Новини  

Проф. И. Христов Бие Камбаната: Времето ни изтича! Или влизаме в Бой Последен да си върнем държавата

0 Коментари
737
17 яну 2019

Проф. Иво Христов Бие Камбаната: Времето ни изтича! Или влизаме в Бой Последен да си върнем държавата, или Загиваме като Народ!  

„България си отива. Тази история с циганските и всякакви други апокалипсиси, които сега наблюдаваме, е само външен израз на вътрешни проблеми, за които огромната част от българското население няма нито сетива, нито компетенции. А няма и силата и волята да ги обърне. Защото младите българи са навън, безбилет завръщане“,смята политическият анализатор проф. Иво Христов. 

В свое тв. интервю днес той отсече: „Когато фактите говорят и най-отчаяните неолиберали-глобалисти  трябва да замълчат!“ 

„България в момента се намира в активен задгробен живот. И е така в много отношения – като общество, като страна, като национална виталност, като енергия. В цяла Видинска област през миналата година са се родили, метафорично казано, толкова деца, колкото в три албански семейства“. 

„Наскоро независими икономисти пресметнаха, че за да стигнем средноевропейският стандарт на живот след 30 години, българската икономика трябва да наваксва със 7 -8% ръст всяка година. Кой сериозен експерт вярва в тези неща?! С каква структура, с какъв икономически фонд разполагаме, с какви хора, с какви възможности ние ще постигнем тези неща“,попита риторично професорът. 

Откакто Борисов яхна властта, у нас не се водят сериозни експертни разговори: „То не бяха ромски включвания, то не бяха стратегии за интеграция, то не бяха демографски анализи… А резултатът е този, който виждаме в момента. Ние сме отново пред счупеното корито.“ 

„Агресията в ромските махали е много сериозен проблем, който управляващите от ГЕРБ използват за краткосрочните си политически цели. Като да отклоняват вниманието от корупционните и други текущи скандали в управлението им, например. И нещо повече: Борисов и хората му умишлено индуцират и задълбочават тези проблеми. ГЕРБ нямат никакъв капацитет – интелектуален или експертен – да ги решат. Нямат и това тъпо клише – политическа воля. Съжалявам, че съм лош пророк, но ще става все по-зле”,категоричен е проф. Христов. 

Управляващите у нас използват неграмотните роми като резервоар за гласове и затова нямат воля да решат проблемите, изтъкна още анализаторът. 

През последните 10 години в България върви отрицателен управленски подбор. Към върховете се изтласкват все по-некомпетентни и неграмотни хора. Затова и ние, българите се движим като хамстери в затворен кръг, смята проф. Христов 

„Много хора смятат, че управлението на ГЕРБ е единствената причина сега да живеем толкова зле. Но ако трябва да сме точни, вината не е само тяхна. Днешната национална трагедия е резултат от цялостното състояние на системата, в която България беше вкарана преди 30 години“. 

На въпроса дали вярва в сочени от някои като конспиративни теории за външна намеса като Планът „Ран-Ът“, зловредния заговор на Световната банка и политическия инженеринг на ЦРУ и Сорос…  или ние, българите сами сме си виновни, проф. Христов отговори така: „Днешната българска национална катастрофа е комбинация от външни (Западни) и вътрешни фактори. Но е вярно, че външните фактори индуцираха вътрешни предпоставки. Не бива обаче да пренебрегваме и нашата личнавина като народ: Аз не виждам никаква съпротива в България. Не виждам промислена съпротива от страна на българите – да защитят децата си, да защитят семейството, училището, да защитят някаква своя що-годе базова почтеност. 

Вместо това… Какво направиха два милиона и половина българи? Просто се махнаха оттук. Не дадоха битка за страната си! Това е истината. Те няма да се върнат въпреки приказките. Това е завинаги загубен капитал за страната ни! Времето, в което бихме могли да обърнем процесите и да спасим България, изтича! Или ще се Борим да си върнем държавата, или Загиваме като Народ!“  

 

Източник: Skandalno.net

 

0.0
Последна актуализация на:: петък 18 януари 2019 05:16
Сродни статии: Деца в Кърджалийско ОДЗ си играят в мръсотия Българинът бил нискоефективен и трябвало да бачка повече ДПС-Кърджали от 6 месеца не дава отговор за стая за изучаване на Турски език Кръчма в двора на Кърджалийско училище Симпозиум за 30 годишнината от прогонването на турците от България Гръцките власти предупреждават за опасна зараза от комари 18 милиона Турчета си взеха Свидетелствата 45 станаха професиите с право на ранно пенсиониране,… в Турция Триъгълникът на смъртта Иван Вазов осъжда на смърт кучето на Михал Първанов
или Загиваме като Народ!

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.