Новини  

Професор самозванец твърди, че граф Дракула е бил българин!

0 Коментари
195
06 юни 2019

След като години наред, така нареченият „професор“ археолог Николай Овчаров, ровеше край Кърджали и усърдно се опитваше да докаже, че Перперикон някога е бил български център, опита и по-голям „удар“ като започна да твърди, че една старинна гръцка църква край кирковското село Добромирци всъщност е било лобното място на Патриарх Евтимий. 

Евтините номера на „изследователя“ разбира се не минаха, а през 2013 година името на Овчаров за пореден път беше забъркано в скандал. Участник в разкопките на обекта Перперекон беше заловен и осъден за иманярство във връзка с кражба на монети, а срещу Овчаров беше започнато раследване.  

Според лицето Овчаров професорската* му титла е придобита в Международния славянски университет в Москва (такъв обаче не съществува в руската столица, местоположението на Международен славянски университет е в град Харков, Украйна...  

Оказва се, че сега лицето Овчаров, рови край Свищовската крепост „Калето“, и набързо е съчинил други сензационни твърдения, като това, че влашкият владетел Влад Цепеш, известен като Дракула, е бил българин!?... 

 „За разлика от повечето български крепости, които имат нещастна съдба, за свищовската крепост има доста писмени и други данни. Замъкът не е запазен, защото при поредната руско-турска война през 1810 г. е бил частично разрушен”, разказва с гордост Овчаров, наричан от българските медии „професор“. 

Имало многобройни исторически данни за крепостта. Знаело се, че е оказала много сериозна съпротива срещу османското нашествие през 1393 г. По-късно именно там станали сраженията на Влад Цепеш, твърди още Овчаров. 

След това, Овчаров пак хитро обвързва нещата, до степен на почти кръвна връзка на Дракула не с кой да е, а със самия цар Иван Шишман…. 

Според Османските архиви обаче, няма конкретни данни някога Дракула да е водил сражение край Свищов, нито да се е намирал в крепостта „Калето“. 

Мнозина смятат, че с измишльотините които лансира археолога Овчаров, спокойно може да стане сценарист на фантастични филми! 

Друг е въпросът, КОЙ на държавно ниво позволява, своеволните и често смешни твърдения на това лице, за историческите събития по земите на България!?

През 2012 година Николай Овчаров е призован за разпит в прокуратурата по сигнал на неучредената партия „ПОМАК“, чийто лидер е Ефрем Моллов. Тогава, незнайно на какво основание Овчаров е определил членовете на партия „ПОМАК“ като сепаратисти.

 

rodopite.net

0.0
Последна актуализация на:: четвъртък 06 юни 2019 17:40
Сродни статии: 18 милиона Турчета си взеха Свидетелствата Време е за Билките Иван Вазов осъжда на смърт кучето на Михал Първанов Косово връчи най-високо държавно отличие на Бил Клинтън Нов джамийски комплекс се издига величествено над Кърджали Да се смееш ли, да плачеш ли? Мюмюн Ахат- Детето-герой-мъченик от Момчилград! В България вече няма нито една жива река! Кърджалийски дрогиран учител-шофьор щеше да вози ученици И началникът на УНГ в Кърджалийската болница - д-р Тургай е бил агент на ДС
Професор самозванец твърди че граф Дракула е бил българин!

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.