Новини  

И мюсюлмани в Крумовградско заразени със свинско месо!

0 Коментари
1501
09 яну 2019

Не е тайна, че повечето мюсюлмани в страната, консумират свинско месо. Това е привичка, зародена и идваща от атеистичния комунистически режим.

Всъщност тука в България са единствените хора в Света (по-голямата част от българските мюсюлмани), които въпреки, че редовно ядат свинско, се считат и за мюсюлмани!? Уникално.... 

Десетки са и публикуваните във Facebook снимки на турци и мюсюлмани с убити от тях диви свине- почти прегърнати с "трофея"...от някаква странна радост...  

Въпреки, че дивата свиня по-скоро наподобява едър плъх, и е всеядно и мръсно животно както плъховете, много хора продължават да се гордеят с отстрела на глигани, пък и с охота похапват от жилавото му месо, …дори недочакват и пробите за трихинелоза. 

  Трихинелозата е тежко протичаща паразитна болест при хората и млекопитаещите животни. Причинители на заболяването са малки кръгли червеи – трихинели. В България се откриват 2 трихинелни вида – T. spiralis, при епидемични взривове от домашни свине и T. britovi, свързана по-често с взривове от диви животни. Обичайни гостоприемници на паразита и източник на инвазия за човека са дивите и домашни месоядни и всеядни бозайници – домашна и дива свиня, мечка, кон и по-рядко други животни. Заболяването се предава от животно на животно, като роля за поддържане на инвазията играе канибализмът сред гризачите. Свинефермите привличат плъховете поради обилното количество храна. Гризачите стават обект на нападение и изяждане от свинете с последващо заразяване. Свинете в големи свинеферми си предават заболяването и чрез каудофагия – взаимно изяждане на опашките. 

  Информацията от последните дни, е че над 100 души- ловци от Крумовградско и техни роднини са яли заразено с трихинелоза месо от диви свине. 

Мъжете от две местни дружинки и техни близки са консумирали месо от диви прасета с опасния паразит малко преди нова година, научи rodopite.net от добре осведомени източници. 

Авджии от селата Черничево и Тинтява са отстреляли общо 6 диви прасета в края на декември. Проби от дивеча са били пратени за изследване в специализирана лаборатория, но десетки ловджии и техни роднини не са докачали резултатите и са яли от заразеното месо. Пробите вече са излезли и те са положителни за трихинелоза. 

От Регионалната здравна инспекция в Кърджали потвърдиха за случая пред. Шефът на РЗИ- Виктор Кирчев посочи, че съвместни екипи с Агенцията по безопасност на храните вече са готови да издирят всички лица, консумирали от заразеното месо. Уведомени за резултатите са били всички ловци от двете дружинки. 

Съобщава се и за това, че някои от мъжете вече са потърсили съдействие от медици със симптоми на коварното доживотно заболяване- трихинелоза. 

Паразитите са много опасни за човешкото здраве, като атакуват мускулатурата и всички вътрешни органи. 

Паризитите може да се вгнездят и във жизнено важни органи като сърцето, черния дроб или мозъка.

 Консумиралите от заразеното свинско месо са над 100 човека, сред които има и деца, съобщава и радио Кърджали.

 

rodopite.net

0.0
Последна актуализация на:: петък 11 януари 2019 01:00
Сродни статии: Куриоз: Пеевски в Европа, но със забрана за Турция Настървено ядене на диви свине от страна на някои мюсюлмани! Става страшно: Вероятно над 100 са заразени с трихинелоза за последните седмици?! В 10те балкански държави живеят над 8 милиона мюсюлмани Над 150 турци и мюсюлмани подкрепят протеста на Николай Колев - Босия На 11 юли се навършват 23 години от геноцида над мюсюлманите в Сребреница 22-годишен Мюсюлманин-имигрант стана герой във Франция ВМРО готви нов „Възродителен процес" със специален Закон! Над 10 000 мюсюлмани на традиционен мевлид в „Йеди къзлар джами" Анкара и Вашингтон с убийствени критики за състоянието на човешките права в България
И мюсюлмани в Крумовградско заразени със свинско месо

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.