Новини  

Медиите на Пеевски хвалят Борисов, а ДПС „играе

0 Коментари
1407
13 дек 2020

Медиите на Пеевски хвалят Борисов, а ДПС „играе" опозиция...

След скандалите с препълнените чекмеджета с пари и злато от спалнята на Борисов и просташкият телефонен запис, ГЕРБ и премиерът изпитаха "истинската народна любов", някак изтикани в кьошето на лъжите. Месеци наред министър-председателят не смееше да ходи на работа в МС или Парламента, а се криеше по села и паланки в Родопите и други обезлюдени райони на страната.

Но, все пак той не беше оставен сам, а силната медийна група- тази на ДПС-депутата Д. Пеевски, добре захранена и с кредитите от фалиралата КТБ, яростно защитаваше и хвалеше, и продължава да защитава изпадналия в немилост Б. Борисов.

В същото време ДПС пък се опитваше да „играе“ някаква опозиция на ГЕРБ, макар, че съглашението между ГЕРБ и ДПС е факт от началото на това Правителство и по-важните закони на ГЕРБ са подкрепени от ДПС.

Всъщност ГЕРБ доказаха на всички, че са силно обвързани с ДПС и опитвайки се да се „отърсят от министрите на ДПС“ и чрез маневрата за спиране на парите за Доган от „студения резерв“.

В свой анализ по темата германският DW, подчертава, че управлението на ГЕРБ е в скрито съглашение с ДПС и неговата бизнес империя по следните два пункта за политико-икономически престации:

1.   ДПС и империята му получават привилегии под формата на държавни поръчки, студен резерв, охрана от НСО, екстратериториален статус на имотите и т.н.;

2.   ДПС дава безрезервна медийна подкрепа на управлението, гласува важни закони и кадрови решения с него и осигурява съдебно-прокурорски чадър за негови членове и особено за премиера, който в последно време е лично ангажиран в поредица от корупционни скандали: къща, шкафчета, пари от Васил Божков и т.н. И до ден днешен тези скандали остават неизяснени и висящи, без да са получили изчерпателно и убедително разследване и разрешение.

Същевременно ДПС от самото начало защитава и главния прокурор Гешев. Или ако обобщим ДПС и Пеевски реално защитават ГЕРБ, Борисов и Гешев, и в същото време председателят на ДПС- Карадайъ, твърди че правителството се е провалило. На кое точно може да се вярва и не е ли шизофренично всичко това??

rodopite.net

0.0
Последна актуализация на:: неделя 13 декември 2020 12:12
Сродни статии: Турците и Македонците са против честването на 3-ти Март, като „национален празник" Удивителният свят на Лоли Лидерът на НПСД Орхан Исмаилов почете най-младата жертва на възродителния процес – бебето Тюркян… ДПС пак се подигра с турците в Млечино, с песен за Питу Гули Орхан Исмаилов от гроба бебето Тюркян: „Новото правителство обслужва ДПС. Българските турци са и... Ще изхвърчат ли и калинките на Караянчева? Кмета Неджми ли премахна турското приветствие от табелата на Джебел? Строителната треска в Кърджали и … Грешните действия на арменските лидери Мизерни 258 евро става нетната минимална заплата в България
а ДПС „играе“ опозиция Медиите на Пеевски хвалят Борисов

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.