Новини  

Когато си беден и изоставен Аллах и Господ те пазят от всичко и всички

0 Коментари
838
04 юли 2018

Когато си беден и изоставен Аллах и Господ те пазят от всичко и всички 

Няма друго обяснение за това, как оцеляват десетките хиляди тънещи в мръсотията бездомници, които обикалят всеки ден автогарите, жп-гарите и улиците на българските градове. 

Не е тайна, че и днес хиляди граждани на европейска България тънат в нищета и са принудени буквално да си изкарват хляба от кошовете и контейнерите за боклук.

Някои от тях ровят в мръсотията за да събират парченца желязо, хартия или пластмаса, други обаче са принудени буквално да се хранят от там за да оцелеят.

Трудно е да се обясни тази жалка и срамна картина, която е пред очите ни всеки ден, макар и медиите на Пеевски постоянно да рисуват „светлото бъдеще” и да ни заливат с фалшиви новини и реклами за миниони тото-печалби от „Лавка” и павлионите на Пеевски. 

Eдин такъв бездомник от 15-тина години обикаля и град Кърджали и най-вече района на Автогарата. 

Човекът е около 55-60 годишен, не общува с хората и не проси. Обикновено около него има и няколко бездомни кучета, и се вижда, че те и този безмълвен бездомник са приятели, сплотени от споделената мизерия. 

Този човек обикаля кошовете за боклука и ако намери парченце хляб или баничка, просто се протяга да ги вземе и ги изяжда. Ако намери още неугасена цигара я изкарва и изпушва. 

Този бездомник обаче, винаги е енергичен, в отлично здраве и отлична физическа форма. Той е на улицата в дъжд и сняг, и при 38С жега и при минус 18 градуса.  

Според микробиологията, медицината и науката за хранене, този изоставен от обществото човек би трябвало отдавна да е умрял или да е тежко болен. 

Ежедневното хранене от кошовете за боклук би трябвало 100% да зарази човек с тежки болести като холера, коремен тиф, туберкулоза, тетанус или да доведе до зараза с кучешка тения и паразити, или да доведе до натравяне със смъртоносния афлатоксин и т.н. и т.н. 

Но, уви когато си напълно изоставен от всички и си изритан от алчното човешко общество, понякога се оказва, че някаква магия изменя научните закони на микробиологията, медицината и химията, и тази невидима божествена сила те пази от всички болести, отрови и други човешки злини. 

Ето затова хората казват Allah Кorusun или „Опазил Бог”, а що се отнася до положението на десетките бездомници и просяци в нашия град Кърджали, позорно е, че за тях не се полагат абсолютно никакви грижи от страна на Общината. 

В Кърджали няма приют за мизерстващите бездомни хора, но има приют за бездомните кучета в града, вероятно финансиран от Европейския Съюз, понеже Европа винаги полага големи грижи за животните. 

Съвсем скоро ЕС на свое заседание, разгледа състоянието на българската крава „Пенка”* и реши да я спаси от умъртвяване, което разбира се е похвално. 

Но, десетките хиляди мизерстващи бездомници в „Европейска”* България, ще продължат да разчитат на повече парченца хляб и банички в контейнерите за боклук и ще продължат да разчитат само на Аллах и Господ да ги опазят живи. 

Така, че мили братя и сестри, когато хвърляте парченце баничка или хляб в коша, добре е да го увиете хубавичко в найлонова торбичка, защото много вероятно това ще бъде жизненоважна храна за някой изоставен и мизерстващ човек.

 

rodopite.net

 

0.0
Последна актуализация на:: сряда 04 юли 2018 21:03
Сродни статии: Мюмюн Чолакоглу от концлагера Белене, осъди Българската прокуратура за бездействие Турци и българи се сплотяват срещу "зловеща сила" в Търново през 1833 г. От стетоскопите на ТЕЛК и НЕЛК, тамтамите на етническия фанатизъм ли се чуват? След Турците и Македонците са против честването на 3-ти Март, като „национален празник" Изкуството на Байрям Байрямали Деца в Кърджалийско ОДЗ си играят в мръсотия Златото поскъпна до 6 годишен рекорд ДПС-Кърджали от 6 месеца не дава отговор за стая за изучаване на Турски език Хотел във Варна краде ток за хиляди лева Симпозиум за 30 годишнината от прогонването на турците от България
Когато си беден и изоставен Аллах и Господ те пазят от всичко и всички

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.