Новини  

ФЕРМАНЪТ за БОСНА на Султан- Фатих Мехмед Хан!

0 Коментари
4407
03 мар 2019

Ферман за свобода на религиозно изповедание.

И докато в нашата страна България, някои хора постоянно държат на измислената от някои историци теза за някакъв вид историческо робство, което служи и за основа на днешния етнически национализъм и фашизъм в страната, ето какво гласи специалният Ферман /Закон/ за ЗАКРИЛА на Франкцистката християнска религия и Християните в Босна, издаден от Османския Султан- Фатих Мехмед Хан (Фатих Султан Мехмет II) на 28 Май в далечната 1463 година, или точно преди 555 години в Милодраз, Босна:

 "Аз Фатих Султан Хан, Обявявам на цял Свят, че Босненските Франкцисти/Християни/, които получиха този Ферман от Мене (за които е издаден този Ферман), са под Моята Пълна Закрила и ЗАПОВЯДВАМ:

1.     Никой да не Безпокои или Притеснява Франкцистите или причинява щети на техните Църкви;

 2.     Франкцистите/Християни/ са в правото си да живеят в мир и спокойствие в Османската Империя;

3.     Франкцистите/Християни/ са в правото си да се завърнат в своите манастири в Босна;

4.     Никой от Моето обкръжение или от Везирите/Министрите/, или от Държавните служители, и Управници, или от поданиците на нашата държава НЯМА ПРАВО да засяга достойнството и честта на тези хора/ Франкцистите/Християни/ или да им причинява зло;

5.     Забранявам каквото и да е Нападение, Унижение или Вражда над Живота, Имотите и Църквите на Франкцистите/Християни/; Включително и хората, които се преселват от други страни при тези хора в Босна, придобиват всички тези Права на Защита.

За Обявяването на Този Султански Ферман, се Заклевам в Името на Създателя и Господаря на Земята и Небето „Аллах”, Неговият последен Пророк Мухаммед, в 124 Хилядите предишни Пророци и сабята, която запасвам.

 

 Всички под моята власт са задължени да прилагат този Ферман  (за ЗАКРИЛА на Франкцистката християнска религия и Християните в Босна).

 28 Май, 1463г., Султан- Фатих Мехмед Хан, Неговият подпис и Ярък печат.”

Оригиналът на Фермана, и днес се пази от Християните в Босна.

  Ферманът на османския владетел се публикува през 1971 г. във всички страни членки на Обединените нации. 28 Май 1463 г. означава 324 години преди Конституцията на САЩ, 3 века преди Декларацията за правата на човека, полагаща основата на Френската революция през 1789 година, 5 века преди Всеобщата декларация за правата на човека, приета от Общото събрание на ООН през 1948 година.

Имайки предвид това, няма да е трудно да се разшифроват паролите на Отоманския (Османски) мир, наречен „Пакс Отом`aна”.

 

rodopite.net

 

0.0
Последна актуализация на:: вторник 12 март 2019 17:08
Сродни статии: Златото поскъпна до 6 годишен рекорд ДПС-Кърджали от 6 месеца не дава отговор за стая за изучаване на Турски език Намаляването на ДДС-то било вредно в България!? Хотел във Варна краде ток за хиляди лева Кръчма в двора на Кърджалийско училище Симпозиум за 30 годишнината от прогонването на турците от България Гръцките власти предупреждават за опасна зараза от комари 45 станаха професиите с право на ранно пенсиониране,… в Турция 18 милиона Турчета си взеха Свидетелствата Триъгълникът на смъртта
ФЕРМАНЪТ за БОСНА на Султан- Фатих Мехмед Хан Мехмед II Завоевателя

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.