Новини  

Коронавируса в България и ... Сръбска Музика

0 Коментари
2378
24 апр 2020

Страшна зараза настана в целия свят, вирус невиждан мори хората. Опорнюстична молекула пръкнала се отнякъде атакува безжалостно и води до сополи, кашлица, диария, замаяност, задух и т.н.

Държавите помагат на бедстващите в нужда. И България ще помогне малко на бизнеса, но май ще събира и добри пари от глоби…

Държавите предприемат мерки за ограничаване на заразата, но същевременно предприемат и адекватни мерки за да предпазят хората от глад и мизерия.

Всъщност България, също има някакви програми за подпомагане на хората чрез бизнеса, но както се оказа, те не са атрактивни за повечето фирми, и са по скоро символични.

Безработните, бедните, гладуващите и бедстващите именно СЕГА имат нужда от безвъзмездна помощ. Трябва поне да се почне систематично раздаване на купони за храна.

Не е ли нагло и подигравателно да предлагаш "кредит" на бедстващи хора?

Чисто български патент ли е пак тази "кредитна" подигравка с най-бедните?

Голяма част от държавите по света, вкл. и Балканските ни съседи, именно СЕГА отделят огромни средства от своите годишни бюджети(често над 10-15%) и чрез директни плащания на човек подпомагат бедните и безработните,  по време на тази световна пандемия. В тези "другите" държави се облекчават режими за записване за безработица, реално се субсидират бизнеси, подпомагат се родителите, които трябва да се грижат за децата си у дома. Хората там кандидатстват с едно обаждане по телефона или онлайн. Много от държавите отдавна имат реални електронни правителства и улеснени онлайн услуги за всичко. 

Европейските правителства не се крепят на стотици хиляди "калинки" в администрацията.

А в Истанбул, градската управа е разпоредила дневни дажби храна дори за хилядите улични котки.

През това време български политици продължават с подигравателни подмятания по телевизионните екрани от рода на "Не можем да хвърляме пари от хеликоптер..." От хеликоптер пари няма да има, но пък с дронове се дебнат злощастници- без маска на лицето и на момента патрулки се впускат да ги глобяват със солени глоби. Не се знае кой изпусна тази зараза, но еднократна маска струва колкото три хляба, ако изобщо се намира…

Глобяването в България, сега е толкова масово и жестоко, че на турците и мюсюлманите напомня за масовото глобяване по време на гаврите наречени- "Възродителни процеси". Тогава десетки хиляди турци и мюсюлмани, бяха редовно глобявани за това, че говорят на майчиния си роден език или за това, че използват родното си име.

От българските телевизии разбираме, че държавата всъщност е нахъсена да глобява още хиляди в близките дни с огромни "коронавирус"-глоби. Разбираме и, че ромските махали са блокирани, което си е равнозначно на гладуване и още по голяма мизерия, за хилядите роми.

Вероятно България ще е единствената държава в света която може дори да направи и пари от "коронавирус"- глобите, докато всички други държави при тази невиждана пандемия, и икономическа криза, улеснено, чрез директни плащания на човек или семейство, реално подпомагат бедстващите, пенсионерите и безработните. 

rodopite.net

 

Последна актуализация на:: понеделник 27 април 2020 21:06
Сродни статии: Мизерни 258 евро става нетната минимална заплата в България Турчин и албанец преговарят за България и Македония, но… Законни ли са глобите за маските в България? Забраниха наргилетата на непълнолетни в България България- с изключително успешна асимилационна политика Петиция за oтменяне на 3-ти март като национален празник на България Намаляването на ДДС-то било вредно в България!? Симпозиум за 30 годишнината от прогонването на турците от България Защо България не усвоява парите за ромите??? Евростат: Населението на България е най-мизерстващо в „богата" Европа!...
диария задух и т.н. замаяност кашлица Страшна зараза настана в целия свят

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.