Новини  

Георги Боздуганов: Да си спомним Галиполи

1 Коментари
1930
27 апр 2018

Орден “Звездата на Галиполи*”, носен с чест от множество български офицери участвали в Първата световна война. 

 

 

 

Георги Боздуганов: Да си спомним Галиполи 

Мнозина почетоха паметта на загиналите арменци през 1915 - 1918 г. Някои дори си позволиха да политиканстват с тяхната злощастна съдба.  

У нас обаче никой не почете паметта на 250 000 убити и ранени турски войници в битката за Галиполи, започнала на днешния ден преди 103 години.  

През Първата световна война Османската държава е наш съюзник и ни помага да разгромим руските и румънските войски в Добруджа.  

Връща ни и територии, част от които са в пределите на страната и до днес.  

Победата над Антантата при Галиполи предотвратява падането на Истанбул, нахлуването на огромния англо-френски флот в Черно море и бомбардировката на Бургас и Варна, която неизбежно е щяла да последва. 

На всички паднали в тази война - светла им памет! 

 

Източник: dost.bg

 

0.0
Последна актуализация на:: петък 27 април 2018 10:54
Сродни статии: Кърджалийските Детски Градини Продължават да Просят Пари от Родителите България- с изключително успешна асимилационна политика Азербайджан освободи окупираните си територии Геройски загиналите войници и предателството на командирите на Кърджалийския османски гарнизон Турци и българи се сплотяват срещу "зловеща сила" в Търново през 1833 г. Деца в Кърджалийско ОДЗ си играят в мръсотия Българинът бил нискоефективен и трябвало да бачка повече ДПС-Кърджали от 6 месеца не дава отговор за стая за изучаване на Турски език Симпозиум за 30 годишнината от прогонването на турците от България Гръцките власти предупреждават за опасна зараза от комари
Георги Боздуганов: Да си спомним Галиполи

1 Отговорите на Георги Боздуганов: Да си спомним Галиполи

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.