Новини  

Малцинствата продължават да прославят България по Света, но…

0 Коментари
1060
15 апр 2019

Представители на малцинствата със златни и бронзови медали от европейски първенства продължават да славят името на България по Света.

През последната седмица Божидар Андреев, Тайбе Юсеин и Айк Мнацаканян спечелиха поредните медали по вдигане на тежести и борба за България на Европейските подиуми.

От друга страна статистиката сочи, че в България престъпленията от омраза, включително срещу малцинствата през последните години се увеличават

 

Експерти са на мнение, че Законът за защита от дискриминация трябва да бъде уеднаквен с НК.

Най-често жертвите на престъпленията от омраза се свързват с определени групи от обществото - според етнос, религия, пол, раса, или увреждане. Ефектът от тези престъпления е не само върху жертвата и общността, към която принадлежи, но и върху цялото общество.

 

В българския Наказателен кодекс обаче този вид престъпления отсъстват или не са ясно дефинирани, констатират експерти. 
Според Симеон Василев, който е съосновател на фондация GLAS, държавата трябва да вкара подобни престъпления в наказателния кодекс. В "България сутрин"
по телевизия Bulgaria ON AIR той заяви, че не е нормално езикът на омразата да бъде толериран от най-високата политическа трибуна.
"Не трябва да бъдем безразлични към езика на омразата. Виждаме много сериозно покачване на агресията, когато говорим за различни малцинства и ЛГБТ обществото. Всеки от нас е част от тази статистика. Разнообразието прави обществото ценно. Това, че сме различни, не трябва да ни разделя. Трябва законът да преследва такива престъпления. Езикът на омраза води до тази агресия. Лошото е, че го виждаме от най-високите политически трибуна. Не може да се говори против малцинствата и това да остава безнаказано. Законът за защита от дискриминация трябва да бъде уеднаквен с наказателния кодекс", каза Василев.


 Творческият директор на REFORMA Тошка Иванова подкрепи Василев и заяви, пред Bulgaria ON AIR че "Целта на кампанията ни е да се обърне внимание на проблема с престъпленията от омраза. Хората, които не са толкова толерантни, трябва да помислят, че всеки един от нас носи различното в себе си…..".

 

 

rodopite.net

0.0
Последна актуализация на:: понеделник 15 април 2019 10:58
Сродни статии: Петиция за oтменяне на 3-ти март като национален празник на България Българинът бил нискоефективен и трябвало да бачка повече Златото поскъпна до 6 годишен рекорд ДПС-Кърджали от 6 месеца не дава отговор за стая за изучаване на Турски език Намаляването на ДДС-то било вредно в България!? Симпозиум за 30 годишнината от прогонването на турците от България Гръцките власти предупреждават за опасна зараза от комари Защо България не усвоява парите за ромите??? Иван Вазов осъжда на смърт кучето на Михал Първанов Полонезкьой- Полският квартал на Истанбул
но… Малцинствата продължават да прославят България по Света

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.