Новини  

Достигаме средноевропейско ниво... на куково лято

0 Коментари
871
21 май 2018

Достигаме средноевропейско ниво след 90 или 233 години, ако Европа спре да се развива през това време!? 

"Ние стартираме от една много ниска база и ръстът, който правим, не може да догони това, което имат европейските страни.  

Все едно слонът да направи една слонска крачка, а мравката да направи 10 крачки и да твърди, че е изминала по-голямо разстояние", коментира Изпълнителният директор на Европейския институт по стратегии и анализи- Бранимир Ботев пред БТВ. 

Според него, българинът би достигнал средноевропейско ниво след 90 годинии то ако през това време Европейският съюз има нулев растеж! 

Ако ЕС има растеж едва 0,5% на година, то тогава ще достигнем този стандарт след 141 години, а ако е само 1% това ще се случи след 233 години! 

Трябва страната ни да се обедини около национални цели и приоритети, които да не са партийни. "Българската икономика е камертонна. Камертонът реагира когато бъде ударен - ние сме силно резониращи по отношение на външните фактори", обясни Ботев. 

Страната ни отдавна е занемарила важни производствени сектори, като е отгледала "витринния сектор" на зърнопроизводството.  

"Когато борсовите цени и обстановка се сринат, това повлича след себе си целия сектор. Ние съсипахме цели отрасли", допълни той.

 

rodopite.net

 

0.0
Последна актуализация на:: понеделник 21 май 2018 10:30
Сродни статии: Симпозиум за 30 годишнината от прогонването на турците от България Гръцките власти предупреждават за опасна зараза от комари 18 милиона Турчета си взеха Свидетелствата 45 станаха професиите с право на ранно пенсиониране,… в Турция Триъгълникът на смъртта Косово връчи най-високо държавно отличие на Бил Клинтън Иван Вазов осъжда на смърт кучето на Михал Първанов Италия е пред фалит, ЕС иска да започне наказателна процедура Полонезкьой- Полският квартал на Истанбул Новата джамия в Атина е готова, София се ослушва...
Достигаме средноевропейско ниво... на куково лято

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.