Новини  

„Селям, Тюркче Билийормусун!?

0 Коментари
1767
08 май 2018

Новият надпис на обновеният стадион на ФК „Арда“, кара хиляди да питат дали вече латиницата, не е официалната азбука за Кърджали!? 

Както е известно, футболният клуб „Арда”, е един от малкото клубове от областен град, който все още се подвизава в аматьорската „В” група, и се съревновава с предимно селски отбори от региона. 

Усещайки идеологическата безизходица на своята партия ДпС, кмета на Кърджали Хасан Азис, проявява голям футболен ентусиазъм, явно знаейки за римската максима, че народът се нуждае от „хляб и зрелище”.  

Така с усилията на младите футболисти от клуба, за първи път от много време насам, ФК „Арда” е на път да влезе в заветната „Б” футболна група.

 Междувременно, се ремонтира и стадиона, и е подета и кампания за промяна на името на съоръжението, което се нарича „Дружба*” - име, което напомня едновременно за Съветския Съюз и за едно сдружение, което се е занимавало с насилствена асимилация в Смолянско през 30-те години на миналия век, и по-късно е закрито като фашистко. Като ново име за стадиона се предлага „Арена Арда”, което на латиница сигурно ще бъде записано като „Arda Arena*”, силно напомнящо имената на стадионите в Истанбул. 

  Изглежда, че ремонтът на стадиона е към края си, понеже вече е сложен и голям надпис на лицевата страна, както и на трибуните. 

Но надписите, изненадващо са само на латиница, което явно е в унисон с преобладаващото турско население на региона. 

Дали и кмета на Кърджали не е забелязал това, понеже самият той по-скоро набляга на българския език отколкото на турския. 

Кърджалийци твърдят, че кмета Хасан Азис предпочита да говори на български, дори в компания само на турци. 

А на стадиона на градския клуб кирилицата или българският надпис са забравени!?... 

Наистина странно…

 

 

rodopite.net

 

0.0
Последна актуализация на:: вторник 08 май 2018 19:25
Тюркче Билийормусун!?” „Селям

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.