Новини  

Косово и Албания с един президент и споделени посолства по света.

0 Коментари
1053
19 фев 2018

Косово и Албания с един президент и споделени посолства по света.

След като Македонският парламент официално гласува Албанският език да стане втори официален език за цяла Македония, днес президентът на Албания- Еди Рама заяви, че страната му и Косово един ден могат да имат един президент като "символ на национално единство" на Тирана и Прищина, информира АФП.

Според агенцията коментарът вероятно ще вбеси Белград.

Рама подчерта, че двата съседа - в двете държави преобладават етническите албанци, вече споделят дипломатически мисии по света.

"Защо не и единен президент като символ на национално единство", запита той.

Рама говори пред парламента на Косово във връзка с 10 г. от едностранното обявяване на Косово за независима държава. Косово е признато от повече от 110 държави. Русия и Сърбия засега са против.

Сърбия обвинява Тирана, че иска да създаде "Велика Албания", което се отрича от албанското правителство.

Рама добави, че вижда бъдеще, при което "албанците и сърбите съвместно ще съществуват...като две държави с добросъседски отношения, които са интегрална част от ЕС".

0.0
Последна актуализация на:: -/-
Сродни статии: ДПС с мощна подкрепа за кандидата на ГЕРБ Байрам с посланиe за Великден... Ковид - 19 пандемия и последиците България- с изключително успешна асимилационна политика Турция постигна рекорден автомобилен износ въпреки кризата Българинът бил нискоефективен и трябвало да бачка повече Златото поскъпна до 6 годишен рекорд Симпозиум за 30 годишнината от прогонването на турците от България Косово връчи най-високо държавно отличие на Бил Клинтън Полонезкьой- Полският квартал на Истанбул
Косово и Албания с един президент и споделени посолства по света

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.