Новини  

Георги Боздуганов: Да си спомним Галиполи

1 Коментари
2663
27 апр 2018

Орден “Звездата на Галиполи*”, носен с чест от множество български офицери участвали в Първата световна война. 

 

 

 

Георги Боздуганов: Да си спомним Галиполи 

Мнозина почетоха паметта на загиналите арменци през 1915 - 1918 г. Някои дори си позволиха да политиканстват с тяхната злощастна съдба.  

У нас обаче никой не почете паметта на 250 000 убити и ранени турски войници в битката за Галиполи, започнала на днешния ден преди 103 години.  

През Първата световна война Османската държава е наш съюзник и ни помага да разгромим руските и румънските войски в Добруджа.  

Връща ни и територии, част от които са в пределите на страната и до днес.  

Победата над Антантата при Галиполи предотвратява падането на Истанбул, нахлуването на огромния англо-френски флот в Черно море и бомбардировката на Бургас и Варна, която неизбежно е щяла да последва. 

На всички паднали в тази война - светла им памет! 

 

Източник: dost.bg

 

0.0
Последна актуализация на:: петък 27 април 2018 10:54
Сродни статии: Етнически националисти в кандидатските листи на ПП "Продължаваме Промяната" в гр.Кърджали Лидерът на НПСД Орхан Исмаилов почете най-младата жертва на възродителния процес – бебето Тюркян… Кърджалийските Детски Градини Продължават да Просят Пари от Родителите Азербайджан освободи окупираните си територии България- с изключително успешна асимилационна политика Геройски загиналите войници и предателството на командирите на Кърджалийския османски гарнизон Турци и българи се сплотяват срещу "зловеща сила" в Търново през 1833 г. Деца в Кърджалийско ОДЗ си играят в мръсотия Българинът бил нискоефективен и трябвало да бачка повече ДПС-Кърджали от 6 месеца не дава отговор за стая за изучаване на Турски език
Георги Боздуганов: Да си спомним Галиполи

1 Отговорите на Георги Боздуганов: Да си спомним Галиполи

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.