Новини  

Когато си беден и изоставен Аллах и Господ те пазят от всичко и всички

0 Коментари
504
04 юли 2018

Когато си беден и изоставен Аллах и Господ те пазят от всичко и всички 

Няма друго обяснение за това, как оцеляват десетките хиляди тънещи в мръсотията бездомници, които обикалят всеки ден автогарите, жп-гарите и улиците на българските градове. 

Не е тайна, че и днес хиляди граждани на европейска България тънат в нищета и са принудени буквално да си изкарват хляба от кошовете и контейнерите за боклук.

Някои от тях ровят в мръсотията за да събират парченца желязо, хартия или пластмаса, други обаче са принудени буквално да се хранят от там за да оцелеят.

Трудно е да се обясни тази жалка и срамна картина, която е пред очите ни всеки ден, макар и медиите на Пеевски постоянно да рисуват „светлото бъдеще” и да ни заливат с фалшиви новини и реклами за миниони тото-печалби от „Лавка” и павлионите на Пеевски. 

Eдин такъв бездомник от 15-тина години обикаля и град Кърджали и най-вече района на Автогарата. 

Човекът е около 55-60 годишен, не общува с хората и не проси. Обикновено около него има и няколко бездомни кучета, и се вижда, че те и този безмълвен бездомник са приятели, сплотени от споделената мизерия. 

Този човек обикаля кошовете за боклука и ако намери парченце хляб или баничка, просто се протяга да ги вземе и ги изяжда. Ако намери още неугасена цигара я изкарва и изпушва. 

Този бездомник обаче, винаги е енергичен, в отлично здраве и отлична физическа форма. Той е на улицата в дъжд и сняг, и при 38С жега и при минус 18 градуса.  

Според микробиологията, медицината и науката за хранене, този изоставен от обществото човек би трябвало отдавна да е умрял или да е тежко болен. 

Ежедневното хранене от кошовете за боклук би трябвало 100% да зарази човек с тежки болести като холера, коремен тиф, туберкулоза, тетанус или да доведе до зараза с кучешка тения и паразити, или да доведе до натравяне със смъртоносния афлатоксин и т.н. и т.н. 

Но, уви когато си напълно изоставен от всички и си изритан от алчното човешко общество, понякога се оказва, че някаква магия изменя научните закони на микробиологията, медицината и химията, и тази невидима божествена сила те пази от всички болести, отрови и други човешки злини. 

Ето затова хората казват Allah Кorusun или „Опазил Бог”, а що се отнася до положението на десетките бездомници и просяци в нашия град Кърджали, позорно е, че за тях не се полагат абсолютно никакви грижи от страна на Общината. 

В Кърджали няма приют за мизерстващите бездомни хора, но има приют за бездомните кучета в града, вероятно финансиран от Европейския Съюз, понеже Европа винаги полага големи грижи за животните. 

Съвсем скоро ЕС на свое заседание, разгледа състоянието на българската крава „Пенка”* и реши да я спаси от умъртвяване, което разбира се е похвално. 

Но, десетките хиляди мизерстващи бездомници в „Европейска”* България, ще продължат да разчитат на повече парченца хляб и банички в контейнерите за боклук и ще продължат да разчитат само на Аллах и Господ да ги опазят живи. 

Така, че мили братя и сестри, когато хвърляте парченце баничка или хляб в коша, добре е да го увиете хубавичко в найлонова торбичка, защото много вероятно това ще бъде жизненоважна храна за някой изоставен и мизерстващ човек.

 

rodopite.net

 

0.0
Последна актуализация на:: сряда 04 юли 2018 21:03
Сродни статии: Симпозиум за 30 годишнината от прогонването на турците от България Гръцките власти предупреждават за опасна зараза от комари 18 милиона Турчета си взеха Свидетелствата 45 станаха професиите с право на ранно пенсиониране,… в Турция Защо България не усвоява парите за ромите??? Време е за Билките Косово връчи най-високо държавно отличие на Бил Клинтън Италия е пред фалит, ЕС иска да започне наказателна процедура Новата джамия в Атина е готова, София се ослушва... Германия се нуждае от десетки хиляди тираджии
Когато си беден и изоставен Аллах и Господ те пазят от всичко и всички

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.