Новини  

С "език на омразата*" Прокурорка „стяга*" редиците на Атака и ДпС

0 Коментари
1966
25 мар 2018

Представителка на Прокуратурата*-институцията призвана да се бори с езика на омразата, САМА насажда етническа омраза!?

Докато български политици с фашистки мераци* от години насам, плахо използват езика на етническата и верската омраза срещу мюсюлманите и турците в страната, само преди дни представител на българската прокуратура, е определила България, като страна на атеистите и християните, а мюсюлманите представлявали опасност* за страната!?

Пристрастното и ксенофобско интервю на пазарджишката прокурорка Недялка Попова пред местния сайт „Трафик нюз”, явно цели да внуши, че делото срещу Ахмед Муса и 12-те имама, умишлено е забавено през годините, както и да внуши, че България била застрашена от някаква ислямска инвазия. 

Прокурорката Попова, вижда като опасност* и високата раждаемост сред мюсюлманите в България, както и това, че изгонените от българската държава в Турция, също имат право да се завърнат в България. 

Трябва да напомним на госпожа прокурорката, че правото на завръщане в страната, се гарантира по Конституция за всички български граждани- Чл. 35 ал. 2 „Всеки български гражданин има право да се завръща в страната.” 

Ще напомним на прокурорката Попова, че броят на децата, обикновено е по голям в стабилните семейства, а за мюсюлманите семейството, все още представлява място на ценности, като уважение и добър морал. 

По закон Прокуратурата е призвана да защитава законните права на гражданите, включително и на над 1 милион мюсюлмани в България. Г-жа Попова, би трябвало да знае, че и към момента мюсюлманите в страната не са 10% както твърди, а реално са над 20% от населението. Чл. 117 от Конституция гласи Съдебната власт защитава правата и законните интереси на гражданите, юридическите лица и държавата. Съдебната власт е независима. При осъществяването на своите функции съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите се подчиняват само на закона.” 

Тоест от Прокуратурата, също се очаква да е независима и безпристрастна, при изпълнението на своите функции, като основен стълб на стабилност в държавата.  

Представителката на българската прокуратура- Г-жа Недялка Попова, обаче днес си позволява, не само да показва силна пристрастност, но и открито използва езика на омразата срещу мюсюлманите в страната. 

В същото време, мюсюлманите в България очакват от Българската Прокуратура, ефективно да противодейства на ширещите се език на омразата и ксенофобия в страната. Но, да се очаква от прокурорката Недялка Попова, това да се бори с езика на омразата, е същото да се очаква от полицаите крадци на гориво от Павликени*, да защитават от крадци обикновените хора! 

Мюсюлманите в България, също очакват от Българската Прокуратура, да забрани телевизионните канали, като „СКАТ” и „Алфа”, специално създадени да пропагандират омраза срещу мюсюлманите и турците. 

Мюсюлманите в България, като пълноправни граждани,  очакват от Българската Прокуратура, ефективно да се бори с нападенията над джамиите и молитвените им домове… 

За съжаление обаче изглежда, че ксенофобията и омразата към мюсюлманите и турците в страната придобиват все по официален характер!  

Само преди четири месеца, служителят на Българската православна църква от Кърджали – отец Боян Саръев, от екрана на една от националните телевизии, също използва езика на омразата срещу мюсюлманите в България. По-късно гражданско сдружение „АЛТАЙ”, сезира Българската Прокуратура за това, http://rodopite.net/blog/vierska-omraza-sdruzieniie-altaj-siezira-glavniia-/   но засега няма резултат по случая, няма и обвинение. Защо ли!? Ксенофобското* изявление на пазарджишката прокурорка Попова, частично дава отговор на въпроса… 

Наистина е жалко, и днес да продължава подигравателното отношение към мюсюлманите в България от страна на официални представители на държавата! 

Преди пет години, пак поради твърдения за разпалване на етническа омраза от пазарджишката прокуратура, главният прокурор Сотир Цацаров коментира, че „Българската прокуратура е последната, която би тръгнала да разпалва етническо напрежение”.  

Какво ли смята главният прокурор, за поредното етнически и релитиозно пристрастно изявление на прокурорката Недялка Попова от Пазарджик??? 

При всеки удобен случай се акцентира, че България е „Европейска страна*”, че България споделяла демократичните ценности и дори забравяйки, че над 75% от българското населението е атеистично, често се говори и за „християнските ценности*”.  

Все по-често се говори и за това, как България е спасила, част от евреите си по време на втората световна война, което разбира се е похвално.  

Така се стига и до твърдения, че България вероятно е била изключително толерантна, към всички етноси в страната!?!?!?... 

Но, винаги се избягват и пренебрегват проблемите с етническите и религиозните права на мюсюлманите и турците в страната, избягват се и коментирането на позорните събития от близката история на България*, свързани с насилието над мюсюлманите и турците, като Брезница –1912г.* – избиването на десетки мюсюлмани, палежи, грабежи и изнасилвания при насилствената християнизация, като Рибново-1964г.*, като Барутин-1972г.*,  и Корница-1973г.* и други, все свързани с избиване на цивилно население, адски мъчения и заточение за стотици, и интерниране на други стотици мюсюлмани, като „Възродителния процес 1984г.-1989г.*” над турското население, свързано с избиването на десетки турци, сред които и 17 месечно бебе и 16 годишно момче, със заточение на стотици турци в концлагерите на България, мъчения, насилствено преселване на хиляди турски семейства и изгонването от страната на стотици хиляди турци. 

 

Явно е, че прокурорката от Пазарджик – Г-жа Недялка Попова, не издържа на професионалното напрежение и на изискванията на своята длъжност и професия за безпристрастност и равно отношение към всички граждани, независимо от религиозната и етническата им принадлежност.

И най-правилното в случая е Г-жа Недялка Попова незабавно да си подаде оставката като прокурор.

А дали ксенофобията и расизмът ще се превърнат в официална държавна политика на България, и какви ще са последствията от това за съдбата на страната, се очаква всички заедно- мюсюлмани, християни и атеисти, да разберем в най-скоро време, в най-близко бъдеще…

Но, все още се надяваме и българската държава реално да възприеме и да почне да прилага европейските ценности за етническа и религиозна толерантност, съобразно изключително разнообразното етно-религиозно общество в страната, въпреки ксенофобските виждания на прокурорката Попова от Пазарджик или на църковния служител Саръев от Кърджали.

 

rodopite.net

 

0.0
Последна актуализация на:: вторник 27 март 2018 09:52
Сродни статии: Коронавируса в България и ... Сръбска Музика От стетоскопите на ТЕЛК и НЕЛК, тамтамите на етническия фанатизъм ли се чуват? Петиция за oтменяне на 3-ти март като национален празник на България След Турците и Македонците са против честването на 3-ти Март, като „национален празник" Изкуството на Байрям Байрямали Златото поскъпна до 6 годишен рекорд ДПС-Кърджали от 6 месеца не дава отговор за стая за изучаване на Турски език Намаляването на ДДС-то било вредно в България!? Хотел във Варна краде ток за хиляди лева Кръчма в двора на Кърджалийско училище
С "език на омразата*" Прокурорка „стяга*" редиците на Атака и ДпС

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.