Новини  

Пак иззеха телето на турчин…било съгласно закона!!!

0 Коментари
1343
26 ное 2018

 Говори се за двойно увеличение на разпространението и употребата на наркотици в кърджалийско.

Пък и ежедневно срещаме наркомани, които безцелно се клатушкат по илиците и ни гледат със странно дълбоки погледи, но кърджалийската полиция и прокуратура вероятно търсят „злото*” по селата около града.  

Ще кажете ама, турците по кърджалийските села са трудолюбиви, честни, а повечето и бедни граждани, каква престъпност може да търсят там от МВР?!

МВР като търси, си намира престъпност и в най-мирното "турско" село... стига да имат мерак, като кърджалийската полиция.

...като попрочетеш в детайли последните европейски* изменения на законите, и особено решиш да ги пробваш на гърба на бедния и отруден народ, все ще намериш някой клетник да глобиш с петстотин или хиляда лева, затова че е заклал единственото си теленце в двора, а също и да конфискуваш месото му, че да се принуди  горкият човечец да купува евтини кремвирши със свинска кожа, кости и химикали от града. 

Така, при последната забележете „Специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места” (колко гръмко звучи само) на кърджалийската полиция, е било констатирано, че мъж е заколил теле в двора си, с което е нарушил Закона. В проверката участвали и експерти от Областната дирекция по безопасност на храните. 

В хода на специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места при извършена съвместна проверка на полицаи от РУ-Кърджали и служители на Областната дирекция по безопасност на храните в село Сестринско било констатирано, че 43-годишен е заколил теле в двора си в нарушение на Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Съставен е акт и протокол за изземване на месото от служителите на ОДБХ. 

С промени в Закона за храните, който предвижда промени в Закона за ветеринарно-медицинската дейност, през 2013г. първото правителство на ГЕРБ забранява клането на животни за лична консумация.  

Забраната обаче се отнася само за едри преживни животни (крави и телета), а прасетата, които са източник на много повече и по-опасни зарази не са включени в забранителния списък.  

Още тогава министърът на Земеделието подигравателно подхвъля, че „Гьорговските агнета и коледните прасета ще се колят по стария режим”, което може да се изтълкува и като „Спокойно българи, закона ще засегне най-вече турците и мюсюлманите…” 

Тогава министър Найденов твърди и, че традицията да се колят едри животни в задния двор водело до рискове, като „луда крава” например. 

Съгласно закона Общинските съвети с наредба определят правилата, които да гарантират, че клането на едри преживни животните/крави и телета/ ще става само в определените пунктове.  

Припомняме, че при друга „Специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места” на кърджалийската полиция преди няколко месеца, друго трудолюбиво турско семейство загуби няколко телета наведнъж и отнесе солена глоба за неспазване на Закона. 

Засега няма данни за провеждъне на подобен тип наказателни акции в Смолянско и Благоевградско, но след пробната реакция на потърпевшите в Кърджалийско, полицията може да започне „да прилага закона” и в тези райони с мюсюлманско население.  

За нарушаване на наредбата за търговия с храни например, глобата са от 1000 до 5000 лева, а при повторно нарушение - от 3000 до 10 000 лева.  

Турците и мюсюлманите в Родопите, все пак се надяват изземването на крехкото телешко месо от страна на Държавата да спре и да не се прилага поне по време на „Курбан Байрама”, за да може да се отпразнува подобаващо този Свещен мюсюлмански празник, когато  мюсюлманите са задължени да раздадат месо от жертвения курбан на бедните, а българската власт и МВР никак не попадат в категорията на най-бедните.

rodopite.net

0.0
Последна актуализация на:: понеделник 26 ноември 2018 15:36
Сродни статии: 21 Октомври – "Празник на Кърджали" е гавра с местното турско население Свещен Коран на български и в Кърджалийската джамия Геройски загиналите войници и предателството на командирите на Кърджалийския Османски Гарнизон Коронавируса в България и ... Сръбска Музика От стетоскопите на ТЕЛК и НЕЛК, тамтамите на етническия фанатизъм ли се чуват? Петиция за oтменяне на 3-ти март като национален празник на България След Турците и Македонците са против честването на 3-ти Март, като „национален празник" Изкуството на Байрям Байрямали Златото поскъпна до 6 годишен рекорд ДПС-Кърджали от 6 месеца не дава отговор за стая за изучаване на Турски език
Пак иззеха телето на турчин…било съгласно закона!!!

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.