Новини  

СЕНЗАЦИЯ! Кърджали на Хасан Азис се побратими с общината на „Сивите Вълци" от Маниса

1 Коментари
3039
29 апр 2019

На снимката: Кмета на Маниса- Дженгиз Ергюн от MHP- Партията на Националистическото Движение /Сивите Вълци/ със своя внук, който прави прословутия турски националистически знак "Сив Вълк" с ръката си.

Само преди три години след скандалното изказване на кмета на Кърджали- Хасан Азис, че всички деца в Детските градини трябва да ядат еднаква храна (включително и свинско), без оглед на желанието на родителите-мюсюлмани и правото им да възпитават децата си съобразно своята религия, няколко турски общини - голямата градска община - Бурса, община Йълдъръм-Бурса и истанбулската община Газиосманпаша, официално обявиха с писма, че замразяват отношенията си с управляваните от ДпС Кърджали, Момчилград и Крумовград.

 Всъщност от тогава насам партията на Доган/Сава/ загуби безвъзвратно и половината от електората си и продължава да се смалява до едно политическо джудже. С появата на партия ДОСТ стана пределно ясно, че ДпС винаги си е била партия на един „обръч от фирми” и слабо се интересува от правата на турците и мюсюлманите в България.  Това политическо образувание се намира в пълна идейна безизходица, и изглежда че напоследък търси всяка възможност за някакво оцеляване като това идейно лутане в ДпС-Кърджали е с огромен размах от „български национализъм” на всеки 21 Октомври в Кърджали до приятелство със „Сивите Вълци” в Маниса тези дни???!!!

 Така например от местна ДпС-медия, миналата година научихме че, делегация на ДпС-Кърджали е посетила турската община Маниса с молба и подготвен протокол за побратимяване. Сега пък ДпС-медиите тръбят, че двете общини вече са побратимени.

Местната ДпС-медиите обаче услужливо избягват най-съществената част на тази случка, а именно, че община Маниса е най-националистическата Турска община, а кмета Дженгиз Ергюн е един от най-отявлените турски националисти, член на MHP- Партията на Националистическото Движение /Сивите Вълци/ или партията на Мехмедали Агджа... 

 Хората в Кърджали са силно изненадани от всичко това, понеже са свикнали да виждат кмета Хасан Азис, да се проявява по скоро като „български патриот и националист” при всеки удобен случай и особено трогателни са патетичните му речи на всеки 21 Октомври, когато винаги тържествено благодари и чак до земята се прекланя пред „...героите освободители на Кърджали и региона...”, и пред паметника на полковник Васил Делов/по късно генерал/.

  Каква ли е причината, сега общината на Хасан да търси приятелство и сътрудничество с общината на турските националисти- Маниса?

Много хора са на мнение, че кмета Хасан е предприел тази стъпка пак по лични мотиви, а именно за да спаси своите финансови авоари и инвестиции за милиони долари в Турция. Не било тайна, че кмета на Кърджали оперира с такива инвестиции посредством свои роднини и роднини на жена си в Турция. С динамичната си и силноразвита икономика, за 2017г. и 2018г. именно Турция е от страните в света, с най-голяма приходност на инвестициите.

 На срещата в Маниса преди година, кметът Дженгиз Ергюн от MHP- Партията на Националистическото Движение /Сивите Вълци/, е изразил задоволство от побратимяването между Кърджали и Маниса, както и своята готовност за реализирането на съвместни проекти свързани със запазване и защита на етническата идентичност на Турците и Мюсюлманите в Кърджали.

 Сега ние Кърджалийци, ще чакаме с нетърпение и голям интерес, точно какви аджеба съвместни проекти ще реализира Хасан Азис с партията на „Сивите Вълци” от Маниса, Турция?!

 

rodopite.net 

0.0
Последна актуализация на:: понеделник 29 април 2019 11:26
Сродни статии: Петиция за oтменяне на 3-ти март като национален празник на България След Турците и Македонците са против честването на 3-ти Март, като „национален празник" Изкуството на Байрям Байрямали Деца в Кърджалийско ОДЗ си играят в мръсотия Златото поскъпна до 6 годишен рекорд ДПС-Кърджали от 6 месеца не дава отговор за стая за изучаване на Турски език Намаляването на ДДС-то било вредно в България!? Хотел във Варна краде ток за хиляди лева Кръчма в двора на Кърджалийско училище Симпозиум за 30 годишнината от прогонването на турците от България
СЕНЗАЦИЯ! Кърджали на Хасан Азис се побратими със „Сивите Вълци” от Маниса

1 Отговорите на СЕНЗАЦИЯ! Кърджали на Хасан Азис се побратими с общината на „Сивите Вълци" от Маниса

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.