Новини  

Насаждат християнство в кърджалийско училище!

1 Коментари
3600
16 яну 2019

Ще спрат ли някога опитите за асимилация на турците и мюсюлманите?! 

Мисионери* официално пропагандират християнство /християнски ценности/ в училището на голямото кърджалийско село Рани лист/Ъшъклар/, а българско училище получава пари за така наречената "интеграция* на малцинствата”, като популяризира християнството в училище, където децата са изцяло от турски-мюсюлмански семейства!!! 

Село Рани лист/Ъшъклар/ се намира на 8 км от Кърджали. Както и околните села то е изцяло с турско-мюсюлманско население. 

Въпреки, че по Закон религиозното обучение е забранено в българските училища, явно тази забрана не важи за християнството. Министерството на образованието си затваря очите, когато разни НПО-та и секти популяризират християнството в училища в кърджалийско. 

Дори това се извършва със съдействието на самото училище, както е в конкретния случай в ОУ „Никола Й. Вапцаров” в село Рани лист, се жалват жители на селото. Училището помещава децата и от съседните села Скърбино, Солище, Иванци и Болярци също с турско-мюсюлманско население. 

Представители на фондацията „Светлина на Балканите”, целящо популяризиране на християнството, съвместно със селското школо преди 3 седмици е организирало мероприятие/сценична постановка/ за първично обучение на децата, за раждането и живота на Исус Христос.  

Ако, постановката беше за раждането и живота на пророка Мохаммед, обаче би избухнал огромен скандал в Кърджали и в цяла България, но в случая нито една институция или политическа партия /разните ДПС и ДОСТове/, не реагират по никакъв начин. Кметът на селото от ДПС, също е безмълвен! 

След "християнската" постановка, турчетата в училището получили и големи пакети с подаръци от фондацията „Светлина на Балканите”. 

 

 

В интервю пред БНР от 17.09.2018 г.  , директорката на школото Даниела Павлова заявява, че „Училището в Рани лист ще интегрира* деца от етническите малцинства с европейски пари”. 

Но,... вероятно, тази „интеграция*” ще включва и елементи на религиозната асимилация* на турчетата, макар и да се твърди дори по Закон, че училищното образование в България има светски характер!?

 От друга страна около 85% т.е. внушително мнозинство от населението на кърджалийско е мюсюлманско /около70% турци и 15% помаци и роми/.

Въпросът е към кого трябва да се интегрира мюсюлманското мнозинство в региона, или за Кърджали терминът леко ще се измени и ще се казва "интеграция на мюсюлманското мнозинство към християнското малцинство"?!?!?!

rodopite.net

 

По темата вижте също:

http://rodopi24.blogspot.com/2015/11/blog-post_99.html

 

0.0
Последна актуализация на:: понеделник 11 март 2019 13:14
Сродни статии: Деца в Кърджалийско ОДЗ си играят в мръсотия Кръчма в двора на Кърджалийско училище Журналист от Комунизма Поругава Паметта на Турците в Кърджалийско
Насаждат християнство на турчета в кърджалийско училище!

1 Отговорите на Насаждат християнство в кърджалийско училище!

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.