Новини  

НПСД- Кърджали остро критикува новото орязване на пенсиите

0 Коментари
315
19 мар 2019

Новата формула поставяла в неизгодно положение десетки хиляди бъдещи пенсионери...

ГЕРБ и ДПС били във фактическа коалиция и по места... 

Днес на срещи с обществеността в Джебелско, координаторът на НПСД- Тасим Тасим, остро критикува новите правила за изчисляване на пенсиите, които сигурно ще ощетят десетки хиляди пенсионери.

„С изменението на ГЕРБ, ще се окаже, че хиляди граждани ще се пенсионират  с 160-170 лева, когато са очаквали 400-450 лева месечна пенсия. Пенсионерите в България са най-мизерстващите, в Европа и на Балканите. Нашите майки и бащи са заставени да преживяват с 100-130 евро на месец. Дори в Македония минималната пенсия от 2016г. насам е 420 долара. Сега ГЕРБ хитро орязва пенсиите на десетки хиляди бъдещи пенсионери. Това е жива подигравка с милионите възрастни хора в България”  каза Тасим. 

Десетки джебелчани изразиха своите притеснения, от измененията в пенсионното законодателство, които са прокарани без обществено обсъждане, с явната цел за орязване на и без това мизерните пенсии.

 

 

 

Координаторът на НПСД- Тасим Тасим, за разлика от кърджалийската депутатка Цвета Караянчева съзря и явна коалиция между ДПС и ГЕРБ не само в парламента, но и на местно ниво в Кърджалийско. 

„Всеки ден, съветници от ДПС са в офиса на ГЕРБ в Кърджали. Какво точно търсят там?... В държавни и общински служби, в Горското и ВиК, ГЕРБ и ДПС взаимно си пазят кадрите. Няма как да повярваме на Цвета Караянчева, че нямат "ортаклък" с Доган… "Ортаклъкът" е очевиден.” каза още координаторът на НПСД за Кърджали. 

 

Както е известно НПСД и „ВОЛЯ” заедно с Земеделският съюз "Александър Стамболийски" и партия "Обединена социалдемокрация" на Петър Дертлиев подписаха предизборно споразумение и ще участват заедно в евровота през месец Май, тази година като коалиция „ВОЛЯ-Българските Родолюбци”. 

 

НПСД и ВОЛЯ се ангажират на предстоящия вот за Европарламента, да водят отговорна и коректна политическа битка и да провеждат позитивна кампания без дискриминация и популизъм.

 

rodopite.net

 

0.0
Последна актуализация на:: сряда 20 март 2019 08:26
Сродни статии: Касим Дал по стъпките на Доган, но удари на камък!... България по-опасна за журналисти от някои Африкански страни Акциите на НАП за отсрамване на ГЕРБ ли са?! И таксиджии от Кърджали зареждат в бензиностанция на „Марешки-Ст.Загора Куриоз: Пеевски в Европа, но със забрана за Турция Орхан Исмаилов е легитимният лидер на НПСД ДПС е против признаването на Турското национално малцинство РИБНОВО 29 Март, 1964г. - ГЕРОИЧНАТА БИТКА на ПОМАЦИТЕ Учителка с 40 години стаж заставена да проси пред Парламента Община Пендик зарадва децата изучаващи Турски език в Кърджали…
НПСД- Кърджали остро критикува новото орязване на пенсиите

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.