Новини  

Кой ще плаща сметката на ДпС в Кърджали?!

0 Коментари
1553
20 май 2018

Както е известно Кърджали под ръководството на Хасан Азис е една от най-задлъжнелите, а може би и най-задлъжнялата община в България.   

Тази огромна задлъжнялост на Общината е пряк резултат на целенасочено теглене на заеми за милиони лева за нерентабилни проекти като „Тържището” на Пазара, който се поднася от кърджалийските ДпС-медии с лъжливото название „Пазар на производителите”.  

Не е тайна, че първоначалният проект за Пазар на производителите е целенасочено изменен на „Тържище” т.е. борса за плодове и зеленчуци!? единственно с цел, Общината на Хасан да може да тегли много по голям заем по проекта съфинансиран от САПАРТ. Тука интересен е и моментът, че заемът за милиони лева за това „Тържище” , общината на Хасан, тегли от банка „Allians”, където пък жената на Хасан е на ръководна длъжност. Същевременно проектът е бил изпълнен от фирма, на човека познат, като "чичото*" или покровителят на Хасан Азис. Както се вижда „схемата*” за движението на парите само по този проект е идеално измислена, както и начина за това Община Кърджали да може да задлъжнее максимално много. 

Задлъжняването на една община обаче означава, задлъжняване на всичките и жители. Хасан Азис или съветниците от ДпС не носят никаква отговорност, и веднага ще се оправдаят с „колективната отговорност” на решенията на Общината и Общинския съвет.  

Разбира се случаят с "източването" на милиони лева от Общината, по проекта „Тържище” лъжлив „Пазар на производителите” има и доста съмнителни положения, по които е сезирана и Прокуратурата, но поне за сега няма съществено развитие по случая.  

От публикация на кърджалийска медия става ясно, че въпреки продажбата на още новоизградени павилиончета от това общинско „Тържище”, все още дългът само на този обект е 3,5 милиона лева. 

Общият дълг на община Кърджали, постигнат при 15 годишното управление на Хасан Азис се оценява на над 10 милиона лева. 

Предполага се, че ДпС и Хасан Азис могат да увеличат и двойно тази огромна задлъжнялост в предстоящата една година до местните избори, предусещайки края на своето управление в Кърджали.

 Така новият кмет от ГЕРБ или ДОСТ, ще се сблъскат с огромен финансов дефицит и трудностите в управлението на общината ще са неизбежни.  

Ще си получи, така да се каже Неделинския модел, където предишния кмет Беширов остави общината с огромна задлъжнялост. 

Трябва ли Кърджалийци отсега да си „честитят” този ДпС-арски дълг, който в крайна сметка под една или друга форма ще бъде изплатен от тях самите- от обикновените граждани на Кърджали!?

 

 

rodopite.net 

 

0.0
Последна актуализация на:: вторник 22 май 2018 11:14
Сродни статии: Грешните действия на арменските лидери Мизерни 258 евро става нетната минимална заплата в България Мистериозната карта на османския адмирал Пири Рейс Медиите на Пеевски хвалят Борисов, а ДПС „играе Австрия отмени забраната за забрадки в училища Истината за Нагорни Карабах Забраниха наргилетата на непълнолетни в България България- с изключително успешна асимилационна политика Турция постигна рекорден автомобилен износ въпреки кризата 21 Октомври – "Празник на Кърджали" е гавра с местното турско население
Кой ще плаща сметката в Кърджали?!

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.