Новини  

Проф. И. Христов Бие Камбаната: Времето ни изтича! Или влизаме в Бой Последен да си върнем държавата

0 Коментари
646
17 яну 2019

Проф. Иво Христов Бие Камбаната: Времето ни изтича! Или влизаме в Бой Последен да си върнем държавата, или Загиваме като Народ!  

„България си отива. Тази история с циганските и всякакви други апокалипсиси, които сега наблюдаваме, е само външен израз на вътрешни проблеми, за които огромната част от българското население няма нито сетива, нито компетенции. А няма и силата и волята да ги обърне. Защото младите българи са навън, безбилет завръщане“,смята политическият анализатор проф. Иво Христов. 

В свое тв. интервю днес той отсече: „Когато фактите говорят и най-отчаяните неолиберали-глобалисти  трябва да замълчат!“ 

„България в момента се намира в активен задгробен живот. И е така в много отношения – като общество, като страна, като национална виталност, като енергия. В цяла Видинска област през миналата година са се родили, метафорично казано, толкова деца, колкото в три албански семейства“. 

„Наскоро независими икономисти пресметнаха, че за да стигнем средноевропейският стандарт на живот след 30 години, българската икономика трябва да наваксва със 7 -8% ръст всяка година. Кой сериозен експерт вярва в тези неща?! С каква структура, с какъв икономически фонд разполагаме, с какви хора, с какви възможности ние ще постигнем тези неща“,попита риторично професорът. 

Откакто Борисов яхна властта, у нас не се водят сериозни експертни разговори: „То не бяха ромски включвания, то не бяха стратегии за интеграция, то не бяха демографски анализи… А резултатът е този, който виждаме в момента. Ние сме отново пред счупеното корито.“ 

„Агресията в ромските махали е много сериозен проблем, който управляващите от ГЕРБ използват за краткосрочните си политически цели. Като да отклоняват вниманието от корупционните и други текущи скандали в управлението им, например. И нещо повече: Борисов и хората му умишлено индуцират и задълбочават тези проблеми. ГЕРБ нямат никакъв капацитет – интелектуален или експертен – да ги решат. Нямат и това тъпо клише – политическа воля. Съжалявам, че съм лош пророк, но ще става все по-зле”,категоричен е проф. Христов. 

Управляващите у нас използват неграмотните роми като резервоар за гласове и затова нямат воля да решат проблемите, изтъкна още анализаторът. 

През последните 10 години в България върви отрицателен управленски подбор. Към върховете се изтласкват все по-некомпетентни и неграмотни хора. Затова и ние, българите се движим като хамстери в затворен кръг, смята проф. Христов 

„Много хора смятат, че управлението на ГЕРБ е единствената причина сега да живеем толкова зле. Но ако трябва да сме точни, вината не е само тяхна. Днешната национална трагедия е резултат от цялостното състояние на системата, в която България беше вкарана преди 30 години“. 

На въпроса дали вярва в сочени от някои като конспиративни теории за външна намеса като Планът „Ран-Ът“, зловредния заговор на Световната банка и политическия инженеринг на ЦРУ и Сорос…  или ние, българите сами сме си виновни, проф. Христов отговори така: „Днешната българска национална катастрофа е комбинация от външни (Западни) и вътрешни фактори. Но е вярно, че външните фактори индуцираха вътрешни предпоставки. Не бива обаче да пренебрегваме и нашата личнавина като народ: Аз не виждам никаква съпротива в България. Не виждам промислена съпротива от страна на българите – да защитят децата си, да защитят семейството, училището, да защитят някаква своя що-годе базова почтеност. 

Вместо това… Какво направиха два милиона и половина българи? Просто се махнаха оттук. Не дадоха битка за страната си! Това е истината. Те няма да се върнат въпреки приказките. Това е завинаги загубен капитал за страната ни! Времето, в което бихме могли да обърнем процесите и да спасим България, изтича! Или ще се Борим да си върнем държавата, или Загиваме като Народ!“  

 

Източник: Skandalno.net

 

0.0
Последна актуализация на:: петък 18 януари 2019 05:16
Сродни статии: Симпозиум за 30 годишнината от прогонването на турците от България Гръцките власти предупреждават за опасна зараза от комари 18 милиона Турчета си взеха Свидетелствата 45 станаха професиите с право на ранно пенсиониране,… в Турция Триъгълникът на смъртта Иван Вазов осъжда на смърт кучето на Михал Първанов Италия е пред фалит, ЕС иска да започне наказателна процедура Германия се нуждае от десетки хиляди тираджии ДПС-Кърджали от 4 месеца не дава отговор за стая за изучаване на Турски език СЕНЗАЦИЯ! Кърджали на Хасан Азис се побратими с общината на „Сивите Вълци" от Маниса
или Загиваме като Народ!

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.