Новини  

Пак иззеха телето на турчин…било съгласно закона!!!

0 Коментари
1731
26 ное 2018

 Говори се за двойно увеличение на разпространението и употребата на наркотици в кърджалийско.

Пък и ежедневно срещаме наркомани, които безцелно се клатушкат по илиците и ни гледат със странно дълбоки погледи, но кърджалийската полиция и прокуратура вероятно търсят „злото*” по селата около града.  

Ще кажете ама, турците по кърджалийските села са трудолюбиви, честни, а повечето и бедни граждани, каква престъпност може да търсят там от МВР?!

МВР като търси, си намира престъпност и в най-мирното "турско" село... стига да имат мерак, като кърджалийската полиция.

...като попрочетеш в детайли последните европейски* изменения на законите, и особено решиш да ги пробваш на гърба на бедния и отруден народ, все ще намериш някой клетник да глобиш с петстотин или хиляда лева, затова че е заклал единственото си теленце в двора, а също и да конфискуваш месото му, че да се принуди  горкият човечец да купува евтини кремвирши със свинска кожа, кости и химикали от града. 

Така, при последната забележете „Специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места” (колко гръмко звучи само) на кърджалийската полиция, е било констатирано, че мъж е заколил теле в двора си, с което е нарушил Закона. В проверката участвали и експерти от Областната дирекция по безопасност на храните. 

В хода на специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места при извършена съвместна проверка на полицаи от РУ-Кърджали и служители на Областната дирекция по безопасност на храните в село Сестринско било констатирано, че 43-годишен е заколил теле в двора си в нарушение на Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Съставен е акт и протокол за изземване на месото от служителите на ОДБХ. 

С промени в Закона за храните, който предвижда промени в Закона за ветеринарно-медицинската дейност, през 2013г. първото правителство на ГЕРБ забранява клането на животни за лична консумация.  

Забраната обаче се отнася само за едри преживни животни (крави и телета), а прасетата, които са източник на много повече и по-опасни зарази не са включени в забранителния списък.  

Още тогава министърът на Земеделието подигравателно подхвъля, че „Гьорговските агнета и коледните прасета ще се колят по стария режим”, което може да се изтълкува и като „Спокойно българи, закона ще засегне най-вече турците и мюсюлманите…” 

Тогава министър Найденов твърди и, че традицията да се колят едри животни в задния двор водело до рискове, като „луда крава” например. 

Съгласно закона Общинските съвети с наредба определят правилата, които да гарантират, че клането на едри преживни животните/крави и телета/ ще става само в определените пунктове.  

Припомняме, че при друга „Специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места” на кърджалийската полиция преди няколко месеца, друго трудолюбиво турско семейство загуби няколко телета наведнъж и отнесе солена глоба за неспазване на Закона. 

Засега няма данни за провеждъне на подобен тип наказателни акции в Смолянско и Благоевградско, но след пробната реакция на потърпевшите в Кърджалийско, полицията може да започне „да прилага закона” и в тези райони с мюсюлманско население.  

За нарушаване на наредбата за търговия с храни например, глобата са от 1000 до 5000 лева, а при повторно нарушение - от 3000 до 10 000 лева.  

Турците и мюсюлманите в Родопите, все пак се надяват изземването на крехкото телешко месо от страна на Държавата да спре и да не се прилага поне по време на „Курбан Байрама”, за да може да се отпразнува подобаващо този Свещен мюсюлмански празник, когато  мюсюлманите са задължени да раздадат месо от жертвения курбан на бедните, а българската власт и МВР никак не попадат в категорията на най-бедните.

rodopite.net

0.0
Последна актуализация на:: понеделник 26 ноември 2018 15:36
Сродни статии: Кмета Неджми ли премахна турското приветствие от табелата на Джебел? Ще изхвърчат ли и калинките на Караянчева? ДПС с мощна подкрепа за кандидата на ГЕРБ Строителната треска в Кърджали и … Грешните действия на арменските лидери Мизерни 258 евро става нетната минимална заплата в България Мистериозната карта на османския адмирал Пири Рейс Медиите на Пеевски хвалят Борисов, а ДПС „играе Австрия отмени забраната за забрадки в училища Истината за Нагорни Карабах
Пак иззеха телето на турчин…било съгласно закона!!!

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.