Новини  

Куриоз: Пеевски в Европа, но със забрана за Турция

0 Коментари
2642
08 апр 2019

"Глезеното богато дете" на Доган, ще води листата за евро-вота, но е разследван от Турските служби...

Делян Пеевски, като по "комунистическа заповед" е номиниран от всички структури на ДпС в страната и е първи фаворит за нов евро-депутат. Този път дори любимката на Доган- Филиз Хюсменова изглежда е аут, а за Неджми просто няма място.

Партията на Доган засега лансира Делян Пеевски и Искра Михайлова, като първи и втори в евро-листата, а чак на третата /неизбираема/ позиция ще се добави и представител на турците или помаците.

Преди година математикът и политически анализатор проф. Михаил Константинов в предаването „Беновска пита” по „Радио К2” и „Канал 3” коментира, че ако Д(п)С*,  не спечели местните избори в Кърджали, ще се маргинализира демек, ще свърши.

Професорът коментира и реч, която уж била произнесена от т. нар. почетен председател Доган преди дни, когато той бил казал:  „И това ще мине”.

Ще мине ли...?! 

 „Кое е това, което трябва да мине и какво предстои?” пита Константинов. 

„Една хубава, подобна на тази мисъл, само че с латински произход. Така е, всичко ще мине, това включително, нашето минало ще стане с един ден по-дълго, а бъдещото, което ни е определил Господ, с един ден по-късо. Много трябва да внимаваме какво правим в момента. Можем да променим бъдещето. Ще стане това, което сме си направили всички ние, няма малки и големи хора. Аз казах, че се приближихме към голямата война и затова е хубаво тези, които ни приближават там, да знаят, че спасение няма да има. България трябва да отстоява позицията, която има, а тя е – ние сме лоялни, а за конкретни действия искаме конкретни доказателства. Изгонването на дипломати вече придоби своя водевилен оттенък”, коментира проф. Константинов. 

Професорът също смята, че Д(п)С* безвъзвратно е загубила своята роля в обществото и политиката. Антоанета Христова е на същото мнение. 

Разбираемо и двамата политически анализатори, подчертават, че повечето от турците в България са се отказали от Д(п)С* и са се ориентирали към новата партия ДОСТ, изградена върху идеологията за етническо и религиозно равенство в България. 

След кратък математически анализ на изборните загуби и краха на Д(п)С*,  проф. Михаил Константинов изразява следното свое убеждение: Най-важното са местните избори, да видим дали са си върнали Кърджали. Ако не си върнат Кърджали, те са пътници, ще се маргинализират все повече”. 

 

От друга страна, областното ръководство на ГЕРБ Кърджали, също съзряха политическата немощ и жалкия край на Догановата партия и „…беззъбата предизборна риторика, неуместна по време и силно манипулативна по смисъл” в думите на Хасан Азис изречени по време на отчетно събрание на Д(п)С* Кърджали.   

От ГЕРБ отказват да отговарят и на злоумишлени нападки на Д(п)С* с „изтекъл срок на годност" на тема назначения, снабдяване с дърва по списък и срещи на областния управител по селата в нечие присъствие. Ясно виждайки краха на Д(п)С* от ГЕРБ Кърджали съветват залязващата партия Д(п)С* да се фокусира върху собствения си организационен живот, който явно е лишен от каквато и да е идеология освен от заграбване на общински пари, чрез обществени поръчки за „обръча от фирми” на Амет Доган и заграбване на евроСубсидии от селските кметове на Д(п)С*, чрез заявяване на земите на изселените в Турция граждани.  

От ГЕРБ Кърджали също наблягат, че крахът на Д(п)С* е необратим процес с думите:  

„За жалост, и най-добрите часовници, било то швейцарски или депесарски, нямат функцията да връщат времето назад". 

Самата партия ГЕРБ, обаче също е недолюбвана от турците в Кърджали и региона, най-вече поради излишно националистическото поведение на ръководството и по отношение на Васил Делов и на военните събития, които са се разиграли в региона през мрачната есента на 1912г., свързани с избиване на десетки цивилни турци и мюсюлмани в региона.

ГЕРБ засега не показват разбиране на различния смисъл на тези събития за турците и българите в Кърджали. 

 Така или иначе, продуктът на бившата тоталитарна държава и руските олигархични интереси, убежището на турските комунисти и възродители-Д(п)С*, бавно но сигурно, отива на политическото бунище,... 

  

rodopite.net 

http://rodopite.net/blog/koj-mi-otkradna-nivata/ 

http://rodopite.net/blog/prietopliena-dps-mandza-ot-krdzali-/ 

http://rodopite.net/blog/nomiert-na-obshtchina-krdzali-i-dps-nie-minano-zas/  

http://rodopite.net/blog/dps-na-dvie-kratchki-ot-kokla/  

http://rodopite.net/blog/-da-osznaiesh-tchie-si-umrial/

http://rodopite.net/blog/kraiat-na-dps-da-sie-radvash-kato-dietie-tchie-tie/

 

 

0.0
Последна актуализация на:: понеделник 08 април 2019 16:51
Сродни статии: Петиция за oтменяне на 3-ти март като национален празник на България ДПС-Кърджали от 6 месеца не дава отговор за стая за изучаване на Турски език Намаляването на ДДС-то било вредно в България!? Хотел във Варна краде ток за хиляди лева Volkswagen избира Турция Симпозиум за 30 годишнината от прогонването на турците от България Гръцките власти предупреждават за опасна зараза от комари 45 станаха професиите с право на ранно пенсиониране,… в Турция Защо България не усвоява парите за ромите??? Време е за Билките
Куриоз: Пеевски в Европа но със забрана за Турция

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.