Новини  

Касим Дал пише на ДПС, Орхан Исмаилов се бори за НПСД

0 Коментари
840
22 апр 2019

Членовете и симпатизантите на партията твърдо застават зад председателя Исмаилов  

Докато председателят на НПСД Орхан Исмаилов от месеци обикаля страната, за да има партията свой представител в Европейския парламент, саботиращият участието на НПСД на тези избори Касим Дал води тайна кореспонденция с ДПС, на които уж се водеше принципна алтернатива. За писмата, които Дал е писал на ДПС, ръководството на НПСД не е било уведомено и не е дало съгласието си. Според Орхан Исмаилов и неговите поддръжници действията на Касим Дал целят уронване престижа на партията точно преди изборите, което е безотговорно поведение особено за основател на партията, какъвто е Дал. Председателят Исмаилов е категоричен, че не е знаел за тайните разговори на Касим Дал и се разграничава от политиката на ДПС. „НПСД продължава да е алтернатива на порочния сарайски модел”, казва Исмаилов.  

Задкулисните договорки на Касим Дал компрометират изцяло поведената от него уж морална битка срещу Орхан Исмаилов.   

През последните месеци Касим Дал тръгна на открита война с председателя, като за пред публиката изтъква като причина участието на партията на предстоящите европейски избори като част от коалицията „Воля-българските родолюбци”.  

Касим Дал твърди, че е против съвместното явяване с Веселин Марешки и Исмаилов е взел еднолично това решение. Присъствали на Изпълнителния политически съвет (ИПС) на НПСД, където се е разисквал този въпрос, обаче твърдят, че Касим Дал е гласувал „за” коалиция с Марешки.   

Интересно е тогава защо става фронтмен на атаката срещу Исмаилов и не обслужва ли нечии други интереси, нанасяйки умишлено предизборни удари на партията?

Случайна ли е кореспонденцията с ДПС?

Случайно ли писмата съвпадат с атаките му към ръководството на НПСД?

Защо Касим Дал удря партията, която твърди, че е създал, точно в момент, в който е в подем и има исторически шанс да излъчи евродепутат?

Всички тези въпроси засега остават без отговор.  

Грозен и определено не мъжкарски е начинът, по който Касим Дал се опита да свали Орхан Исмаилов от лидерския пост в НПСД – на тайно заседание, без присъствието на Исмаилов. На 19 април бе разпространена декларация, в която се казва, че Орхан Исмаилов е изключен от НПСД с решение на ИПС от 29.01.2019 г.

Според юристи в партията изключването е незаконно, защото по устав само председателят, тоест Исмаилов, има право да свика ИПС. Контролната комисия също се произнесе в полза на Исмаилов.

Въпреки това Касим Дал и компания продължават да разпространяват лъжата, че Исмаилов е свален от поста, а за временен председател е избран Касим Дал.

В момента е в ход съдебна битка по въпроса за председателството.

А структурите на НПСД в страната, работят активно за това партията да има свой достоен представител в Европейския парламент.

 

rodopite.net

Вижте също:

доц. д-р Орхан Исмаилов е втори в листата за евродепутати в коалицията 

http://rodopite.net/blog/doc-d-r-orchan-ismailov-ie-vtori-v-listata-za-ievr/ 

ВОЛЯ и НПСД започнаха работа в Кърджалийско 

http://rodopite.net/blog/volia-i-npsd-zapotchnacha-rabota-v-krdzalijsko/

 

0.0
Последна актуализация на:: понеделник 22 април 2019 09:50
Сродни статии: ДПС-Кърджали от 4 месеца не дава отговор за стая за изучаване на Турски език Продължават атаките срещу личността на Доц. Д-р Орхан Исмаилов Вандали потрошиха плакатите на Орхан Исмаилов в Кърджали! СЕНЗАЦИЯ! Кърджали на Хасан Азис се побратими с общината на „Сивите Вълци" от Маниса Доган се гаври с турците и младите в ДПС Зимната Идилия на Ахмед Дръндарски (СОПОЛА)! ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА на КОМУНИЗМА Евростат: Населението на България е най-мизерстващо в „богата" Европа!... Касим Дал по стъпките на Доган, но удари на камък!... България по-опасна за журналисти от някои Африкански страни
Касим Дал пише на ДПС Орхан Исмаилов се бори за НПСД

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.