Новини  

ЕС ще ГЛОБЯВА Държави за ксенофобия и етнически национализъм

0 Коментари
2343
02 май 2018

ЕС ще глобява за ксенофобия и етнически национализъм  

Известно, е че глобата или „да ти бръкнат в джоба*” се оказва най-ефективния способ за вразумяване.  

Западните държави отдавна са разбрали това и всеки гражданин, който прекачи закона там си понася отговорността, като най-често това е финансова глоба.  

Сега ЕС се готви да въведе този подход на глобяване и за „непослушните” бивши комунистически държави от източна Европа, които бавно но сигурно се увличат все повече от идеологии на ксенофобия, етнически национализъм и нео-фашизъм. 

Тази седмица ЕС ще приеме на "въоръжение" ново финансово оръжие в опит да обуздае надигащия се „тесногръд национализъм*” в източната част на блока и да се справи със заплахите към демократичните основи на съюза, съобщава "Ройтерс". 

Големият изборен триумф на премиера на Унгария Виктор Орбан на 8 април, наричан от представители на ЕС Виктатор*, битката за спасяване независимостта на съдилищата в Полша и участието на етнически националисти в българското правителство, бият камбаната за бъдещето на ЕС на фона на преговорите за Брекзит. 

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, подкрепян от Германия, Франция и други богати платци в ЕС, ще разкрие предложенията за финансови санкции, в сряда като част от многогодишната финансова рамка на съюза за периода 2021-2027 г., които ще обвържат финансирането на държавите с върховенството на закона, обявиха представители на блока пред осведомителната агенция. 

По-бедните страни членки в Източна Европа разчитат много на бюджета на ЕС и се очаква ксенофобията и национализмът в тях да бъдат овладени именно с финансови инструменти. 

Високопоставен източник заяви, че ще бъдат заложени условия, а друг представител каза, че бюджетният натиск изцяло променя нещата. 

"Имаме лидери, които флиртуват с други ценности", каза трети източник, имайки предвид призива на Орбан за "ограничена демокрация*" и атаките му към отворената бежанска политика на ЕС. 

"Има много по-голяма заплаха за Европа от Брекзит", добави представителят, явно имайки предвид ксенофобията и етническия национализъм в източноевропейските държави. 

Подробностите за бюджета са предмет на интензивни преговори. 

Според предложенията финансирането на държави може да бъде блокирано, ако не изпълняват задълженията си към договорите относно върховенството на закона например независимостта на съдилищата и човешките права, .

 

rodopite.net

 

0.0
Последна актуализация на:: четвъртък 03 май 2018 08:42
Сродни статии: Етнически националисти в кандидатските листи на ПП "Продължаваме Промяната" в гр.Кърджали Златна монета от Турско Сдружение на Изселници за шахматния гений Нургюл Салимова Турците и Македонците са против честването на 3-ти Март, като „национален празник" Лидерът на НПСД Орхан Исмаилов почете най-младата жертва на възродителния процес – бебето Тюркян… ДПС пак се подигра с турците в Млечино, с песен за Питу Гули Ще изхвърчат ли и калинките на Караянчева? Строителната треска в Кърджали и … Байрам с посланиe за Великден... Мизерни 258 евро става нетната минимална заплата в България Турчин и албанец преговарят за България и Македония, но…
ЕС ще глобява за ксенофобия и етнически национализъм

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.