Новини  

Разследват Прокурорка за Расистко Изказване

0 Коментари
1234
04 апр 2018

Инспекторатът към ВКС ще разследва прокурорката, която използва „език на омразата*” срещу мюсюлманите в България  

Инспекторатът към Главна прокуратура, все пак ще провери и разследва, ксенофобското изказване на пазарджишката прокурорка Недялка Попова от 23.03.2018г. пред пловдивския сайт „Трафик Нюз”.  

Преди 10 дни, www.rodopite.net първи сезира Главния Прокурор, за недопустимостта на расисткото изказване на прокурорката Попова с анализа: http://rodopite.net/blog/prokurorka-stiaga-riedicitie-na-ataka-i-dps/ 

 Вчера, главният прокурор Сотир Цацаров осъди изказването на Недялка Попова, която също е главен обвинител по делото за 13 имама в Пазарджик. За думите на прокурорката, Сотир Цацаров се информирал от медиите, а и от сигналите до него от главното мюфтийство, граждани и от адвокати на подсъдимите.

Цацаров определя като недопустимо, представител на Прокуратурата да противопоставя българските граждани християни и мюсюлмани и заяви ясно: „Прокурорът не може да противопоставя българските граждани по религиозен признак. За мен подобни изявления са изключително недопустими и то особено, когато са направени от прокурор. Нещо повече, функцията на прокурора е да осъществява обвинението в наказателното производство, но не и да прави изявления, които противопоставят българските граждани на религиозна основа“, коментира Цацаров. Започнала е проверка, поясни Цацаров.   

Недялка Попова ще трябва да даде обяснение за ксенофобското си изказване в хода на проверката срещу нея.  

След расисткото изказване на прокурорката Попова от 23 Март, първи реагираха адвокатите по делото с 13те имама в Пазарджик. 

Незабавна реакция последва и от членове и симпатизанти на партия ДОСТ в цялата страна.  

Макар и с 10 дневно закъснение Главно мюфтийство на мюсюлманите, също реагира, като бе свикано извънредно събрание на Висшия Мюсюлмански съвет.   

От партията на Доган-ДпС, която тези дни е заета с баламосване* на хората, на събрания в Кърджалийско, с парливи и смешни думи, като: „европеизатори”, „балансьори*” и "пазители на толерантността *" не успяха* да видят проблем и интересно защо* не реагираха по никакъв начин на расисткото изказване на прокурорката Попова?!  

От ДпС не реагираха и преди 4 месеца, когато от екрана на една от националните телевизии представителят на Българската православна църква от Кърджали - Боян Саръев, също използва езика на омразата срещу мюсюлманите в България. По-късно гражданско сдружение "АЛТАЙ", сезира Българската Прокуратура за това,  http://rodopite.net/blog/vierska-omraza-sdruzieniie-altaj-siezira-glavniia-/   но засега няма резултат по случая, няма и обвинение.    

По закон Прокуратурата е призвана да защитава законните права на гражданите, включително и на над 1 милион мюсюлмани в България. Г-жа Попова, би трябвало да знае, че и към момента мюсюлманите в страната не са 10% както твърди, а реално са над 20% от населението. Чл. 117 от Конституция гласи Съдебната власт защитава правата и законните интереси на гражданите, юридическите лица и държавата. Съдебната власт е независима.  При осъществяването на своите функции съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите се подчиняват само на закона.”   

Тоест от Прокуратурата, също се очаква да е независима и безпристрастна, при изпълнението на своите функции, като основен стълб на стабилност в държавата.  

В същото време, мюсюлманите в България очакват от Българската Прокуратура, ефективно да противодейства на ширещите се език на омразата и ксенофобия в страната.   

Мюсюлманите в България, като пълноправни граждани,  очакват от Българската Прокуратура, ефективно да се бори с „езика на омразата” и с нападенията над джамиите и молитвените им домове…  

 

Всъщност има и други интересни мрачни подробности около личността на пазарджишката прокурорка Недялка Попова.  Въпреки, че през 2014 година прокурорката е удостоена с наградата на АПБ  „Прокурор на годината”, малко по далеч в миналото има загадъчни моменти около нея, които будят много въпросителни.   

Преди 20 години, на 16 юни 1998 г. към 16,20 ч в своя кабинет, капитан Борислав Маджаров (тогава на 35 г.) от Регионалното звено за борба с организираната престъпност в Пазарджик, в присъствието на Недялка Попова, застрелва със служебния си пистолет следователя Тодор Миндов (32 г.). После капитан Борислав Маджаров се самоубива. Тогава прокурорката Попова е на 43г.

Причина за кървавата драмата се оказа съперничество между двамата мъже в ухажването на омъжената*!? прокурорка Попова. В деня на трагедията Недялка Попова отишла със следователя Миндов в кабинета на капитан Маджаров, с идеята тримата да изяснят любовните си отношения. 

На пазарджиклии*, прокурорката Недялка Попова е известна и с това, че по съмнителен начин е придобила търговски имоти за милиони лева в центъра на града.

 

Но, да се върнем на ксенофобското изказване на прокурорката Недялка Попова.   

Ако все пак, Госпожата* има някаква чест и достойнство, най-правилното в случая е  незабавно да си подаде оставката като прокурор! 

  

rodopite.net

http://rodopite.net/blog/prokurorka-stiaga-riedicitie-na-ataka-i-dps/

 

0.0
Последна актуализация на:: сряда 04 април 2018 17:28
Сродни статии: Геройски загиналите войници и предателството на командирите на Кърджалийския Османски Гарнизон Турция откри огромни залежи от природен газ в черно море Мюмюн Чолакоглу от концлагера Белене, осъди Българската прокуратура за бездействие Петиция за oтменяне на 3-ти март като национален празник на България ДПС-Кърджали от 6 месеца не дава отговор за стая за изучаване на Турски език Хотел във Варна краде ток за хиляди лева Симпозиум за 30 годишнината от прогонването на турците от България Гръцките власти предупреждават за опасна зараза от комари Защо България не усвоява парите за ромите??? Време е за Билките
Разследват Прокурорка за Расистко Изказване

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.