Новини  

Легитимността на България съгласно Парижкият договор от 1947г.

0 Коментари
1257
17 апр 2018

 Насилствено-асимилационната политика на българската държава спрямо помаците и турците в страната, определено е уникална и най-мащабната позната на света.

Българската държава прилага постоянно това насилие спрямо мюсюлманите в страната още от началото на 20-ти век, въпреки че съгласно редица двустранни договори с Османската империя и Република Турция е задължена да гарантира етническите и религиозните права на турците и мюсюлманите в страната.

Съгласно Парижкият договор от 1947г., който определя съвременните граници на страната, вклюва и политически отговорности за България. Според този договор "България трябва да гарантира основните човешки права и свободи, на всички субекти под нейния суверенитет и да гарантира човешките права и свободи, без оглед на различията в расата, пола, езика и религията, съвестта, свободата на мнение и пресата, както и политическата и свободата на събранията."  

Именно Парижкият договор от 1947г.  определя съществуването и легитимира днешната българска държава. 

Първоначално, след 1947г. България започва да прилага на практика, своите задължения по този договор, давайки Конституционен статут на национално малцинство на турците в България и поощрявайки стотиците турски училища в страната.

Но, скоро след това, явно разчитайки на Съветския съюз с Конституцията от 1971г., Българската държава отнема този статут на турците, и се подготвя почвата за насилственото побългаряване на турците в страната. Другите мюсюлмани- помаците са подлагани на още по-жестока и систематична асимилационна политика. 

И, въпреки вмененото й задължение „...да гарантира човешките права и свободи, без оглед на различията в расата, пола, езика и религията”, България осъществява чудовищно насилие над помаците и турците в страната през 60-те, 70-те и 80-те години на XX век- Рибново- 1964г., Барутин-1972г., Корница- 1973г. и т.нар. Възродителен процес- опитът за побългаряване на един милион турци в страната. 

Органи на българската държава без съд и присъда избива десетки цивилни турци и мюсюлмани, при провеждането на своята насилствено асимилационна политика,сред които и 17 месечно бебе и 16 годишно момче, стотици са пратени в концлагери, хиляди семейства са принудително изселени из страната а през 1989г.- 400 хиляди турци са прогонени от страната. 

Най-унизителното от всичко това, е че и днешната уж демократична българска държава, категорично отрича да разследва и най-жестоките убийства и престъпления извършени по време на насилствено асимилационните действия и държавния терор срещу турците и мюсюлманите в страната. Въпреки, че комунистическият режим, уж е обявен за „престъпен” от българския парламент. 

  Но, от друга страна, погазвайки Парижкия договор от 1947г. и тотално нарушавайки своето задължение за гарантиране на етническите и религиозните права на турците и мюсюлманите в страната, България не рискува ли и своята международна легитимност като държава!?

Конституцията на България от 1991г. интересно защо, не връща правото на национално малцинство на турците в България.

  Това и допълнителните забрани за ползването на турски език, ни карат да мислим, дали пак не се подготвя почва за някаква форма на асимилационна политика спрямо турците и мюсюлманите в страната!?

  Какво е състоянието с гарантирането на етническите и религиозните права на турците и мюсюлманите днес в България!?  

  Имат ли право турците в страната свободно да ползват своя език??? защото това е основно човешко право. 

  Защо българското образователно министерство не печата актуални учебници по турски език от 25г. насам??? 

Вместо да търсят отговор на тези важни въпроси за страната ни, български медии обичат да търсят интриги, като това, че видите ли и Френски съд бил забранил на мюсюлмани да именуват детето си „Джихад”, и го преименувал компромисно на „Джахид”.  

Демек, случаи на някакво насилствено преименуване съществували и в други страни…. Едва ли!...  

 

rodopite.net 

Кръстилката през 1912 г. в Брезница и избавлението*…

http://rodopite.net/blog/krstilkata-priez-1912-g-v-brieznica-i-izbavlieniie/

РИБНОВО 29 Март, 1964г. - ГЕРОИЧНАТА БИТКА на ПОМАЦИТЕ

http://rodopite.net/blog/ribnovo-29-mart-1964g-gieroitchnata-bitka-na-miusi/

КОРНИЦА 28 Март, 1973г.- КРЪВ, БОЙ и ДЪРЖАВЕН ТЕРОР...

http://rodopite.net/blog/kornica-28-mart-1973g-krv-i-boj/

 

 

 

0.0
Последна актуализация на:: сряда 18 април 2018 09:53
Сродни статии: Геройски загиналите войници и предателството на командирите на Кърджалийския Османски Гарнизон Турция откри огромни залежи от природен газ в черно море Мюмюн Чолакоглу от концлагера Белене, осъди Българската прокуратура за бездействие Турци и българи се сплотяват срещу "зловеща сила" в Търново през 1833 г. Коронавируса в България и ... Сръбска Музика От стетоскопите на ТЕЛК и НЕЛК, тамтамите на етническия фанатизъм ли се чуват? Петиция за oтменяне на 3-ти март като национален празник на България След Турците и Македонците са против честването на 3-ти Март, като „национален празник" Изкуството на Байрям Байрямали Деца в Кърджалийско ОДЗ си играят в мръсотия
Легитимността на България съгласно Парижкият договор от 1947г.

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.