Новини  

Гости от Турция- потресени от мизерията и мрака на Кърджали

0 Коментари
4299
27 дек 2018

Гости от Турция- потресени от мизерията и мрака на Кърджали

От няколко дни насам, текат възпоменателните митинги в памет на героите-мъченици на турците в Ардинско, Момчилград и Кирковско. 

Както обикновено "агентурната" партия на Доган се опитва да си присвои заслугата, за всичко което се е случи през мрачните последни дни на злощастната 1984 година, когато тоталитарната българска държава извърши поредното издевателство на турското население и мюсюлманите в страната. Всъщност много от сегашните членове на ДпС и през 1984 година си бяха щатни и тайни агенти на ДС, и редовно предаваха своя род. Сега и през последните 28 години тези агенти пак са начело на ДпС структурите- типичен пример град Кърджали- Общ. съвет и Омбудсман.

Настървеността на ДпС да си присвои светите дати на турците е добре позната, тази настървеност се изразява в гавра с паметта на избитите турци в региона, като се развяват десетки знамена на "агентурната" партия, а стотици бедни граждани от махалите на Видин, Сливен, Стара загора и други градове биват облечени в партийни униформи и докавани с рейсове под строй за да се види калабалък. Тази гавра се извършва ежегодна и на 19 Май в Джебел. Причината е, че ДпС е една изкуствена партия, която години наред успешно лансираше лъжата, че защитава правата на турците и мюсюлманите в страната, т.е. това е партия без реална идеология. Много хора и днес прозряха, че ДпС е създадена, по скоро да продължи започнатата през комунизма асимилационна политика над турците и помаците в България. 

А болната фантазия на един ДпС-ар от Борино, тази година го накара да си мисли, че може да си говори с и да се равнява по президента на 83 милионна Турция!!! 

  В същото време новата партия на турците и мюсюлманите в България- ДОСТ, също почете паметта на избитите преди 34 години турци в региона- сред които жени и деца и едно 17 месечно бебе. Представителите на ДОСТ, за разлика от ДпС вместо да организират изкуствени митинги пред паметници, предпочетоха да посетят гробовете на героите-мъченици и да прочетат сурата „Фатиха”за покой на душите им.   

Както обикновено в мероприятията и на двете партии присъстваха и гости и представители на политически партии от съседна Турция. При ДпС традиционно бяха представителите на CHP/Народняшката лява партия/ на Кълъчдароглу, а при ДОСТ бяха представителите на най-големите сдружения на балканските турци в Турция.  

Някои от гостите от Турция, които посещават за първи път Кърджали и региона изразиха пред rodopite.net своя шок и потрес от мизерията и мрака в града. 

„Кърджали е областен център но навсякъде е много мръсно, въздухът също e тежък. Трудно се ходи по сокаците от кучешки изпражнения, и е пълно с боклуци. Заведенията са силно задимени. През нощта е непрогледен мрак. Къде е вашата държава? Кой е кмета на този град?” пита шашнат, зам. председател на турско сдружение с членове 6 пъти повече от членовете на ГЕРБ.

А човечеца, само ако знаеше, че кърджалийци плащат и около 400 000 лева на месец, за тази мизерия и този мрак!!!

rodopite.net

0.0
Последна актуализация на:: събота 29 декември 2018 16:36
Сродни статии: Най новата Арменска трагедия Етнически националисти в кандидатските листи на ПП "Продължаваме Промяната" в гр.Кърджали Златна монета от Турско Сдружение на Изселници за шахматния гений Нургюл Салимова Турците и Македонците са против честването на 3-ти Март, като „национален празник" Удивителният свят на Лоли Пладнешки обир от фелдшер Бирсен и потулване по веригата Лидерът на НПСД Орхан Исмаилов почете най-младата жертва на възродителния процес – бебето Тюркян… Орхан Исмаилов от гроба бебето Тюркян: „Новото правителство обслужва ДПС. Българските турци са и... Има ли злоупотреби в ОД „Земеделие Кмета Неджми ли премахна турското приветствие от табелата на Джебел?
Гости от Турция- потресени от мизерията и мрака на Кърджали

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.