Новини  

Достигаме средноевропейско ниво... на куково лято

0 Коментари
2169
21 май 2018

Достигаме средноевропейско ниво след 90 или 233 години, ако Европа спре да се развива през това време!? 

"Ние стартираме от една много ниска база и ръстът, който правим, не може да догони това, което имат европейските страни.  

Все едно слонът да направи една слонска крачка, а мравката да направи 10 крачки и да твърди, че е изминала по-голямо разстояние", коментира Изпълнителният директор на Европейския институт по стратегии и анализи- Бранимир Ботев пред БТВ. 

Според него, българинът би достигнал средноевропейско ниво след 90 годинии то ако през това време Европейският съюз има нулев растеж! 

Ако ЕС има растеж едва 0,5% на година, то тогава ще достигнем този стандарт след 141 години, а ако е само 1% това ще се случи след 233 години! 

Трябва страната ни да се обедини около национални цели и приоритети, които да не са партийни. "Българската икономика е камертонна. Камертонът реагира когато бъде ударен - ние сме силно резониращи по отношение на външните фактори", обясни Ботев. 

Страната ни отдавна е занемарила важни производствени сектори, като е отгледала "витринния сектор" на зърнопроизводството.  

"Когато борсовите цени и обстановка се сринат, това повлича след себе си целия сектор. Ние съсипахме цели отрасли", допълни той.

 

rodopite.net

 

0.0
Последна актуализация на:: понеделник 21 май 2018 10:30
Сродни статии: Най новата Арменска трагедия Етнически националисти в кандидатските листи на ПП "Продължаваме Промяната" в гр.Кърджали Златна монета от Турско Сдружение на Изселници за шахматния гений Нургюл Салимова Турците и Македонците са против честването на 3-ти Март, като „национален празник" Удивителният свят на Лоли Лидерът на НПСД Орхан Исмаилов почете най-младата жертва на възродителния процес – бебето Тюркян… Ще изхвърчат ли и калинките на Караянчева? Кмета Неджми ли премахна турското приветствие от табелата на Джебел? Строителната треска в Кърджали и … Грешните действия на арменските лидери
Достигаме средноевропейско ниво... на куково лято

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.