Новини  

Разследват Прокурорка за Расистко Изказване

0 Коментари
2207
04 апр 2018

Инспекторатът към ВКС ще разследва прокурорката, която използва „език на омразата*” срещу мюсюлманите в България  

Инспекторатът към Главна прокуратура, все пак ще провери и разследва, ксенофобското изказване на пазарджишката прокурорка Недялка Попова от 23.03.2018г. пред пловдивския сайт „Трафик Нюз”.  

Преди 10 дни, www.rodopite.net първи сезира Главния Прокурор, за недопустимостта на расисткото изказване на прокурорката Попова с анализа: http://rodopite.net/blog/prokurorka-stiaga-riedicitie-na-ataka-i-dps/ 

 Вчера, главният прокурор Сотир Цацаров осъди изказването на Недялка Попова, която също е главен обвинител по делото за 13 имама в Пазарджик. За думите на прокурорката, Сотир Цацаров се информирал от медиите, а и от сигналите до него от главното мюфтийство, граждани и от адвокати на подсъдимите.

Цацаров определя като недопустимо, представител на Прокуратурата да противопоставя българските граждани християни и мюсюлмани и заяви ясно: „Прокурорът не може да противопоставя българските граждани по религиозен признак. За мен подобни изявления са изключително недопустими и то особено, когато са направени от прокурор. Нещо повече, функцията на прокурора е да осъществява обвинението в наказателното производство, но не и да прави изявления, които противопоставят българските граждани на религиозна основа“, коментира Цацаров. Започнала е проверка, поясни Цацаров.   

Недялка Попова ще трябва да даде обяснение за ксенофобското си изказване в хода на проверката срещу нея.  

След расисткото изказване на прокурорката Попова от 23 Март, първи реагираха адвокатите по делото с 13те имама в Пазарджик. 

Незабавна реакция последва и от членове и симпатизанти на партия ДОСТ в цялата страна.  

Макар и с 10 дневно закъснение Главно мюфтийство на мюсюлманите, също реагира, като бе свикано извънредно събрание на Висшия Мюсюлмански съвет.   

От партията на Доган-ДпС, която тези дни е заета с баламосване* на хората, на събрания в Кърджалийско, с парливи и смешни думи, като: „европеизатори”, „балансьори*” и "пазители на толерантността *" не успяха* да видят проблем и интересно защо* не реагираха по никакъв начин на расисткото изказване на прокурорката Попова?!  

От ДпС не реагираха и преди 4 месеца, когато от екрана на една от националните телевизии представителят на Българската православна църква от Кърджали - Боян Саръев, също използва езика на омразата срещу мюсюлманите в България. По-късно гражданско сдружение "АЛТАЙ", сезира Българската Прокуратура за това,  http://rodopite.net/blog/vierska-omraza-sdruzieniie-altaj-siezira-glavniia-/   но засега няма резултат по случая, няма и обвинение.    

По закон Прокуратурата е призвана да защитава законните права на гражданите, включително и на над 1 милион мюсюлмани в България. Г-жа Попова, би трябвало да знае, че и към момента мюсюлманите в страната не са 10% както твърди, а реално са над 20% от населението. Чл. 117 от Конституция гласи Съдебната власт защитава правата и законните интереси на гражданите, юридическите лица и държавата. Съдебната власт е независима.  При осъществяването на своите функции съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите се подчиняват само на закона.”   

Тоест от Прокуратурата, също се очаква да е независима и безпристрастна, при изпълнението на своите функции, като основен стълб на стабилност в държавата.  

В същото време, мюсюлманите в България очакват от Българската Прокуратура, ефективно да противодейства на ширещите се език на омразата и ксенофобия в страната.   

Мюсюлманите в България, като пълноправни граждани,  очакват от Българската Прокуратура, ефективно да се бори с „езика на омразата” и с нападенията над джамиите и молитвените им домове…  

 

Всъщност има и други интересни мрачни подробности около личността на пазарджишката прокурорка Недялка Попова.  Въпреки, че през 2014 година прокурорката е удостоена с наградата на АПБ  „Прокурор на годината”, малко по далеч в миналото има загадъчни моменти около нея, които будят много въпросителни.   

Преди 20 години, на 16 юни 1998 г. към 16,20 ч в своя кабинет, капитан Борислав Маджаров (тогава на 35 г.) от Регионалното звено за борба с организираната престъпност в Пазарджик, в присъствието на Недялка Попова, застрелва със служебния си пистолет следователя Тодор Миндов (32 г.). После капитан Борислав Маджаров се самоубива. Тогава прокурорката Попова е на 43г.

Причина за кървавата драмата се оказа съперничество между двамата мъже в ухажването на омъжената*!? прокурорка Попова. В деня на трагедията Недялка Попова отишла със следователя Миндов в кабинета на капитан Маджаров, с идеята тримата да изяснят любовните си отношения. 

На пазарджиклии*, прокурорката Недялка Попова е известна и с това, че по съмнителен начин е придобила търговски имоти за милиони лева в центъра на града.

 

Но, да се върнем на ксенофобското изказване на прокурорката Недялка Попова.   

Ако все пак, Госпожата* има някаква чест и достойнство, най-правилното в случая е  незабавно да си подаде оставката като прокурор! 

  

rodopite.net

http://rodopite.net/blog/prokurorka-stiaga-riedicitie-na-ataka-i-dps/

 

0.0
Последна актуализация на:: сряда 04 април 2018 17:28
Сродни статии: Златна монета от Турско Сдружение на Изселници за шахматния гений Нургюл Салимова ДПС пак се подигра с турците в Млечино, с песен за Питу Гули Байрам с посланиe за Великден... Мизерни 258 евро става нетната минимална заплата в България Турчин и албанец преговарят за България и Македония, но… Австрия отмени забраната за забрадки в училища Законни ли са глобите за маските в България? Етническата омраза в българските учебници и….плачевен резултат Истината за Нагорни Карабах Забраниха наргилетата на непълнолетни в България
Разследват Прокурорка за Расистко Изказване

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.