Новини  

Достигаме средноевропейско ниво... на куково лято

0 Коментари
1114
21 май 2018

Достигаме средноевропейско ниво след 90 или 233 години, ако Европа спре да се развива през това време!? 

"Ние стартираме от една много ниска база и ръстът, който правим, не може да догони това, което имат европейските страни.  

Все едно слонът да направи една слонска крачка, а мравката да направи 10 крачки и да твърди, че е изминала по-голямо разстояние", коментира Изпълнителният директор на Европейския институт по стратегии и анализи- Бранимир Ботев пред БТВ. 

Според него, българинът би достигнал средноевропейско ниво след 90 годинии то ако през това време Европейският съюз има нулев растеж! 

Ако ЕС има растеж едва 0,5% на година, то тогава ще достигнем този стандарт след 141 години, а ако е само 1% това ще се случи след 233 години! 

Трябва страната ни да се обедини около национални цели и приоритети, които да не са партийни. "Българската икономика е камертонна. Камертонът реагира когато бъде ударен - ние сме силно резониращи по отношение на външните фактори", обясни Ботев. 

Страната ни отдавна е занемарила важни производствени сектори, като е отгледала "витринния сектор" на зърнопроизводството.  

"Когато борсовите цени и обстановка се сринат, това повлича след себе си целия сектор. Ние съсипахме цели отрасли", допълни той.

 

rodopite.net

 

0.0
Последна актуализация на:: понеделник 21 май 2018 10:30
Сродни статии: Петиция за oтменяне на 3-ти март като национален празник на България След Турците и Македонците са против честването на 3-ти Март, като „национален празник" Изкуството на Байрям Байрямали Златото поскъпна до 6 годишен рекорд ДПС-Кърджали от 6 месеца не дава отговор за стая за изучаване на Турски език Намаляването на ДДС-то било вредно в България!? Хотел във Варна краде ток за хиляди лева Кръчма в двора на Кърджалийско училище Симпозиум за 30 годишнината от прогонването на турците от България Гръцките власти предупреждават за опасна зараза от комари
Достигаме средноевропейско ниво... на куково лято

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.