Новини  

Гости от Турция- потресени от мизерията и мрака на Кърджали

0 Коментари
2425
27 дек 2018

Гости от Турция- потресени от мизерията и мрака на Кърджали

От няколко дни насам, текат възпоменателните митинги в памет на героите-мъченици на турците в Ардинско, Момчилград и Кирковско. 

Както обикновено "агентурната" партия на Доган се опитва да си присвои заслугата, за всичко което се е случи през мрачните последни дни на злощастната 1984 година, когато тоталитарната българска държава извърши поредното издевателство на турското население и мюсюлманите в страната. Всъщност много от сегашните членове на ДпС и през 1984 година си бяха щатни и тайни агенти на ДС, и редовно предаваха своя род. Сега и през последните 28 години тези агенти пак са начело на ДпС структурите- типичен пример град Кърджали- Общ. съвет и Омбудсман.

Настървеността на ДпС да си присвои светите дати на турците е добре позната, тази настървеност се изразява в гавра с паметта на избитите турци в региона, като се развяват десетки знамена на "агентурната" партия, а стотици бедни граждани от махалите на Видин, Сливен, Стара загора и други градове биват облечени в партийни униформи и докавани с рейсове под строй за да се види калабалък. Тази гавра се извършва ежегодна и на 19 Май в Джебел. Причината е, че ДпС е една изкуствена партия, която години наред успешно лансираше лъжата, че защитава правата на турците и мюсюлманите в страната, т.е. това е партия без реална идеология. Много хора и днес прозряха, че ДпС е създадена, по скоро да продължи започнатата през комунизма асимилационна политика над турците и помаците в България. 

А болната фантазия на един ДпС-ар от Борино, тази година го накара да си мисли, че може да си говори с и да се равнява по президента на 83 милионна Турция!!! 

  В същото време новата партия на турците и мюсюлманите в България- ДОСТ, също почете паметта на избитите преди 34 години турци в региона- сред които жени и деца и едно 17 месечно бебе. Представителите на ДОСТ, за разлика от ДпС вместо да организират изкуствени митинги пред паметници, предпочетоха да посетят гробовете на героите-мъченици и да прочетат сурата „Фатиха”за покой на душите им.   

Както обикновено в мероприятията и на двете партии присъстваха и гости и представители на политически партии от съседна Турция. При ДпС традиционно бяха представителите на CHP/Народняшката лява партия/ на Кълъчдароглу, а при ДОСТ бяха представителите на най-големите сдружения на балканските турци в Турция.  

Някои от гостите от Турция, които посещават за първи път Кърджали и региона изразиха пред rodopite.net своя шок и потрес от мизерията и мрака в града. 

„Кърджали е областен център но навсякъде е много мръсно, въздухът също e тежък. Трудно се ходи по сокаците от кучешки изпражнения, и е пълно с боклуци. Заведенията са силно задимени. През нощта е непрогледен мрак. Къде е вашата държава? Кой е кмета на този град?” пита шашнат, зам. председател на турско сдружение с членове 6 пъти повече от членовете на ГЕРБ.

А човечеца, само ако знаеше, че кърджалийци плащат и около 400 000 лева на месец, за тази мизерия и този мрак!!!

rodopite.net

0.0
Последна актуализация на:: събота 29 декември 2018 16:36
Сродни статии: Деца в Кърджалийско ОДЗ си играят в мръсотия Златото поскъпна до 6 годишен рекорд ДПС-Кърджали от 6 месеца не дава отговор за стая за изучаване на Турски език Намаляването на ДДС-то било вредно в България!? Хотел във Варна краде ток за хиляди лева Кръчма в двора на Кърджалийско училище Симпозиум за 30 годишнината от прогонването на турците от България Гръцките власти предупреждават за опасна зараза от комари 18 милиона Турчета си взеха Свидетелствата 45 станаха професиите с право на ранно пенсиониране,… в Турция
Гости от Турция- потресени от мизерията и мрака на Кърджали

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.