Новини  

Професор самозванец твърди, че граф Дракула е бил българин!

0 Коментари
414
06 юни 2019

След като години наред, така нареченият „професор“ археолог Николай Овчаров, ровеше край Кърджали и усърдно се опитваше да докаже, че Перперикон някога е бил български център, опита и по-голям „удар“ като започна да твърди, че една старинна гръцка църква край кирковското село Добромирци всъщност е било лобното място на Патриарх Евтимий. 

Евтините номера на „изследователя“ разбира се не минаха, а през 2013 година името на Овчаров за пореден път беше забъркано в скандал. Участник в разкопките на обекта Перперекон беше заловен и осъден за иманярство във връзка с кражба на монети, а срещу Овчаров беше започнато раследване.  

Според лицето Овчаров професорската* му титла е придобита в Международния славянски университет в Москва (такъв обаче не съществува в руската столица, местоположението на Международен славянски университет е в град Харков, Украйна...  

Оказва се, че сега лицето Овчаров, рови край Свищовската крепост „Калето“, и набързо е съчинил други сензационни твърдения, като това, че влашкият владетел Влад Цепеш, известен като Дракула, е бил българин!?... 

 „За разлика от повечето български крепости, които имат нещастна съдба, за свищовската крепост има доста писмени и други данни. Замъкът не е запазен, защото при поредната руско-турска война през 1810 г. е бил частично разрушен”, разказва с гордост Овчаров, наричан от българските медии „професор“. 

Имало многобройни исторически данни за крепостта. Знаело се, че е оказала много сериозна съпротива срещу османското нашествие през 1393 г. По-късно именно там станали сраженията на Влад Цепеш, твърди още Овчаров. 

След това, Овчаров пак хитро обвързва нещата, до степен на почти кръвна връзка на Дракула не с кой да е, а със самия цар Иван Шишман…. 

Според Османските архиви обаче, няма конкретни данни някога Дракула да е водил сражение край Свищов, нито да се е намирал в крепостта „Калето“. 

Мнозина смятат, че с измишльотините които лансира археолога Овчаров, спокойно може да стане сценарист на фантастични филми! 

Друг е въпросът, КОЙ на държавно ниво позволява, своеволните и често смешни твърдения на това лице, за историческите събития по земите на България!?

През 2012 година Николай Овчаров е призован за разпит в прокуратурата по сигнал на неучредената партия „ПОМАК“, чийто лидер е Ефрем Моллов. Тогава, незнайно на какво основание Овчаров е определил членовете на партия „ПОМАК“ като сепаратисти.

 

rodopite.net

0.0
Последна актуализация на:: четвъртък 06 юни 2019 17:40
Сродни статии: Българинът бил нискоефективен и трябвало да бачка повече Намаляването на ДДС-то било вредно в България!? 18 милиона Турчета си взеха Свидетелствата Време е за Билките Косово връчи най-високо държавно отличие на Бил Клинтън Иван Вазов осъжда на смърт кучето на Михал Първанов Да се смееш ли, да плачеш ли? Нов джамийски комплекс се издига величествено над Кърджали Мюмюн Ахат- Детето-герой-мъченик от Момчилград! В България вече няма нито една жива река!
Професор самозванец твърди че граф Дракула е бил българин!

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.