Новини  

Медиите на Пеевски хвалят Борисов, а ДПС „играе

0 Коментари
868
13 дек 2020

Медиите на Пеевски хвалят Борисов, а ДПС „играе" опозиция...

След скандалите с препълнените чекмеджета с пари и злато от спалнята на Борисов и просташкият телефонен запис, ГЕРБ и премиерът изпитаха "истинската народна любов", някак изтикани в кьошето на лъжите. Месеци наред министър-председателят не смееше да ходи на работа в МС или Парламента, а се криеше по села и паланки в Родопите и други обезлюдени райони на страната.

Но, все пак той не беше оставен сам, а силната медийна група- тази на ДПС-депутата Д. Пеевски, добре захранена и с кредитите от фалиралата КТБ, яростно защитаваше и хвалеше, и продължава да защитава изпадналия в немилост Б. Борисов.

В същото време ДПС пък се опитваше да „играе“ някаква опозиция на ГЕРБ, макар, че съглашението между ГЕРБ и ДПС е факт от началото на това Правителство и по-важните закони на ГЕРБ са подкрепени от ДПС.

Всъщност ГЕРБ доказаха на всички, че са силно обвързани с ДПС и опитвайки се да се „отърсят от министрите на ДПС“ и чрез маневрата за спиране на парите за Доган от „студения резерв“.

В свой анализ по темата германският DW, подчертава, че управлението на ГЕРБ е в скрито съглашение с ДПС и неговата бизнес империя по следните два пункта за политико-икономически престации:

1.   ДПС и империята му получават привилегии под формата на държавни поръчки, студен резерв, охрана от НСО, екстратериториален статус на имотите и т.н.;

2.   ДПС дава безрезервна медийна подкрепа на управлението, гласува важни закони и кадрови решения с него и осигурява съдебно-прокурорски чадър за негови членове и особено за премиера, който в последно време е лично ангажиран в поредица от корупционни скандали: къща, шкафчета, пари от Васил Божков и т.н. И до ден днешен тези скандали остават неизяснени и висящи, без да са получили изчерпателно и убедително разследване и разрешение.

Същевременно ДПС от самото начало защитава и главния прокурор Гешев. Или ако обобщим ДПС и Пеевски реално защитават ГЕРБ, Борисов и Гешев, и в същото време председателят на ДПС- Карадайъ, твърди че правителството се е провалило. На кое точно може да се вярва и не е ли шизофренично всичко това??

rodopite.net

0.0
Последна актуализация на:: неделя 13 декември 2020 12:12
Сродни статии: Грешните действия на арменските лидери Мизерни 258 евро става нетната минимална заплата в България Мистериозната карта на османския адмирал Пири Рейс Австрия отмени забраната за забрадки в училища Истината за Нагорни Карабах Забраниха наргилетата на непълнолетни в България България- с изключително успешна асимилационна политика Турция постигна рекорден автомобилен износ въпреки кризата 21 Октомври – "Празник на Кърджали" е гавра с местното турско население Свещен Коран на български и в Кърджалийската джамия
а ДПС „играе“ опозиция Медиите на Пеевски хвалят Борисов

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.