Новини  

Пак свински грип поваля наред

0 Коментари
1258
29 ное 2018

Националната референтна лаборатория доказа трети случай на грип H1N1, пандемичен или свински. Това съобщи директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и епидемиолог проф. д-р Тодор Кантарджиев, предава "Фокус". "Случаят е с дете на 10-годишна възраст, което е прието за решение в софийска болница" добави проф. Кантарджиев.

Преди 2 дни бе доказан първият случай на грип в София - Грип-А.  

Това е грипът, известен като свински грип. Това заяви в ефира на Нова тв проф. Тодор Кантарджиев. "Характерно е, че боледуват млади хора от него. По-възрастните са поразявани от друг тип на грипа. 

„Няма нищо страшно досега. Грипът обаче е много интересно заболяване. Оказва се, че при грипа има едно усложнение, което засяга белия дроб. Очаквахме го само при хора с имунен дефицит, но вече наблюдаваме, че не е само при тях. Това е доста по-лошо от пневмонията. 

Хубавото и качественото лечение при това усложнение е по 1000 лева на ден", каза професор Кантарджиев. 

"Много българи, в големите градове, имат кашлица. Повечето хора кашлят около месец. Все още не са дошли коронавирусите, които са характерни за зимата. Тези, които са карали дълга кашлица или дълга хремa, е по-податлив за вирусите през зимата. Ако сте кашляли дълго време не значи, че сте изкарали грипа, а че просто вече имунната ви система е отслабена", добави професор Кантарджиев.  

"Когато има задух и въздухът не стига, а кожата става сиво-синкава, трябва да потърсите болница", каза той и добави "Грипът сега поразява само за няколко часа и вече се чувствате много зле". 

"Грипът е с най-късия инкубационен период. Може сутринта някой да се е изкашлял срещу вас, а следобед вече да вдигнете висока температура", заяви Кантарджиев.

rodopite.net

0.0
Последна актуализация на:: четвъртък 29 ноември 2018 16:10
Сродни статии: Бългapcĸaтa иĸoнoмиĸa пак изocтaвa по растеж зaд дъpжaвите в peгиoнa Пак рекетьорска чета в Кърджали Грипна ваканция и за учениците от София, Благоевград, Кюстендил и Плевен Пак иззеха телето на турчин…било съгласно закона!!! Пак Валери и неговите глупости на турската граница! В България пак ще глобяват за говорене на чужд език ПАК ВАЛЯТ ОСТАВКИ в ДпС Бивши ДС агенти от телевизия СКАТ пак КЛЕВЕТЯТ Пак "Фашистки" ПРИЗИВ вместо ИЗВИНЕНИЕ за етническото прочистване на Турците и Помаците Пак ли хероин в Кърджали!?
Пак свински грип поваля наред

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.