Новини  

Седмица след кървавото нападение в Нова Зеландия…

0 Коментари
951
22 мар 2019

Седмица след кървавото нападение в Нова Зеландия… 

Точно преди седмица, по време на Петъчна молитва, нападател-расист разстреля от упор 50 Мюсюлмани и рани още толкова в две джамии в Нова Зеландия.  

Сред жертвите на терора има и малки деца и жени… 

Поради многото писания във връзка с тази огромна трагедия, аз нямах желание да пиша, макар голямото ми желание да прокълна убиеца и тези, които го създадоха. 

Както всеки Мюсюлманин, преживях лично случката с изключителна скръб… 

Но, през изминалата седмица не се сбъднаха и „апокалиптичните очаквания”, на подбудителите на терористичния атентат в Нова Зеландия… 

Може би извършителите на атентата очакваха да бъдат обявени за някакви „християнски герои”, но и Християнският свят остро осъди избиването на невини хора и заклейми убиеца. 

Всички нормални хора по Света, осъдиха и заклеймиха чудовищното събитие в Нова Зеландия. 

На церемонии в Нова Зеландия и в много градове по света беше почетена паметта на загиналите. 

Айети от Свещения Коран за първи път бяха прочетени и в Парламента на Нова Зеландия. 

Хиляди хора вкл. Премиерката на Нова Зеландия- Джасинда Ардърн, Християнки, и служители на полицията, се облякоха с шалове и забрадки за да покажат съпричастност към болката на Мюсюлманите. 

При нападението в двете джамии в Christchurch, миналата петъчна молитва имаше около 150 молещи се Мюсюлмани… 

Днес на Петъчната молитва в същия град присъстваха няколко хиляди Мюсюлмани, джамиите бяха препълнени и молитва се състоя в един от големите паркове на Christchurch, като присъстваха и хиляди Християни, включително и Премиерката на страната… 

В рамките на изминалата седмица, над 350 души в Нова Зеландия официално приеха Исляма. Седем пъти повече от загиналите при кървавото нападение преди седмица… 

Днес във всички джамии по Света, след Петъчната молитва, се състояха и погребални молитви, за загиналите Мюсюлмани в Christchurch. 

 

На снимката: С погребална молитва днес Мюсюлманите в Кърджали също почетоха паметта на загиналите в Нова Зеландия 

Острото осъждане и заклеймяване по цял Свят, на кървавото нападение в Нова Зеландия, показа че човешките ценности победиха омразата и ненавистта.

 Автор: Дурмуш Арда

 

0.0
Последна актуализация на:: петък 22 март 2019 18:33
Сродни статии: След Турците и Македонците са против честването на 3-ти Март, като „национален празник" Новата джамия в Атина е готова, София се ослушва... Турчин с каручка спасява Иван Вазов от българската власт след преврата от 1886г. Изявление на председателя на MÜSİAD, след кървавия атентат в Нова Зеландия България е заплашена от нова наказателна процедура от ЕС заради мръсния въздух ЕК разследва финансирането на Църквите, може да спре парите ако… Проф. И. Христов Бие Камбаната: Времето ни изтича! Или влизаме в Бой Последен да си върнем държавата Става страшно: Вероятно над 100 са заразени с трихинелоза за последните седмици?! СЪЗДАВАТ НОВА РОМСКА ПАРТИЯ Наследник на Шейх Шамил разплака Конър Макгрегър
Седмица след кървавото нападение в Нова Зеландия…

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.