Новини  

Къде си ти, език мой Майчин?!

0 Коментари
1588
05 мар 2017

Този въпрос често го задавам и не мога да намеря отговора. Господа, Сарайски султани и Везири, как успяхте така евтино, за ваша изгода, да го продадете на политическата фондова борса? ДПС - Движение за Права и Свободи! Къде са нашите права и свободи? Защо години наред ни лишихте от това право? Защо осакатихте моите ученици?!?

Като наркоман свикнал с дрогата, а вие свикнали с лъжите, ни тласкате все към бездната.

Едни учебници за трети клас и учебна тетрадка по турски език не можаха да намерят място не само в класните стаи, а дори в училищната библиотека. Къде са те сега? Ще ви отговоря - в учителската стая, в чекмеджето ми. Всеки ден, когато отворя въпросното чекмедже, сърцето ми стене от болка. Ех, да! Тука няма показност. Тука няма сеири, за да излъжете, колко сте загрижени. Но откъде ще знаете вие за болката на децата и техните родители?!?

 Единствено сте загрижени за голите обещания преди избори от високата трибуна и гала-софрите. А знаете ли вие, сарайски султани и везири, че дежурният ученик като в комунистическо време, записва, кой говори на турски език в училище, или в училищния двор през междучасието?

Вместо да раздавате локум и парички като предизборен Зекят, защо не се сещате, за толкова много обеднели и сираци за майчиния си език дечица? Тези въпроси залегнали ли са във вашата предизборна програма? Трябва да знайте сарайски султани и везири, че на лъжата свещта гори до обяд! Вече не ви вярваме!

Единствената ни надежда е коалиция ДОСТ. Тези теми са дълбоки залегнали в тяхната предизборна програма. Там има достатъчно личности, които няма да ни поведат. Султани и везири, махнете се от пътя ни, за да намерим, къде е Майчиният език на турците в България! А силата на ДОСТ е голяма и ще успеем с негова помощ да изчистим пътищата към него.

 

 Нур Герлово, 05.03.2017

0.0
Последна актуализация на:: -/-
Сродни статии: Петиция за oтменяне на 3-ти март като национален празник на България След Турците и Македонците са против честването на 3-ти Март, като „национален празник" Деца в Кърджалийско ОДЗ си играят в мръсотия Българинът бил нискоефективен и трябвало да бачка повече ДПС-Кърджали от 6 месеца не дава отговор за стая за изучаване на Турски език Симпозиум за 30 годишнината от прогонването на турците от България Гръцките власти предупреждават за опасна зараза от комари 18 милиона Турчета си взеха Свидетелствата 45 станаха професиите с право на ранно пенсиониране,… в Турция Новата джамия в Атина е готова, София се ослушва...
Къде си ти език мой Майчин?!

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.