на един „обръч от фирми” и слабо се интересува от правата на турците и мюсюлманите в България.  Това политическо образувание се намира в пълна идейна безизходица, и изглежда че напоследък търси всяка възможност за някакво оцеляване като това идейно лутане в ДпС-Кърджали е с огромен размах от „български национализъм” на всеки 21 Октомври в Кърджали до приятелство със „Сивите Вълци” в Маниса тези дни???!!!

 Така например от местна ДпС-медия, миналата година научихме че, делегация на ДпС-Кърджали е посетила турската община Маниса с молба и подготвен протокол за побратимяване. Сега пък ДпС-медиите тръбят, че двете общини вече са побратимени.

Местната ДпС-медиите обаче услужливо избягват най-съществената част на тази случка, а именно, че община Маниса е най-националистическата Турска община, а кмета Дженгиз Ергюн е един от най-отявлените турски националисти, член на MHP- Партията на Националистическото Движение /Сивите Вълци/ или партията на Мехмедали Агджа... 

 Хората в Кърджали са силно изненадани от всичко това, понеже са свикнали да виждат кмета Хасан Азис, да се проявява по скоро като „български патриот и националист” при всеки удобен случай и особено трогателни са патетичните му речи на всеки 21 Октомври, когато винаги тържествено благодари и чак до земята се прекланя пред „...героите освободители на Кърджали и региона...”, и пред паметника на полковник Васил Делов/по късно генерал/.

  Каква ли е причината, сега общината на Хасан да търси приятелство и сътрудничество с общината на турските националисти- Маниса?

Много хора са на мнение, че кмета Хасан е предприел тази стъпка пак по лични мотиви, а именно за да спаси своите финансови авоари и инвестиции за милиони долари в Турция. Не било тайна, че кмета на Кърджали оперира с такива инвестиции посредством свои роднини и роднини на жена си в Турция. С динамичната си и силноразвита икономика, за 2017г. и 2018г. именно Турция е от страните в света, с най-голяма приходност на инвестициите.

 На срещата в Маниса преди година, кметът Дженгиз Ергюн от MHP- Партията на Националистическото Движение /Сивите Вълци/, е изразил задоволство от побратимяването между Кърджали и Маниса, както и своята готовност за реализирането на съвместни проекти свързани със запазване и защита на етническата идентичност на Турците и Мюсюлманите в Кърджали.

 Сега ние Кърджалийци, ще чакаме с нетърпение и голям интерес, точно какви аджеба съвместни проекти ще реализира Хасан Азис с партията на „Сивите Вълци” от Маниса, Турция?!

 

rodopite.net 

0.0
Последна актуализация на:: понеделник 29 април 2019 11:26
Сродни статии: Златото поскъпна до 6 годишен рекорд ДПС-Кърджали от 6 месеца не дава отговор за стая за изучаване на Турски език Намаляването на ДДС-то било вредно в България!? Хотел във Варна краде ток за хиляди лева Кръчма в двора на Кърджалийско училище Симпозиум за 30 годишнината от прогонването на турците от България Гръцките власти предупреждават за опасна зараза от комари 18 милиона Турчета си взеха Свидетелствата 45 станаха професиите с право на ранно пенсиониране,… в Турция Триъгълникът на смъртта
СЕНЗАЦИЯ! Кърджали на Хасан Азис се побратими със „Сивите Вълци” от Маниса

1 Отговорите на СЕНЗАЦИЯ! Кърджали на Хасан Азис се побратими с общината на „Сивите Вълци" от Маниса

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.