Новини  

Корупцията също привлича инвестиции,…но Силно Токсични* или Големи Далавери

0 Коментари
2575
28 юли 2018

Корупцията също привлича инвестиции,…но Силно Токсични* или Големи Далавери* 

Както е известно България е най-корумпираната държава в Европа, а и не само… 

А съгласно проучването на Програмата „Достъп до Информация” общините на ДпС в област Кърджали са едни от тези с най-труден достъп до публична информация т.е. едни от най-корумпираните в най-корумпираната „европейска” държава. 

Нека да разгледаме в детайли икономиката на област Кърджали. 

С идването на т.нар. „Демокрация*”, всички комунистически предприятия се разпаднаха и бяха разграбени от бившите комунисти- българи и турци или от техни приближени лица. Схемите за присвояване и разграбване на „народната” собственост бяха най-различни, но всички те водеха към облагодетелстване само и единствено на комунистите. 

  Така десетки хиляди останаха без препитание и в бедния Кърджалийски край, въпреки че 200 000 турци бяха изгонени от региона още през 1989/90 година. 

  Но преди 10-на години един крупен инвеститор- ТекЛас, за който много хора си мислят, че е турски, беше допуснат да изгради първия си завод за производство на каучукови изделия за автомобилната промишленост. 

  Всъшност компанията ТекЛас, дори премести почти цялото си производство от Турция в България и в няколко други силно корумпирани страни като- Мексико и Сърбия.
  Ня
кой замислял ли се е защо ТЕКЛАС не развива своето производство в Австрия или Франция, или поне в Полша или Чехия??? Едва ли е само заради мизерното заплащане на труда в България!
 

Причината е, че когато развиваш силно токсично производство като каучуковото, в нормалните европейски държави трябва да съгласуваш дейността си с много регламенти за здравето на работниците, за околната среда и т.н. 

А когато не ги спазваш в една наистина „европейска” държава, ще те санкционират с астрономически глоби, а дори може да има и арестувани и съдени за тровенето на работниците и околната среда. 

Компания със силно токсично производство, като ТЕКЛАС няма никакъв шанс да подкупи държавни служители или цели здравни и екологични агенции в Западно-европейските държави. 

Именно затова големият, но с „отровно производство*” инвеститор ТЕКЛАС търси и предпочита винаги да развива производствена дейност само в силно-корумпирани държави като България например. А в самата корумпирана държава без значение на инфраструктурата се насочва към най-корумпирания регион, в случая област Кърджали. 

Интересното е, че измежду държавите, в които ТЕКЛАС има производство, само България е и членка на ЕС. 

Истината е, че и през комунизма по някаква странна логика Кърджали /областта с най-много турско население в България/, десетилетия наред също беше заложник на друго силно токсично производство от ОЦК и Горубсо. 

  Производството на каучукови изделия е сложна химическа технология, при която се отделят силно-токсични алергени и канцерогенни съединения, свързани с процесите на постоянно загряване и полимеризация на редица химикали. 

  Въпреки, че огромна част от инвестициите поради огромната корупция бягат от България като дявол от тъмян, все пак се намират и такива инвеститори, които предпочитат именно държавите със силно корумпирана администрация. 

Като друг голям инвеститор в кърджалийско и по точно в Крумовград се очертава, минната компания „Дънди прешъс метълс”. 

Компанията е допусната от местните ДПСари до дейност в региона, след като се е отчела подобаващо и продължава да се отчита под формата на различни видове комисионни за най-различни властови нива в България. 

В този случай така да се каже става въпрос за големи пари и „Големи Далавери”. 

Област Кърджали е една чудесна илюстрация на икономиката на България.  

А България, поради липсата на държавност и законност, и поради силно подкупната си държавна администрация е на път да се превърне в „европейската*” държава, която приютява най-токсичните производства и „европейската*” държава, която най- евтино продава подземните си богатства.

rodopite.net

0.0
Последна актуализация на:: събота 28 юли 2018 14:37
Сродни статии: Австрия отмени забраната за забрадки в училища Кръчма в двора на Кърджалийско училище 18 милиона Турчета си взеха Свидетелствата Зимната Идилия на Ахмед Дръндарски (СОПОЛА)! Интеграция (или Асимилация? ) Проф. И. Христов Бие Камбаната: Времето ни изтича! Или влизаме в Бой Последен да си върнем държавата Насаждат християнство в кърджалийско училище! Две Джебелски фирми близки до ДПС, прибрали 130 милиона от Обществени поръчки В 10те балкански държави живеят над 8 милиона мюсюлмани Мизерни тоалетни и храна в канцерогенен стиропор в училищата
Корупцията също привлича инвестиции …но Силно Токсични* или Големи Далавери*

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.