Новини  

Кърджалийчета на детска ясла в… Хасково

0 Коментари
260
11 мар 2019

Част от 3-годишните децата от град Кърджали, тази година за първи път могат да бъдат принудени да посещават детски ясли в съседната най-близка област- Хасково. 

Пред тази абсурдна ситуация, ще бъдат изправени десетки или стотици родители от града след класирането през Май т.г., поради поредното безумие заложено като критерии за прием на деца в яслините групи в града.

 Разтревожени родители живущи в града разказаха пред rodopite.net , че по новите критерии въведени от „умното” ДПС-арско ръководство на Общината, доста от децата от близките села ще имат повече точки за класиране в яслените групи на градските детски градини.

Критериите били следните- една точка за местожителство близко до детската градина и още по една точка за всеки работещ родител.  

При равен брой точки пък, вместо да се дава тежест на местоживеенето на детето, щяло да се гледа редът на подаване на Молбите за записване?! 

Всичко това, щеше да изглежда почти нормално, ако около половината от подадените молби в градските детски градини не бяха от селата, в повечето от които също има налични детски градини. 

Проучване в две от детските заведения- ОДЗ„Максим Горки” показва, че само за една седмица от 1-ви март насам подадените молби за записване в яслена група са над 110, в ОДЗ„Чайка” са подадени над 200 молби. И в двата случая, това надвишава няколко пъти капацитета на тези детски заведения. 

Разтревожен баща от квартал „Байкал” сподели за rodopite.net, че синът му е записан под номер 102, а от възможните 3 точки, събира 2 понеже жена му е болна. Предвид и това, че е подал молбата цели 5 дни след първия ден за подаване, най-вероятно ще се окажат извън класацията, при приема в детската ясла в квартала. 

„Огромна част от молбите тук са за деца от близките села Калинка, Скърбино, Солище и Рани лист. Абсурдно е, живеейки на 100 метра от детската градина да нямам никакво предимство пред жители, живущи в села на 17 километра от Кърджали. Ръководството на Общината ще обясни ли, къде ще се обучават децата от града, които по този начин са изместени от идващите от селата?” пита още кърджалиецът. 

Като крайна мярка, мъжът смята да кара малкия си син на детска ясла в Хасково, където имал познати... Надява се община Кърджали да му плаща поне бензина...  

След 29 години „преход” се оказва, че Кърджали под ръководството на ДПС и Хасан Азис, за разлика от Бургас или София, не само, че не успя да реши проблема с недостига на места и претрупаността на групите в детските гради, а през последните години проблемите целенасочено се задълбочават още повече. 

Най-потърпевши от ситуацията са родителите с малки деца от града, много от които след класирането през месец Май, ще се чудят на ДПС-арската логика при приема в детските градини!  

А, ДПС Кърджали явно се води от единствената мисъл да не загуби все по намаляващия си електорат, който е разположен основно в селата около града. 

Това определено е поредният ДПС-арски абсурд, за кърджалийци…  

 

rodopite.net

 

0.0
Последна актуализация на:: вторник 12 март 2019 09:02
Сродни статии: Касим Дал по стъпките на Доган, но удари на камък!... България по-опасна за журналисти от някои Африкански страни Акциите на НАП за отсрамване на ГЕРБ ли са?! И таксиджии от Кърджали зареждат в бензиностанция на „Марешки-Ст.Загора Куриоз: Пеевски в Европа, но със забрана за Турция Орхан Исмаилов е легитимният лидер на НПСД РИБНОВО 29 Март, 1964г. - ГЕРОИЧНАТА БИТКА на ПОМАЦИТЕ ДПС е против признаването на Турското национално малцинство Учителка с 40 години стаж заставена да проси пред Парламента Община Пендик зарадва децата изучаващи Турски език в Кърджали…
Кърджалийчета на детска ясла в… Хасково

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.