Новини  

Коалиция "Воля - Българските родолюбци" се регистрира за евровота

0 Коментари
346
06 апр 2019

Коалиция "Воля - Българските родолюбци" се регистрира за евровота 

Втората формация, която се регистрира в Централна избирателна комисия за изборите за евро-парламент е коалицията от партии - "Воля - Българските родолюбци".  

Към момента в коалицията участват пет политически партии. 

Първата цел на "Воля - българските родолюбци" е да се пребори да бъде една от четирите формации, която ще има евродепутати в следващия евро-парламент, каза председателят на партия " Воля "- Веселин Марешки. 

От коалицията "Воля - Българските родолюбци" очакват избиране на двама евродепутати. „Понеже изборите са такива, че де факто, ако прескочиш прага втория човек много по-лесно влиза в парламента, аз мисля, че имаме шанс да имаме минимум двама евродепутати” коментира лидерът на „Воля”- Веселин Марешки. 

По-рано стана известно, че лидерът на „Воля” ще води листата на коалицията за евро-изборите, а втори ще бъде председателят на НПСД доц. д-р Орхан Исмаилов.  

 Както е известно „ВОЛЯ” заедно с НПСД, Земеделският съюз "Александър Стамболийски" и партия "Обединена социалдемокрация" на Петър Дертлиев подписаха предизборно споразумение и ще участват заедно в евровота през месец Май, тази година като коалиция „ВОЛЯ-Българските Родолюбци”.  

По-късно към формацията се присъедини и Българска социалдемократическа партия на инж. Йордан Нихризов.  

Преди дни Веселин Марешки обяви, че новата коалиция “Воля-българските родолюбци” е единствената алтернатива на цялото статукво от 1989г. насам.

В нея участват успели и прагматични хора, които могат да променят България. 

 

От коалицията се ангажират да водят отговорна и коректна политическа битка за евро-парламента и да провеждат позитивна кампания без дискриминация и популизъм.

  rodopite.net

 

0.0
Последна актуализация на:: събота 06 април 2019 12:37
Сродни статии: България по-опасна за журналисти от някои Африкански страни Акциите на НАП за отсрамване на ГЕРБ ли са?! Куриоз: Пеевски в Европа, но със забрана за Турция И таксиджии от Кърджали зареждат в бензиностанция на „Марешки-Ст.Загора Да замажем положението... доц. д-р Орхан Исмаилов е втори в листата за евродепутати в коалицията Резилът в Българските болници… Учителка с 40 години стаж заставена да проси пред Парламента Община Пендик зарадва децата изучаващи Турски език в Кърджали… Седмица след кървавото нападение в Нова Зеландия…
Коалиция "Воля - Българските родолюбци" се регистрира за евровота

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.