Новини  

Община Пендик зарадва децата изучаващи Турски език в Кърджали…

0 Коментари
681
25 мар 2019

 Община Пендик зарадва с подаръци децата изучаващи Турски език в Кърджали… 

Кметът на община Пендик- Кенан Шахин следи отблизо и културно-образователния живот на турците и мюсюлманите в кърджалийско. 

Както е известно преди месец турските общини Пендик и Зейтинбулну и Съюза на турските общини и общините извън Турция дариха модерна дигитална рентгенова апаратура на стойност $74 000 на болницата в Мадан.

 

 

Така преди месец заместник кметът на турската община Пендик- Сами Дивели е изпратен в България за церемонията по даряването на апаратурата на болницата в Мадан и с подаръци(комплект от игрите шах и манга) за децата изучаващи Турски език в Кърджалийско.  

В събота 23 март, получавайки подаръците си децата от курсовете по Турски език, изразиха своята радост от това, че са значими и оттатък Босфора. 

Децата изразиха и голямата си благодарност към кмета и зам. кмета на истанбулската община Пендик. 

 

 

Източник: arda-tuna.com

 

0.0
Последна актуализация на:: понеделник 25 март 2019 10:07
Сродни статии: ДПС-Кърджали от 6 месеца не дава отговор за стая за изучаване на Турски език Турският танц Кълъч-калкан (Сабя и щит) СЕНЗАЦИЯ! Кърджали на Хасан Азис се побратими с общината на „Сивите Вълци" от Маниса „Моя Турция ... разтърси празненствата в Международния Ден на Майчиния Език- 21 Февруари Албанският вече е официален език в Македония Пореден абсолютен рекорд за турският износ Език на омразата и гафове на български политици Да научим турски онлайн – безплатно или безплатно в клас И /…да гинат Турски племена/ официално влезе в изпитите на Българското училище Обединени Турски и Български чети разбиват 1000 Сръбския аскер при Валандово…
Община Пендик зарадва децата изучаващи Турски език в Кърджали…

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.