Новини  

Орхан Исмаилов е легитимният лидер на НПСД

0 Коментари
1137
02 апр 2019

Прокуратурата е протестирала решението на Софийски градски съд за признаване на Касим Дал за председател на Народна Партия Свобода и Достойнство… Очаква се ВКС да се произнесе по усложнения казус. 

След като вчера излезе информация, че преди дни СГС е взело решение, с което бившият ДПС-ар Касим Дал е бил вписан като председател на НПСД, се оказа че Прокуратурата е протестирала решението на съда и въпросът /с много въпросителни за действията на Дал и няколко негови авери/ към настоящият етап е отнесен към Върховния касационен съд. Решението е обжалвано и от настоящия председател на партията - Орхан Исмаилов . 

Така, Орхан Исмаилов е легитимният председател на НПСД.
В края на януари след предварително съгласуване в изпълнителния съвет на партията вкл. и с Касим Дал, Орхан Исмаилов обяви, че партията НПСД влиза в предизборна коалиция за евроизборите. Тогава, НПСД и „ВОЛЯ” заедно с Земеделският съюз "Александър Стамболийски" и партия "Обединена социалдемокрация" на Петър Дертлиев подписаха предизборно споразумение за да участват заедно в евровота през месец Май, тази година като коалиция „Българските Родолюбци”.   

По-късно същия ден обаче Касим Дал, съвсем неочаквано се обяви против, като се опита веднага да седне и на председателския пост в партията и дори се опита да организира бързо „изключване” на легитимния председател.  

Източници от НПСД твърдят, че импулсивните действия на дългогодишния съратник на Доган са били в нарушение на Устава и съпроведени от редица пропуски и дори фалшификации при необяснимата, прибързана и яростна атака срещу легитимния председател на партията- Орхан Исмаилов.
Предполага се, че протестирането на последното решение на СГС, от страна на Прокуратурата за вписване на Касим Дал за председател на НПСД се основава именно на тези нарушения.
 

Много членове и привърженици на НПСД, се питат дали всички тези „постановки” на Дал не са „активно мероприятие” на ДПС, и дали Касим Дал наистина е скъсал със старата си партия или скоро може да се върне обратно при Доган!?

В политически план Касим Дал с импулсивните си и необясними действия успя да навреди на, и обърка значително партия НПСД, точно преди предстоящите избори за европарламент...

Въпреки интригите на бившия ДПС-ар обаче, голяма част от членовете и структурите на НПСД подкрепят настоящия председател Орхан Исмаилов, който е един ерудиран, образован, прям и активен човек, истински подготвен за обществено-политическа дейност.

Структурите на НПСД по места са в готовност да участват активно и на предстоящите избори за европарламент, въпреки пречките и трудностите, които се опитва да създава Касим Дал, който изглежда е получил указания да пасува на изборите за сметка на човека от "Сарая"...

 

rodopite.net

0.0
Последна актуализация на:: сряда 03 април 2019 13:41
Сродни статии: Касим Дал по стъпките на Доган, но удари на камък!... България по-опасна за журналисти от някои Африкански страни Акциите на НАП за отсрамване на ГЕРБ ли са?! Куриоз: Пеевски в Европа, но със забрана за Турция И таксиджии от Кърджали зареждат в бензиностанция на „Марешки-Ст.Загора доц. д-р Орхан Исмаилов е втори в листата за евродепутати в коалицията ДПС е против признаването на Турското национално малцинство РИБНОВО 29 Март, 1964г. - ГЕРОИЧНАТА БИТКА на ПОМАЦИТЕ Учителка с 40 години стаж заставена да проси пред Парламента Община Пендик зарадва децата изучаващи Турски език в Кърджали…
Орхан Исмаилов е легитимният лидер на НПСД

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.